2010-05-22
是日, 去到久仰好耐嘅大利来记, 因为唔识到, 多得他 带我去! 人, 十分十分多, 一条长长的龙! 天气好热, 但系好似吉位可坐... 所以我哋去咗长凳. 真系人多到爆灯!十分热嘅包包, 攞上手系觉得"辣"手. " 咁先至系新鲜" 他说到. 咁又系! 我先食咗啲包, 可能我接受到法式面包, 觉得啲法包 OK 啊, 都有本身嘅柔软度. 但 咁样嘅食法, 即时俾身边的他 纠正: 连埋G扒一齐食! G扒, 唔似某些有骨头, 都唔算好细件嘅三四件. 几软身, 有胡椒, 辣辣地, 唔系好过. 同埋包一齐食, 唔错啊~讲真𠮶句, 觉得价钱同包嘅价值, 好似唔系咁啱位, 不过未试过, 可尝试一下. 而且当时人多high tea 嘅情景, 十分墟坎!