2018-11-26
我地两个人,唔想食一大盆西班牙海鲜饭,结果点了一jar Sangria (香槟)、五个前菜,一个主菜,真喺好满足。我地见其他枱只喺叫一个前菜、一个西班牙海鲜饭就够。我地可能....因为庆祝,特别好胃口吧...😌前菜拣左风干火腿,佢地喺厅即刻切㗎,几香几开胃,夹住蜜瓜食都唔太咸,做前菜啱晒。前菜仲叫左蛏子、青口、蟹肉牛油果、蟹肉带子,份量唔算太多,价钱都唔算贵,mop90-120左右一碟,所以我地没有压力下叫多左几款。中意食海鲜的人真喺大满足。材料都新鲜,最好味喺白酒煮青口,好干净,没有海草、没有沙,加左白酒煮好香好浓,配酒食一流。主菜食左侍应推介蒜油焗大虾,因为口感比龙虾更札实,我地食落蒜蓉味好香浓,虾好新鲜,口感好够,只喺三只虾两个人分可能要争食。最后,老板请我地食牛奶布甸,好香好滑几有诚意,我地真喺要揽住个肚仔走。另外,值得一提,侍应都识啲广东话,可以中文落单。佢地主动帮我地换碟、倒酒,跟单,态度好唔错。