2023-03-14
咁大个人未坐过金巴,趁放假同猪朋狼友去玩吓。Fd 喺网上揾到呢间酒吧就情意结话要试, 中午摸门钉, 夜晚转完氹仔都系要返去试。结果证明佢系啱嘅!酒吧面积唔大, 环境唔嘈坐落好舒服, 场内顾客都唔系买醉型, 感觉几安全。最搅笑系bartender area 有唔同形状嘅玻璃器皿, 装住唔同颜色嘅液体仲有个玻璃球形状嘅提炼器物体喺度转, 好似喺实验室咁。打开menu, surprise! 首先佢嘅cocktail 同mocktail 都系混合咗你意想不到嘅口味, 例如爆谷味嘅椰油rum, 枫糖沟梅再沟矛台, 而且mocktail 可变为cocktail。 而啲职员都会好细心解说每款酒, 按我地喜好去推介。初试嘅几杯都易入口又有特色, 甚至连出场架势都俾到惊喜, 好似会著火嘅黑云,有一旧乌龙茶味嘅泡沫等等, 好正!另外仲点咗啲食物, 又系卖相满分, 味道爆灯!点咗一碟fish and chips 原来系薯仔丝包住鳕鱼, 外脆内滑嫩, 正!薯蓉烤八爪鱼, 个薯蓉十分出色牛油味香浓, 八爪鱼质感啱啱好!仲点咗一份辣肉肠菠菜蝴蝶粉铺满芝士丝又系100分!之后同老板倾计原来饮品同食物都出自佢手, 仲
之后同老板倾计原来饮品同食物都出自佢手, 仲话可以按我地口味DIY 饮品, 于是再点咗杯Good Morming Healer (有淡淡Espesso 味) 同埋特调混合咗柠檬马鞭草同黄皮的cocktail, 真系有木嘅清香, 饮落又有fresh fresh 唱黄皮味, 好掂!We name it Wolf Bigbi Zoo
总括而言这一站真系金巴之旅的亮点, 同老板倾完会发现佢对经营这店充满热诚(食落饮落亦会feel到)而且主意唔少会陆续开发, 绝对系钟意饮返一两杯嘅爱好者寻宝好去处!