2023-12-31 72 瀏覽
好耐無去過荷里活廣場,家姐約我食午餐,最後㨂左呢到。由於唔太愛豚肉,最後㨂左醋汁炸雞扒飯$108。醋汁未夠酸,酸一點比較好。雞扒炸得香脆,粉槳唔太厚,雞肉有豐富肉汁唔會太乾,但係食食下還是有點油膩感吧!那時就要食任加的椰菜解下啦!飯都夠多,一個女仔食都好飽。湯係麵豉湯味道正常。因為炸物關係,等的時間都較耐,要有耐性唷!環境舒適,服務良好。只是百多元食一個午餐性價比又唔算太高,偶然食一餐還是可以吧!
好耐無去過荷里活廣場,家姐約我食午餐,最後㨂左呢到。

因為炸物關係,等的時間都較耐,要有耐性唷!

2023-12-29
-宴美豚 🥩 日本過江龍吉列專門店「宴美豚」既首間分店係12月中果陣終於係鑽石山荷里活廣場開幕主打一系列吉列菜式 - 包括嚴選來自北海道「四元豚」= 由日本4個最佳豬種混種育成 因為飼料講究 除左含更高維他命B1等營養價值 肉質都較為柔嫰多汁所以第一日開張果陣就急急腳去左試下先🥳~🥩 吉列豬扒定食($128)= 配日本米白飯、漬物、豚肉味噌湯及椰菜放題鮮嫩豬扒配上日本麵包糠和秘製配方 炸至金黃酥脆肉質鬆化多汁 沾上預先攪磨既芝麻碎配豬扒醬 就更香口就算食晒成份 都唔會覺得好膩 / 好滯 食完覺得大滿足!🥩 吉列宮崎和牛石燒定食($238)= 配日本米白飯、漬物、豚肉味噌湯及椰菜放題 嚴選屢獲日本和牛界最高殊榮既「日本一」A4宮崎和牛肉質細嫩 霜降油花分佈均勻 吉列炸香後再係高溫石燒石快速煎烤 將肉汁即時鎖住 所以食落外酥脆 內裏入口即溶 富油香😍🥩 炒豚肉昆布 ($38)昆布切成一絲絲 連帶細片豚肉一齊食 好易入口又開胃🐟 蔥花吞拿魚腩米餅 ($58)吞拿魚腩既份量比米餅多 想貪心少少一次過食多啲搞到個米餅都碎埋😂😂 建議分開一次淨食吞拿魚腩 先食個原汁原味 第二次先連埋米餅一齊食~🍹
宴美豚 🥩

日本過江龍吉列專門店「宴美豚」既首間分店
係12月中果陣終於係鑽石山荷里活廣場開幕
主打一系列吉列菜式 - 包括嚴選來自北海道「四元豚」
= 由日本4個最佳豬種混種育成 因為飼料講究
除左含更高維他命B1等營養價值 肉質都較為柔嫰多汁
所以第一日開張果陣就急急腳去左試下先🥳~

🥩 吉列豬扒定食($128)
= 配日本米白飯、漬物、豚肉味噌湯及椰菜放題
鮮嫩豬扒配上日本麵包糠和秘製配方 炸至金黃酥脆
肉質鬆化多汁 沾上預先攪磨既芝麻碎配豬扒醬 就更香口
就算食晒成份 都唔會覺得好膩 / 好滯 食完覺得大滿足!

🥩 吉列宮崎和牛石燒定食($238)
= 配日本米白飯、漬物、豚肉味噌湯及椰菜放題
嚴選屢獲日本和牛界最高殊榮既「日本一」A4宮崎和牛
肉質細嫩 霜降油花分佈均勻 吉列炸香後
再係高溫石燒石快速煎烤 將肉汁即時鎖住
所以食落外酥脆 內裏入口即溶 富油香😍

🥩 炒豚肉昆布 ($38)
昆布切成一絲絲 連帶細片豚肉一齊食 好易入口又開胃

🐟 蔥花吞拿魚腩米餅 ($58)
吞拿魚腩既份量比米餅多 想貪心少少一次過食多啲
搞到個米餅都碎埋😂😂 建議分開一次淨食吞拿魚腩
先食個原汁原味 第二次先連埋米餅一齊食~

