2018-08-25 824 浏览
好多人都知澳门有条食鱼翅既街好出名。但唔系好多人知,喺鱼翅街街尾转右,有一条红窗门街,当地人叫佢做菲律宾街,一条短短既小街,已经有几间菲律宾小吃店及餐厅。经当地人介绍,我地去左一间菲律宾面包店,试左一碗哈啰哈啰(Halo Halo)。Halo Halo是菲律宾的甜品,把甜豆、果冻、炼奶等食物混入碎冰内。而今次食既Halo Halo ($20)除了有甜豆、果冻、炼奶外,还有加有杏仁片、芒果味雪糕等材料。食落每一啖都有脆脆口感,有清新而不是肥腻感觉!炎炎夏日,真系Time To Halo Halo, 食完劲清凉!大大碗,两个人share岩岩好!店内还有菲律宾甜品及面包,但今次太饱无机会试,唯有等下次。

Halo Halo

店内还有菲律宾甜品及面包,但今次太饱无机会试,唯有等下次。
2018-08-22
Halo Halo