2013-05-16 4427 浏览
5月头去了澳门两天,因为六,日関系,住了间普通D酒店,系氹仔骏景!其实唔错,又有三人房,够大,唯—要改善,系没有 wifi !! 搞到我地夜晚过去隔离君怡上网!讲番美食先,我地第—餐去咗阿婆屋-Albergue 1601 !去到门囗好大,外出有棵树好大好靓,space 位又多!附近有D艺术展览!餐厅入囗好似偏厅,有 sofa, 大酒架(其实整幅墙都系!上到二楼,有两间房,毎间房有三,四张枱!我哋坐嘅位置近窗囗,可以望到窗外大树!每人餐碟是方形,图案是不同的!食物点了海鲜汤饭$2XX,好多料,青口,蚬肉,虾,鱿鱼,同蟹,好鲜甜!跟住就有乳猪(二人份量,都有5,6件)及盐局沙甸鱼(可以撰择蒜蓉)!绝不欺埸!漂湸待应姐姐介绍了白烚椰莱,当然不是清水白烚啦,因有很浓郁的汤内煑成!很满足的午餐!当我吔走时系门囗互相映相时,待应姐姐走出来帮我哋三个映相!其实,我哋都冇要求,很窝心!♥

餐厅入囗好似偏厅,有 sofa, 大酒架(其实整幅墙都系!

2013-05-04
  • 海鲜汤饭