因为疫情已经三年无黎过澳门,今次终于都可以过大海揾好嘢食!😚今次重回澳门嘅第一餐拣左位于花城区嘅LAXCAFE~LAXCAFE 系一间澳式咖啡厅,除左有好多唔同嘅西式食物选择外,呢到最特别嘅系佢地独有嘅澳式 Fusion食物!由香港突登过黎,一定要问下佢地 staff 有咩招牌菜推介,等我试过~~虾酱炸鸡排三文治 🐤🥪估唔到虾酱同炸鸡原来系咁夹!第一次食到呢个 combo,可以再战 😍 鸡扒炸得啱啱好!一咬落去超级Juicy肉汁爆晒出黎!连埋新鲜蕃茄生菜一齐食,唔会好腻,黎到必试!!聚点龙虾卷 🦞龙虾肉份量超多!每咬一啖都系满满嘅龙虾肉,加上酱汁调味做得好好,唔会抢走龙虾本身嘅鲜味,加埋清新嘅田园沙律伴碟,好满足 😚水牛城鸡翼 见到 blue cheese 已经一定要叫黎试,果然无失望 😋 鸡翼好入味又唔会太辣太重口味,酱料岩岩好,上枱个炸皮仲系卜卜脆,加埋浓浓嘅蓝芝士dipping sauce,真系好食又过瘾!Freak Shake 🍩🥤哇哇哇 卡路里嘅大炸弹!Star of this meal 😍😍😍 个外表已经赢哂,好靓又好饮~杂莓味嘅奶昔配上一大一细嘅冬甩,杯边仲有啲又甜又脆嘅

虾酱炸鸡排三文治 🐤🥪

聚点龙虾卷 🦞

水牛城鸡翼

Freak Shake 🍩🥤
哇哇哇 卡路里嘅大炸弹!Star of this meal 😍😍😍 个外表已经赢哂,好靓又好饮~杂莓味嘅奶昔配上一大一细嘅冬甩,杯边仲有啲又甜又脆嘅小星星,偶尔饮一杯真系满足晒想食甜野嘅心!加上颜色超丰富!立即少女心大爆发!😚😚💓