2024-11-23
今日同屋企人去咗澳门玩有朋友介绍咗我去位于路氹嘅葡景轩食正宗既葡国菜入餐厅感觉好舒服我哋叫咗以下几样嘢食⭐️芦笋汤: 个汤口感丰富,好绵滑,个卖相亦都好靓,就因为太靓,所以相都未影就比阿仔整乱左个汤🤣⭐️综合葡式小食拼盘: 想试多啲嘢食,就一定要食小食拼盘,佢有4款不同葡式小食,每一款都炸得好脆口而不会太硬梆梆🤤⭐️手工乳猪咸派: 呢个好有惊喜,佢外表好酥脆,而入面既乳猪好juicy, 鲜嫩多汁!⭐️炙烧葡式香肠: 呢个𩠌会系我地面前炙烧同切开,成件事好吸睛!⭐️葡式白酒炒花蛤: 啲花甲好新鲜,非常鲜甜⭐️正宗葡式焗鸭饭: 个饭都几干身,唔会太过湿,配埋鸭肉既味,不错⭐️葡式焦糖鸡蛋布丁: 焦糖香脆,布丁嫩滑,系一个好好嘅配搭,而且即场点火烧个焦糖表面,正😍呢一间餐厅都几推荐,特别我有老有嫩,揾一间好食又舒服嘅餐厅真系好重要
有朋友介绍咗我去位于路氹嘅葡景轩食正宗既葡国菜
入餐厅感觉好舒服
我哋叫咗以下几样嘢食
⭐️葡式白酒炒花蛤: 啲花甲好新鲜,非常鲜甜