2017-07-26
本身谂住同个FRIEND去食RITZ 甜品自助餐, 点知去错地方, 黎左呢度。由于呢间餐厅既位置太迷人, 系RITZ CARLTON 既51楼, 呢度可以望到GALAXY RESORT既全个境。所以就决定同个FRIEND系呢度食。个TEA SET既DISPLAY都几靓, 好似一棵树有几片叶咁, 但D 叶系好容易攞到落黎, D WAIT STAFF要好小心攞先得。首先送黎既系水果茶, 酸酸地几开胃, 酒店会用个小洋烛热住D茶, 仲无限帮你REFILL 水架。之后试左个分子料理咁既野, 系泡沫黎架, 但D味有D怪怪, 我唔系咁钟意啰。最后就系MAIN COURSE TEA SET 啦, SCONE系分开用个盒装住, 送黎仲WARM 架, 第一时间试试, 暖暖地, 加埋D CREAM + JAM 好好味, 好松化。个TEA SET本身系做紧CHERRY THEME既, 所以每样野都系有CHERRY 味, 有D唔错, 几好味, 但有D似药水味。食完觉得呢个SET, 系RITZ SERVES, 又有咁靓既景睇, 影左好多张相, 呢个价钱都算系咁啦。