2011-01-01 1188 浏览
只没有其他选择之下,友人才选择吃点心填肚。因为得3个人,所以要等一阵至有位,但等位其间,因本人个袋好重,所以就放一放落地下,跟住就有个男店员即刻冲埋嚟问我地几多位同埋做咩事?我地答咗佢3位,但仲未答佢后面嘅问题,佢就已经叫我地入去。我地行咗几步之后,有另外一位女店员同果位男店员讲,未有台住,叫我地等多阵。个人觉得此店又唔系好大,点解连咁少事都可以出错?最主要系果位男店员,未了解清楚就冲埋嚟好似想闹我地咁呀?简直就不知所谓。 白灼油菜︰真系好油,果然名乎其实。罗汉斋肠粉︰一啲都唔好食,入面啲斋真系一啲味道都冇。虾饺︰好普通。香港大把酒楼都做到同样水准。鲜竹卷︰都几油,而且啲馅料都唔系好特别。烧卖︰一样系好普通。未见有任何特出之处。总括嚟讲,差不多大部分点心都系由$28起,如此价钱,响香港都可以食到比此店更好嘅水准。
只没有其他选择之下,友人才选择吃点心填肚。

白灼油菜︰真系好油,果然名乎其实。
罗汉斋肠粉︰一啲都唔好食,入面啲斋真系一啲味道都冇。
虾饺︰好普通。香港大把酒楼都做到同样水准。
鲜竹卷︰都几油,而且啲馅料都唔系好特别。
烧卖︰一样系好普通。未见有任何特出之处。

2010-12-25