2016-08-01
星期六同fd子+佢同事+佢同事个fd,一行四人一齐去澳门~佢同事出发前做哂功课揾食,见到有人话呢间嘢d厚多士好正,所以拉大队去食。由于我同fd子四点几先落船,而呢度收6点,所以一落船即飞的到餐厅,会合先坐低咗嘅另外两位。一入到去第一个感觉系座位好迫,一般四人卡位嘅旁边写住“6-8人台“!真心笑咗出嚟~6个小朋友都坐唔落啦,8个的话真系要4个小朋友+4个手抱B呢个组合先有机会挑战到(所以后来我谂重点可能只系下面鼓励搭台果句)fd子一坐低都唔使睇餐牌,已经决定叫个25蚊厚多士,我谂咗一轮叫咗个33蚊常餐 lol 厚多士如图,真系好厚!我都试左一忽~厚多士新鲜炸起仲系热嘅,所以觉得都不错嘅(趁热食咩都有个基本分),不过老老豆豆,味道同一般茶记出品嘅西多比,冇话特别好食,系旧面包厚所以食落好似系软熟d(有d嘢咬吓吞吓,唔会一阵风咁啰)。个人觉得连锁快餐大XX下午茶西多仲好食厚多士嘅主人落咗海量糖浆去食,佢最后食咗80%,佢评价系有份量但其实普通,同埋唔够香。 至于我食𠮶个常餐反而有少少少少惊喜。牛油面包唔系普通半片白面包/多士,而系一个大餐包+一整片牛油~个包仲要暖暖地,几好食火腿通就是火腿通
6个小朋友都坐唔落啦,8个的话真系要4个小朋友+4个手抱B呢个组合先有机会挑战到(所以后来我谂重点可能只系下面鼓励搭台果句) fd子一坐低都唔使睇餐牌,已经决定叫个25蚊厚多士,我谂咗一轮叫咗个33蚊常餐 lol