2015-11-20 5714 浏览
大乡里....不知道系由39楼转lift 先去到43 楼但....到左39楼, 感觉好高贵咁...因为有个club 系度, d 人都知我地系去天巢食饭, 指返我地方向跟住道门自动打开, 有recept 系度recept 就问我地订枱资料跟住再带我地去搭另一部lift位置唔多, 望到澳门夜景, 好迷人餐厅的环境好正未叫野食前, 坐定定, 餐厅送的小吃, 暖暖, 好好味橙色唔知系咩, 但下边配咸味饼另一个系朱古力流心pufforder 左杯红酒同橙汁$360 蚊一杯红酒, 但闻到好香, 老公话好好味跟住order 埋野食餐厅就预备餐包同问我地要边款牛油无盐同有盐2款牛油选择梗系2只都试晒LA, 原来有盐系好食D餐厅送的开胃菜做得好精致-系龙虾浓汤雪冻做jelly 配鱼子酱+蟹肉最衰我唔饮得酒, 唔系实叫过餐前酒衬返不过系咁食, 都好好味, 味道好浓, 好醒胃侍应推介我地叫的头盘-白松露配薯仔的确一放落枱就好香白松露味, 侍应仲会走来新鲜再刨d 白松露俾我地鹿儿岛和牛配炸薯片个香料配上和牛....好juicy 但食落....真系有d 似麦记汉堡包入边的酸瓜+汉堡扒餐厅要求每人只少叫1个mai
大乡里....不知道系由39楼转lift 先去到43 楼
跟住道门自动打开, 有recept 系度
recept 就问我地订枱资料
跟住再带我地去搭另一部lift
位置唔多, 望到澳门夜景, 好迷人
餐厅的环境好正
未叫野食前, 坐定定,
餐厅送的小吃, 暖暖, 好好味
橙色唔知系咩, 但下边配咸味饼
另一个系朱古力流心puff

无盐同有盐2款牛油选择
梗系2只都试晒LA, 原来有盐系好食D
餐厅送的开胃菜
做得好精致-系龙虾浓汤雪冻做jelly 配鱼子酱+蟹肉
最衰我唔饮得酒, 唔系实叫过餐前酒衬返
不过系咁食, 都好好味, 味道好浓, 好醒胃
侍应推介我地叫的头盘-白松露配薯仔
鹿儿岛和牛配炸薯片
餐厅要求每人只少叫1个main course
其实我地系想食左前边2道菜, 慢慢享受个环境同气氛, 跟住先再叫下一个main course
最后拣左呢个温泉蛋白松露意粉
侍应又系新鲜即刨白松露系上面
个意粉好al dente!!!超好味!!
餐厅为我地结婚3周年送的拿破仑, 影完相仲帮我地分一半, 超细心
临走个时....侍应叫我地等等, 佢话有个蛋糕送俾我地, 惊bb 食唔饱㖞
除左食个环境, 气氛, 还有服务, 餐厅好细心, 会等你坐定, 就送餐前小食, 然后再俾menu 你拣食咩, 跟住又送开胃菜, 每一道菜都问个味道啱唔啱口味(其实都有少少骚扰感觉, 问太多, 阻住我地倾计), 不过见我地睇menu 有疑问, 就会主动走来问有无野可以帮手?
最后送上拿破仑俾我地做3周年的甜品, 食埋都已经好饱好饱
餐厅侍应主要讲国语, 感觉有d降grade>.<
餐厅有人弹钢琴, 都几浪漫, Cheers 食头几道菜仲郁得好劲! 唔知系听到音乐定觉得d 野好好食~不过食咁耐....佢之后训著左lu^^
2015-11-18
$1900