2024-12-02 0 浏览
去澳门搭巴士到左新马路就好肚饿,好想拿拿临揾间餐厅医下肚,路旁就见到呢间胜利茶餐厅,望入去餐厅差唔多座无虚席,又想试试地道茶餐厅,一于入去一试。两个人坐卡位要同其他人搭枱,两人坐埋一边。卡位枱櫈都较细张,少少逼但可以接受。我地叫左猪扒包($35)同埋一份焗马介休饭($58)。猪扒包澳门嘅猪扒包可以有好多唔同嘅做法,有啲系烤焗,有啲用炸,有啲用煎,口感五花八门。胜利嘅猪扒系用炸嘅,好酥脆,肉都几厚,但都保持松软。面底面面包都好脆,整体系好味嘅😋焗马介休饭马介休系葡式美食常见嘅元素,系由鳕鱼经盐腌制而成,咁当然要一试。佢用嘅鳕鱼扒并非去骨嘅,所以小孩食要注意,咸咸嘅鱼焗饭,几开胃👍🏻👍🏻👍🏻讲究极至干净企理的食客便不推介到这店了。

焗马介休饭

讲究极至干净企理的食客便不推介到这店了。
焗马介休饭
2024-12-01