2019-06-04
忙左一大段时间,上两星期既周末去左澳门玩反两日,顺便抖抖。今次就去左旧区揾野食。中午黎到,本身系谂住食隔离间肥仔文,但系无开,见依间都系推介店,所以都决定一试。因为夜晚要去豪食,所以中午就唔食咁多啦,叫左个烧卖,烧卖好食,大大粒。肠粉都几滑,算系中上水准。小菜叫左个炒咕噜肉,依个有惊喜,估唔到系咁大碟既,份量多,而且又整得几好食,皮脆肉嫩,所以要叫反碗饭黎食下。两个人食都够食,而整体价钱合理,值得一试。黎到澳门好多时候都会食自助餐。因为之前同事推介依间自助餐好食,虽然价钱都几贵,但心思思都系想黎一试。我地book 左6点钟既,早到左就等开门入。依度既卖点系新鲜,好多菜都系即叫即煮,以依个价钱无蚝其实都系贵,如果要回本,我个人觉得重点就系食龙虾,龙虾真系好新鲜,只只都好多肉,而且佢有唔同既煮法,大胃王可以试哂唔同既煮法,但我就唔得了。仲有鱼生,有一般港人至爱三文鱼,我就食左三文鱼同甜虾。饮品方面个人建议可以饮橙汁,即榨既,够甜够新鲜但肉方面就比较差,烧牛肉唔够嫩,串烧肉其实都系一般。另外,龙虾包有惊喜,但因为好饱肚,唔可以食太多。最后个人觉得食材系新鲜,大胃王加钟意食龙虾必来,不然试过一
依度既卖点系新鲜,好多菜都系即叫即煮,以依个价钱无蚝其实都系贵,如果要回本, 我个人觉得重点就系食龙虾, 龙虾真系好新鲜,只只都好多肉,而且佢有唔同既煮法,大胃王可以试哂唔同既煮法,但我就唔得了。
仲有鱼生,有一般港人至爱三文鱼, 我就食左三文鱼同甜虾。
饮品方面个人建议可以饮橙汁,即榨既,够甜够新鲜
但肉方面就比较差,烧牛肉唔够嫩, 串烧肉其实都系一般。
另外,龙虾包有惊喜,但因为好饱肚,唔可以食太多。
最后个人觉得食材系新鲜,大胃王加钟意食龙虾必来,不然试过一次就算,因为都几贵。