2024-06-02 60 浏览
嚟到澳门🇲🇴,梗系要感受吓旅行放假嘅休闲vibe!今次我哋嚟到氹仔官也街附近📍,拣咗一间正宗意大利餐厅👅。店员服务周到亲切,而且系由外国人主厨主理👨🏻‍🍳。环境坐得阔落舒适,加上舖头嘅装修、用嘅餐具🍽️,成个感觉都好有欧洲小店嘅feel。.🍷Mocktail呢个系一款士多啤梨味嘅无酒精饮品。士多啤梨味嘅果香甜香味🍓,配埋梳打嘅气泡清爽感觉,甜香清爽。最后有一种仿酒精嘅回甘🫧,啱晒喺舖头慢慢坐、同朋友倾住计、享受菜式。.🥖蒜蓉包系传统南欧式嘅面包,焗香咗♨️,配埋蒜蓉牛油,好啱feel😝!可以点埋自家橄榄油咁样食,带有少少咸味👅,啱晒倾住计、开定胃等食嘢。.🌊蒜蓉辣椒柠檬香蚬汤里面加咗柠檬皮,令到汤底鲜味得嚟又有清爽嘅味道😋。蚬肉份量超级多,每只都好饱满,劲鲜嫩,一啖食落去饮埋汤汁里便满满嘅海洋鲜味,超级幸福😍!配埋日式鸡蛋同埋蒜蓉辣椒嘅香味🧄,饮落更加香。.🦞法国蓝龙虾香草意大利面卖相真系超级豪华!大大只龙虾😆,而且肉质都真心大嚿又弹牙,劲正呀💕。意粉嘅酱汁超级香浓,食到浓郁嘅龙虾精华味道,就好似浓缩版嘅龙虾汤咁样🔥,仲有香草调味,配埋口感啱啱好嘅扁意粉🍝,好好食。.🥩澳洲牛腩配奶油土豆泥
🍷Mocktail
🥖蒜蓉包
🌊蒜蓉辣椒柠檬香蚬汤
🦞法国蓝龙虾香草意大利面
🥩澳洲牛腩配奶油土豆泥及地中海沙拉
油香味邪恶得嚟又好好食,肉嘅味道亦都好浓。而且肉质真心靓🤩,煮到微粉红嘅生熟度,口感软腍多汁💦。配埋粗盐同埋特色芥末酱🧂,味道好香。而且呢度系薯蓉煮得超级顺滑,配埋奶香味🥛,少少香草吊味,好食。呢份主食仲配埋清爽嘅地中海沙律🥗。
🍮主厨招牌提拉米苏配草莓及橙酒
甜品喺呢度主厨嘅主打,大人嚟食可以选择加橙酒🍊,食落首先会有柑橘嘅香味,然后再带出Tiramisu嘅奶香🍼。里面嘅蛋香、奶油香、咖啡香味平衡得好好☕️,入口感觉超级浓郁,配埋吸收咗酒香味嘅饼干条🍾,超级满足。加上有酸甜果香嘅士多啤梨,令到食完都唔会觉得太腻✌🏻。
2024-05-28
午餐