🍹沖繩四季柑梳打 ($38)
🍹熱情果芒果梳打 ($38)
2杯都係屬於充滿熱帶水果風味既無酒精飲品
搭配煎炸既食物後飲番啖 可以清清口腔又解膩
2023-12-14
2023-12-25 61 瀏覽
去完日本返嚟之後,因為一直都未食到吉列豬扒,覺得耿耿於懷,咁啱去鑽石山荷里活配眼鏡,見到間新開嘅吉列豬扒專門店,所以就走咗過嚟試吓新開張都幾多人係對於,睇返原來係日本過江龍,主打吉列~ 除咗吉列豬扒之外,仲有吉列牛海鮮咁或者唔同嘅咖喱~ 炸豬扒主要係用嘅係北海道嘅四元豚~ 。吉列豬扒定食 。吉列宮崎和牛扒石燒定食。追加:吉列蝦2隻~ 。蔥花吞拿魚腩米餅主要都係以定食為主,已經包咗味噌湯,無限添加嘅椰菜絲同埋白飯~心思思想加多啲嘢仲可以追加唔同嘅吉列,有吉列蝦、帶子或者炸蠔等等佢哋嘅吉列系列炸得好鬆脆,完全唔覺得油膩,豬扒嘅肉質亦都好Juicy就連吉列牛扒都做得好出色,下次要再嚟試吓佢哋嘅咖喱系列,另外佢哋仲有啲唔同嘅小食,今次我哋試咗吞拿魚腩米餅~

炸豬扒主要係用嘅係北海道嘅四元豚~

。吉列豬扒定食

。吉列宮崎和牛扒石燒定食

。追加:吉列蝦2隻~

。蔥花吞拿魚腩米餅

日本過江龍吉列豬扒專門店 作為吉列豬扒嘅粉絲,首日開店即刻嚟試吓!質量好性價比超高💖吉列菜式,包括嚴選來自北海道、肉質鮮嫩多汁的「四元豚」,由日本4個最佳豬種混種育成,飼料講究,含更高維他命B1等營養價值。鮮嫩豬扒撲上日本麵包糠和秘製配方,炸至金黃酥脆,肉質鬆化多汁。純吉列豬扒定食選擇已經有5款,勁多選擇!各款均配日本米白飯、漬物、豚肉味噌湯及任食的「椰菜放題」🥰🥰🥰吉列豬扒定食 豬味濃 吾會硬 超好食 吉列蝦 帶子 大大隻 新鮮有咬口 必食! 吉列宮崎和牛石燒定食配日本米白飯、漬物、豚肉味噌湯及椰菜放題用上「日本一」A4宮崎和牛在高溫石燒石快速煎烤,肉汁被即時鎖住,入口即溶!o(^_^)o蔥花吞拿魚腩米餅沖繩阿古豬肉腸 前菜一流!
日本過江龍吉列豬扒專門店

作為吉列豬扒嘅粉絲,首日開店即刻嚟試吓!質量好性價比超高💖

吉列豬扒定食 豬味濃 吾會硬 超好食
吉列蝦 帶子 大大隻 新鮮有咬口

o(^_^)o

蔥花吞拿魚腩米餅
沖繩阿古豬肉腸
前菜一流!

宴美豚TONKATSU ENBITON提供日本直送最優質北海道「四元豚」,營養價值豐富,肉質細嫩幼滑,口感清爽而不膩除咗豚肉,仲有由日本直接進口嘅食材,以吉列方式作主調,例如A4宮崎和牛扒、黑炭咖喱、拉麵及鍋膳等,體現了日本料理豐富而多變的風味,係香港都食到百分百日本原味道🇯🇵🇯🇵🇯🇵🐷炒豚肉昆布💰$38清清地嘅日式味道,不鹹不濃味,簡單前菜🥢蔥花吞拿魚腩米餅💰$58賣相幾精緻,吞拿魚蓉新鮮,放係米餅上口感脆脆的,層次感豐富🐖吉列豬扒定食💰$128最期待係呢款招牌吉列豬扒,標榜優質北海道「四元豚」,同一般食開嘅唔同,質地偏厚實有咀嚼感,不油膩,可沾上芝麻吉列醬汁,先自己磨細芝麻,再加上吉列醬汁,整體味道搭配🐄吉列宮崎和牛扒石燒定食💰$238呢款吉列和牛扒都好吸引,先吉列咗一整件和牛,再切開一片片,再放上熱石上燒至自己想食嘅熟度,可沾上三款調味料定食均配🍚日本米白飯、🥬椰菜、🥢漬物、🥣豚肉味噌湯🚩とんかつ専門店 宴美豚 (鑽石山) Tonkatsu ENbiton HK📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓320B號舖

