2023-12-23
荣获《福布斯旅游指南》五星推介嘅永利扒房🍽 环境、服务一流👍🏻服务员主要讲英文/广东话☺️我哋平日嚟用餐,有几出小剧场睇,都几得龙,weekend就会有live band🎤Bf话依度嘅扒系好味嘅👍🏻唔食牛,唔识形容,首先介绍我唔食或觉得较为普通嘅食物😆 (还原菜单嘅description )New York Strip/ 美国内布拉斯加州,大奥紧哈区Olo牧场顶级USDA谷饲牛左上 - 餐包;右上 - 蓝鳍吞拿鱼/红心萝卜、青柠、牛油果;左下 - 嫩叶生菜沙律/ 柑橘、蜂蜜油醋汁、夏威夷坚果;右下 - 有机茄子/茄子鱼籽酱、秋季蘑菇、荞麦喺五星扒房唔食牛,咁食咩好?推介知音人食永利扒房嘅海鲜😋 主菜方面我试咗南极犬牙鳕鱼🍽鳕鱼扒肉质厚滑,配上以根芹、黑松露及黄酒打成嘅酱汁,清淡嘅鳕鱼都可以愈食愈开胃呀😋 另外,喺bf嘅扒餐加咗半只缅因州龙虾(肉质弹牙🦞)及法式烤阿拉斯加蟹(啖啖蟹肉🦀) 而前菜就试咗马里兰式蟹饼(都唔错)~香草巴马臣芝士薯条都好味🤤 甜品试咗黑朱古力心太软🤎(70%朱古力浓度对我嚟讲唔会太甜刚刚好)南极犬牙鳕鱼半只缅因州龙虾法式烤阿拉斯加蟹马里兰式蟹饼香草巴马臣芝士薯条
南极犬牙鳕鱼
半只缅因州龙虾