2017-08-27
一听到cafe free以为系卖咖啡,原来主打面包,西饼,蛋糕!凡事唔好睇表面,以为系普通面包舖,原来有开放式工埸,做好拎出黎!猪扒包系澳门既特色美食,「自由咖啡」嘅面包一啲都唔输蚀,卖的面包全部切开比人睇,真材实料,无呃人,亦呃唔到人!面包足料其实系基本,仲要用靓料,问左面包师,面粉来自北美,奶油、芝士用上Elle& Vire,呢个牌子系好野,有好多酒店都用。樽仔奶茶出色冻奶茶,茶味哝,糖度适中,一支好难够喉!朱古力奶露重朱古力味,好creamy,冇过甜,$13 真系「卖大包」!香蒜吐司条真心唔明点赚钱,10几蚊咁大个包,蒜味香而重,好实既包质地,长长一大条,当早餐可能食唔晒!提拉米苏千层千层蛋糕不嬲要用好多时间做,最常见到衣只产品系在甜品店。而衣件千层对比我之前食过既更多cream,更有味,没有酒味对我衣酒鬼黎讲都觉得满意!枸杞养生吐司第一次见咁中式既吐司,$10.5 3块厚厚的,最重要好健康!今次有缘见到衣间好野,好彩一大班人去share食!
樽仔奶茶
出色冻奶茶,茶味哝,糖度适中,一支好难够喉!
朱古力奶露
香蒜吐司条
提拉米苏千层
今次有缘见到衣间好野,好彩一大班人去share食!