2024-03-22 272 浏览
嚟到澳门🇲🇴,其中一道名菜就系鱼翅🐟!无论系喺游客区揾餐厅🥢,定系好彩赌赢咗🎰,都会谂到要食返餐豪嘅😝。除咗好出名嘅连锁舖头,今次我哋就揾到一间环境高级🛋️,同时间鱼翅足料又抵食嘅潮州菜、中菜餐厅😍。嚟呢度建议预先订座📞。.✌🏻石锅翅二人餐($458)我哋今次就拣咗呢个套餐🙌🏻,无论系翅嘅份量,定系其他菜式嘅份量都超级多😆,两个人就算好肚饿都会食得超级饱🫄🏻。.🎏石锅鲍汁红烧翅石锅保留住热辣辣嘅温度🔥,上菜时候一路咕噜咕噜♨️,汤汁够晒杰、够浓郁。每碗有二两翅🤤,份量够多,每一片都大块又完整💕。食到一梳梳嘅爽口质感👅,亦都食到边位软腍腍嘅骨胶原质感。.🦆椰汁腊鸭荔芋煲椰汁嘅甜香味🌴,配埋腊鸭咸香味,好有特色🥳。鸭肉既有腊香,亦都唔会过咸,肉质亦都够腍🫦。加上芋头嘅份量超级多,而且每件都吸收咗椰香同埋腊肉咸香味🍠,好满足。.🍛翡翠黄金炒饭、白灼时蔬呢个套餐仲有蛋炒饭🍳,同埋菜。炒饭粒粒分明,够蛋香味😙。蔬菜卖相靓仔,食落爽口,符合预期✌🏻。.🦪生腌蛳蚶除咗食套餐之外,我哋仲试咗呢道特色潮州菜😍!蛳蚶真系好大只🤤,见到已经好吸引。生腌保留咗本身爽脆又滑嘅口感👅,同平时烚过嘅腍身感觉好唔同。而且
✌🏻石锅翅二人餐($458)
🎏石锅鲍汁红烧翅

🦆椰汁腊鸭荔芋煲

🍛翡翠黄金炒饭、白灼时蔬

🦪生腌蛳蚶
除咗食套餐之外,我哋仲试咗呢道特色潮州菜😍!蛳蚶真系好大只🤤,见到已经好吸引。生腌保留咗本身爽脆又滑嘅口感👅,同平时烚过嘅腍身感觉好唔同。而且酱汁超级惹味😋,浙醋嘅酸香、浓郁蒜味、仲有葱芫荽辣椒等等配料🧂,真系好夹!
2024-03-14