2016-11-24
上次黎澳门试左《荣记》,今次就试《李康记》啦!澳门出名既2大豆腐花!咁就试晒啦!《李康记》都系新马路附近,其实去都算方便既!而门口就用一个用红色字既霓虹光管牌仔,细心D留意都容易揾到既!装修就好怀旧,仲用紧不锈钢柜呀,枱呀,有一番风味既!我地今次黎到叫左一碗细既热豆腐花些牙!碗豆腐花白雪雪,一望就知好滑!,我地食豆腐花好少会加糖,都有D奇怪点解冇问我地要唔要糖⋯原来佢帮我地加左姜糖水嫁啦!评分系 4星就豆腐花而言,佢系我地食过咁多间(包括香港),最滑既果间,滑到真系入口即融,溜入喉咙嫁!佢又唔会好散㖞!好完整嫁!系口感果方面,呢间真系爆分!之但系呢⋯⋯个豆腐花就冇乜豆味啰!加左既姜糖糖水,就甜甜地既,好够姜!弥补番佢唔够豆味既豆腐花!所以整体黎讲⋯都有4星,系正评既!如果好钟意食滑溜既豆腐花,呢间就值得推介#李康记texture比荣记好#滑溜#但不是我们杯茶
我地今次黎到叫左一碗细既热豆腐花些牙!
评分系 4星
#李康记texture比荣记好