2017-02-17 10232 浏览
之前同朋友食过一次,佢的炒蚬令人回味无穷!所以今次要再encore!Book左六点半,好快就有位啦!我哋同上次一样点左以下食物:马介休:葡国美食必点啦!马介休新鲜整出嚟非常热啊,难得非常有鱼味但唔会腥!炒蚬:炒蚬主角出场!不过…同我地上次食嘅餐好远!上次只只蚬都非常好肉大大粒!但系今次啲蚬肉薄到喊!得层皮咁!可能蚬唔当造卦?个个食一粒都讲一次'真系好薄呀d蚬?!"期间侍应附上热辣辣猪仔包,我谂系成餐饭最好味嘅食物!面包非常松软,点炒蚬嘅汁食真系一流!令我点左芝士拼盘送面包,都不错!只是很好味另外点了rib eye同烤牛排,我们点了五成熟,但最终好似八成熟上碟⋯两旧肉都比较干同冇乜汁,比旺角的豉油西餐牛扒还要差!虽然薯条热辣辣好味,但都挽救不到对这碟食物的印象!最后上场的烤鱿鱼,算是不错!不会太韧,切起来还是有少少汁。总括而言,短期内不会再来!因为实在太失望,可能到夏季再来是一次炒蚬,希望不会太差吧!

令我点左芝士拼盘送面包,都不错!只是很好味
虽然薯条热辣辣好味,但都挽救不到对这碟食物的印象!
最后上场的烤鱿鱼,算是不错!不会太韧,切起来还是有少少汁。