2019-01-11 1302 浏览
去澳门点可以唔食猪扒包!见有人推介呢间世纪咖啡,一于就试一试佢啦!佢嘅地点好唔显眼,位处于一条巷仔嘅尽头,唔行到入去都见唔到佢个招牌,初时我哋都行过咗龙。铺头地方唔算大,净系做外卖,有一张长凳可以比客人坐喺度等,大约可以坐四至五个人。嘢食都系即叫即做,所以都预咗要花啲时间等待。首先梗系试咗佢个「秘制猪扒包」先啦,猪扒系即叫即做,热辣辣,不论系个包定系块猪扒,都好好味!事后我哋仲encore 咗一个再黎就系佢好出名嘅「花生奶油方块」,初头谂住都系一般食开𠮶啲奶油多,冇乜特别,不过见好多人赞,就一于都试下!叫咗,真系食唔停口,好多酱,好香,面头仲有花生碎!好味!最后,黎得咖啡店梗系要饮咖啡。冬天本来应该要饮啲热饮,不过人太多,佢实在煮唔切,所以只可以叫涷饮。「瓦煲咖啡」有𠮶阵㶶㶶哋嘅味,都几香,热饮应该会更香!「香滑奶茶」嘅茶味好浓。嘢饮黎讲,冇我想像中咁出色,但可以一试嘅。

外卖自取
  • 猪扒包