2020-09-27
抵佢有奖,先讲服务,好贴心,唔会令你有高不可攀嘅俗气。当然,重点都系食物。首先有welcome小食,酸梅汤配牛筋粒,酸梅汤暖暖地,几开胃,可惜我唔食牛,所以比起之前食过嘅云吞,呢款就比较逊色。主菜,点咗多好款,但呢度最多只可以上传12张图,所以冇办法。蒜泥白肉,因为有同伴唔食得辣,所以佢分咗辣、唔辣蒜泥,几好。口水鸡,呢个竟然冇秋葵咁辣,真系食物不可以貌相。酸菜鱼,鱼滑,配薯粉,好味过太二,起码味精冇咁多,冇咁油,d汤可以饮。水煮鱼,钟意麻辣嘅人之选,讲真,食呢款好难食到鱼鲜,只系食到麻同辣,配好似乌冬嘅面,我反而钟意食入面嘅芽菜、青瓜、莴笋等配菜。蟹粉汤包,比酸辣汤好好多,佢地酸辣汤真系得辣同酸,反而呢款有好浓蟹壳味,不过个皮就比想像中厚。新菜式甜酸虾球,有d失望,好少虾,配菜炒热,好似唔似临起镬先放落去,一般。菇菌炖鸡,呢个超好食,汤有鸡有菇味,入面有薯粉,薯粉吸收汤汁,唔想食炒饭,可以点呢个,够晒饱又好味。牛肋骨,冇食到,俾唔到评语。香菇炒饭,有菇味有镬气,比想常中好。锅贴,有惊喜!外皮脆,馅多汁,肉新鲜。拔丝香蕉,必点!外层虽然有糖包住,但佢炸皮依然系脆,而入面香蕉唔系热到辣嘴
口水鸡,呢个竟然冇秋葵咁辣,真系食物不可以貌相。
牛肋骨,冇食到,俾唔到评语。
香菇炒饭,有菇味有镬气,比想常中好。
锅贴,有惊喜!外皮脆,馅多汁,肉新鲜。
拔丝香蕉,必点!外层虽然有糖包住,但佢炸皮依然系脆,而入面香蕉唔系热到辣嘴,好考师傅功力。