2024-01-21
平日走到官也街就算闲日都人山人海, 度度排长龙. 今日走过官也街, 居然见到晃记无人排, 所以即刻走入去买左三样野.1. 杏仁饼 2. 鸡仔饼 3. 肉切酥.杏仁饼比较薄. 里面有少许杏仁. 咬落都算松软但就感觉好以料唔多.至于鸡仔饼, 由于童年回忆都忘得一干二净. 所以抱住试新野的感觉. 咬落去好烟韧, 韧到好似要扯开咁款. 而且可能我唔惯只味, 觉得有少少'猪屎味", 其实鸡仔饼系咪应该系咁的味?之前听人讲话佢地好出名系肉切酥, 所以抱住好期待的心情去食. 咬落的确系几脆. 南乳未唔算好出. 无之前食过另一间咁咸个味咁浓. 呢个系淡淡的南乳味. 三个之中个人比较钟意肉切酥. 好坦白要排长龙买, 个人未必会排, 但唔驶排系可以一试无防. 我每样要左一包, 佢会比个盒你, 盒系唔驶钱, 胶袋就要加一蚊.
1. 杏仁饼 2. 鸡仔饼 3. 肉切酥.
'猪屎味", 其实鸡仔饼系咪应该系咁的味?