2017-08-26
一早已经听闻依间野好多人食,加上佢地好出名嘅wasabi手撕鸡要预早订,所以我一星期前已经上网订左座,店家亦回覆得好快。于是我地准时7:30pm一到餐厅就即时入座啦,可能因为一早预定好食物嘅关系,上菜速度亦非常快!首先,个卜卜蚬锅真系非常有份量,大得好紧要我地3个女仔一望到都好担心食唔晒,不过因为d蚬真系粒粒都鲜味十足,食左几十粒蚬,居然可以无一粒蚬系有沙!真系令我非常喜出望外,食到停唔到口!百几蚊一个锅,质素又高份量又多,非常推荐不过如果唔钟意蒜味就千奇唔好叫依个锅,因为成个汤底都系由非常大量嘅蒜头煲成,蒜味劲浓!至于wasabi手撕鸡,好彩我地只系叫左半只,如果唔系就一定食唔晒,个蚬锅实在太大啦!手撕鸡同样系好有鲜味,最特别嘅系,中间混左d炸到好脆嘅芋头丝,对我依个芋头控来讲,真系回味无穷整体来讲我好满意今餐嘅质素,每人只系百几蚊就食到咁多野,好抵食下次再来一定要试试个冬瓜盅!