2017-10-05
琴晚同屋企人喺永利皇宫扒房食嘢庆祝中秋节。可能因为一早book咗枱嘅缘故,今次可以被安排坐喺对正表演舞台嘅位置,非常满意。经waiter介绍之后,我哋叫咗1个鲜鱼片appetiser,珍宝份量嘅带骨dry aged肉眼扒,海鲈鱼扒同埋西兰花伴菜,跟住就睇住过场嘅表演等食嘢了⋯😍😍😍一开始例牌上嚟面包同牛油,面包焗得好松软,配上自家制牛油非常好食!唔知系咪太肚饿定系太好味嘅原因,我哋情不自禁encore左一个又一个⋯😅之后再上嘅生鱼片appetiser,一向唔多食鱼嘅妈妈都好钟意食,不过我都系忘记咗影相⋯😅跟住主菜嚟了⋯海鲈煮到啱啱熟,又滑又嫩,口感非常好😋😋😋!带骨嘅炭烧肉眼扒,烧到微焦嘅外表包住里边粉红色啱啱熟嘅牛肉,好香好友原始风味!😋😋😋食完正餐,梗系要叫返个dessert令呢餐饭更完美。经介绍,我哋叫咗个漏斗蛋糕share食。先唔讲一上台个卖相已经好吸引,食落,松化嘅外表按个人喜好配上预设嘅焦糖、忌廉同埋朱古力sauces,我嘅味蕾又被提升到另一个层次!最后,叫埋单嘅时候被告知原来仲有一个餐后甜点😱,真系饱到揽住个肚离开⋯