2016-11-05 1050 浏览
第二天离开酒店后我哋并没有即时回港,而系继续吃喝玩乐至夜晚,而且车爸爸仲过来澳门会合我们一齐去happy呢,车爸爸还未吃午餐我哋就过了氹仔百老汇大街揾吃噜!找了这间荣记豆腐面食,听清丽村姑讲都几好味㗎,咁我哋就食呢个啦,啱晒刚整完牙的车爸爸喔!其实佢同车仔面系冇咩分别,不过会多咗香滑豆腐在内啰。冻豆腐花$18豆味都算足够,而且质感都好滑溜呀,不过有DD少贵啰!冻豆浆$15同样香滑有豆香,不过我饮到有少少㶶味!!另外车爸爸点了全餐$68(小), 𩠌料比系香港吃到的比较大件。内有豆腐,鱼旦,水鱿,猪红,薯仔同埋鲮鱼肉十分丰富,浸住𩠌料系一些类似蚝油酱汁,香味唔算太浓烈但系好天然,而且味道都十分清新好吃,当中我较欣赏水鱿咸鲜味浓,又够淋身,另一样系鲮鱼肉吃得出那份新鲜的鱼香,最重要系冇连皮打成,所以没带半点腥味,质感烟韧富咬口。
其实佢同车仔面系冇咩分别,不过会多咗香滑豆腐在内啰。
冻豆浆$15同样香滑有豆香,不过我饮到有少少㶶味!!
2016-10-29