2019-04-01 1121 浏览
同班朋友其实好耐以前我地都食过喱间餐厅,我谂都有十年~ 难得过澳门,我地就决定再揾返佢~睇下味道有无改变先。先唔好讲味道,佢地点就变左。搬左,好彩都系系筷子基。 揾左一阵就揾到~我地点左乳猪海鲜煲火锅套餐(套餐当然有主角乳猪海鲜煲、炸云吞、虾滑同埋向铃)乳猪海鲜煲我地㨂左冬阴公汤底~哗!真系十年前既味道~好好味~好多蚬(大蚬加细蚬)、虾、蟹、乳猪、杂菇、栗米等等。大家都食到唔停口~海鲜当然未去到最靓,不过配埋汤底都已经好正👍乳猪都好好味😋😋一煲其实足够4~5人食~我地食极都食唔晒不过其他火锅配料就真系麻麻啦~ 虾滑好多粉又唔爽、向铃系现成一包包果只(可能放得耐,已经唔脆)、炸云吞不过不失啦~下次叫一个乳猪海鲜煲都好足够👍

下次叫一个乳猪海鲜煲都好足够👍

2019-03-29