2019-04-22 1365 浏览
呢间系我上次食完好喜爱既一间餐厅,话每次去澳门都要探一探佢!今次过黎澳门两日一夜,梗系要揾自己好想食野!而肥仔文系其中一间!我地一行十人,突然揾到佢有面书,我多口问句可唔可以订位,答案系得,直情开心到癫左!可能因为系分店既关系,我地以为好大,因为总店铺头细,门口劲多人等位,我地连大连细都真系...最后订到位坚开心!黎到铺头都系咁细,但座位冇总铺坐咁迫,算舒服 👍🏻 但都系用2张枱合一,但不伤我地食好野既雅庆 😋😋 第一样野黎既系豉油王炒面,叫小朋友食,其中一个话唔食,唔想试!笑死我地,最黎食得最多果个系佢!我一啖都冇食过!椒盐鲜尤,炸到劲香口,入面都好有水份,味道好够,唔会死咸,好快清哂!上汤菜心同椒丝付乳通菜,食得出好好镬气,唔会好淋,菜又唔会黑!正 👍🏻尖椒炒猪肚,佢地话尖椒好正!我就只食猪肚,觉得好爽又唔会痴牙 👍🏻叫俾小朋友既 咕噜鸡球,用既系新鲜菠萝,俾两个小朋友食哂!反而大人好喜爱 🤣 鸡炸系炸既,但唔会干,咬落去都好 juice,佢地连配料都清哂!蟹粥,呢个朋友赞到天上有 🤣🤣🤣 原因佢地去左街市某间铺食,竟然粥底有猪肉碎,笑到我地死!蟹粥有蟹味是常识吧!呢道既蟹粥劲鲜甜

蟹粥,呢个朋友赞到天上有 🤣🤣🤣 原因佢地去左街市某间铺食,竟然粥底有猪肉碎,笑到我地死!蟹粥有蟹味是常识吧!呢道既蟹粥劲鲜甜,大家都食左好多碗 👍🏻

鱼香茄子煲,呢个煲同香港既好唔同,你睇都睇得出唔会有一堆油系面 👍🏻 茄子好嫩好淋,大家仲为左佢叫左碗饭 🤣

呢个系我期待以久既 椒盐粟米,因为上次黎见到其他枱每枱都叫,但我地已经劲饱!今次终于食到劲开心!个感觉好得意,粟米劲甜,个椒盐味道俾鲜尤更重味,真系好正!朋友都大赞,呢个真系必点 👍🏻

蚬介牛肉煲,呢个我冇食过,我已经好饱,要留肚食田鸡 🤣

呢个又系我地上次爱上既菜,啫啫田鸡煲,佢地既田鸡劲大只,只脾都真系坚劲!又大只好好咬又唔会老,火喉岩岩好!入面仲有极度邪恶既猪润,都真系不得了,岩岩好熟,大块到呢 👍🏻👍🏻👍🏻
2019-04-19
  • 啫啫田鸡煲