2009-09-22
9月5日星期六,澳门两日一夜游我同女朋友本来系去威尼斯玩,个时都夜晚7点几,个日见新濠天地新开张无耐咪去睇下有无新野睇啰加埋之前收到讯息话新濠天地自助餐128买一送一咪去睇下系唔系真啰,系个商场连赌场周围慢僈游左成个钟睇埋佢有个4D动画(半个钟,免费,劲好睇@@,唔洗带咩立体眼钟,就咁睇都好立体@@,去开新濠可以去睇下)睇完我地先去揾餐厅个餐厅真系几得意,系个赌场中间,但都几开扬去到佢大大个BANNER写128+买一送一,你无睇错,系有个加号跟住走去问佢系唔系128蚊,佢话系128加一,咁收一个人钱送多一个人可咁我问下自助餐到几点完,佢话到10点30分,因我地睇完动画都成8点半,计落140蚊两个,一个人先70蚊,咁都抵啦,好过出去食,(隔离威尼斯M记都要50蚊一个餐)谂下就算差都可以试下姐,最多下次唔食@@跟住我同女朋友两个排队,可能系星期六既关系,都几多人,有成廿几三十人队紧,但好在佢都多位,都只系排左15分钟,跟住入去啦,佢话收钱先,咁我比完,咁我即出去睇下有咩食先@@生既,除左生果,无其他生野食,即系无刺新个D,钟意三文鱼唔好谂E间,好彩我不太好无生既主菜,即系全都系熟食加甜品,
咪去睇下有无新野睇啰
加埋之前收到讯息话新濠天地自助餐128买一送一
咪去睇下系唔系真啰,系个商场连赌场周围慢僈游左成个钟
个餐厅真系几得意,系个赌场中间,但都几开扬
但好在佢都多位,都只系排左15分钟,跟住入去啦,
佢话收钱先,咁我比完,咁我即出去睇下有咩食先@@
无生既主菜,即系全都系熟食加甜品,我数过,熟食大约有廿几款,甜品十款唔够,冷盘一只手指数得晒,咁讲返我个日见到D咩同食左D咩啦
有叉烧包,菜肉包,烧卖,油鸡,叉烧,白饭,青红罗白汤(烧味档=.=),我食左烧卖,叉烧同个青红罗白汤,烧卖同叉烧好好味,烧卖唔系粉做既,同街边个D唔同,叉烧唔肥唔廋,加埋加左好多蜜糖去烧,好入味,个汤够热,一般姐,
跟住有焗生蚝,我见好多人抢=.= 好彩我唔食蚝,但可能间野新开,所以加返D新野既时间都几快,无左,唔洗5分钟会有人加返
有羊仔骨,牛仔骨,牛柳,蜜汁猪肋骨,我无食羊,牛仔骨同牛柳试过,OK,唔错,但又唔系特别好食,但个蜜汁猪肋骨我食左好多件,真系几好味,几入味
跟住有D咖哩薯仔,四季豆,豆腐,个D一般熟食,每样都几好味,唔错
甜品有一件件西饼咁既蛋饼,我无食=.=但个样唔吸引我
甜品有有蜜瓜,西瓜,橙3样,西瓜唔错,几甜,
以70蚊黎讲系超值,就算以128一个人黎讲都OK架,但如果140咁就要谂谂,
因真系好少野食,但味道系唔错,可能系真开张,味道系好少少
当初金沙新开个时都好好味,但现在已经唔同晒=.=
讲多一样野,间野系有免费野任饮,但只限西柚汁同清水=.=,其他要比钱
唔明点解西柚汁?我多数见任饮既地方,多数主打橙汁大路野饮,佢咁样几特别=.=
补充个优惠系唔知做到几时既,因问佢地,佢地都话唔知=.=
特别介绍,佢地门口放左个牌,话有8蚊优惠,有几样野食, 有面,粥,但最吸引我去望系话有8蚊海南鸡饭@@,咁抵,睇下有咩规矩先,原来系11点PM到早上6点AM,揾人笨,宵夜时段=.=,但下次有机会,如果仲有8蚊海南鸡饭,真系要试试@O@