🐷炒豚肉昆布💰$38
清清地嘅日式味道,不鹹不濃味,簡單前菜

🥢蔥花吞拿魚腩米餅💰$58
賣相幾精緻,吞拿魚蓉新鮮,放係米餅上口感脆脆的,層次感豐富

🐖吉列豬扒定食💰$128

🐄吉列宮崎和牛扒石燒定食💰$238

定食均配🍚日本米白飯、🥬椰菜、🥢漬物、🥣豚肉味噌湯

📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓320B號舖
嘩😳~又一間日本過江龍登陸香港啦😍!!! 主打吉列料理的 🇯🇵とんかつ宴美豚𝐓𝐎𝐍𝐊𝐀𝐓𝐒𝐔 𝐄𝐍𝐁𝐈𝐓𝐎𝐍(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),在鑽石山開幕囉~ 餐廳採用最優質的北海道四元豚做主打🤭,愛豬的朋友仔記得試試呢~☆ 吉列豬扒定食🐽$𝟏𝟐𝟖不愧為北海道的四元豚,豬扒不但厚肉嫩美,肉質還幼嫩細膩。外層炸得香脆可口,內層豬肉結實有口感,不錯呀~珍珠米飯甘香圓潤,配豬扒醬更美味。☆ 吉列宮崎和牛扒石燒定食🥩$𝟐𝟑𝟖用熱石燒的宮崎和牛扒,質素也不錯。和牛扒脂肪豐富,脂肪紋分佈匀均,肉腍鮮美哦(≧▽≦)!☆ 火炙三文魚沙律🥗$𝟗𝟖沙律足夠二人享用,有好幾片肥美的三文魚呀~☆ 蔥花吞拿魚腩米餅🍘$𝟓𝟖吞拿魚腩油分不算很重,吃起來不會太膩。米餅香脆,也不錯。
嘩😳~又一間日本過江龍登陸香港啦😍!!!

☆ 吉列豬扒定食🐽$𝟏𝟐𝟖

☆ 吉列宮崎和牛扒石燒定食🥩$𝟐𝟑𝟖

☆ 火炙三文魚沙律🥗$𝟗𝟖

沙律足夠二人享用,有好幾片肥美的三文魚呀~

☆ 蔥花吞拿魚腩米餅🍘$𝟓𝟖

吞拿魚腩油分不算很重,吃起來不會太膩。米餅香脆,也不錯。
[ 宴美豚 ]全新日本🇯🇵過江龍吉列專門店「とんかつ宴美豚」首次登陸香港,將於2023年12月15日係鑽石山荷里活廣場開幕。餐廳從日本直接進口食材,例如北海道四元豚、A4宮崎和牛扒,製作吉列菜式,而且有吉列海鮮、黑咖喱定食、火鍋、拉麵等選擇。吉列定食:✿ 吉列豬扒定食 $128 🇯🇵🐷選用日本北海道四元豚,豬扒撲上日本麵包糠後炸至🔥金黃酥脆,油溫控制得剛好,肉汁豐富,口感清爽而不膩😋。想體驗日本傳統食法,可以將吉列豬扒蘸點秘製醬汁,再灑上已磨碎嘅烤芝麻享用。定食配日本米白飯、椰菜、漬物及豚肉味噌湯。漬物清香,椰菜味道清爽,平衡吉列豬扒油炸感。✿ 吉列宮崎和牛扒石燒定食 $238 🇯🇵🐮A4宮崎和牛霜降散佈均勻,餐廳將和牛輕輕炸香,再讓食客以高溫石燒🔥和牛,大約10至15秒和牛已煎烤至7成熟,鎖緊肉汁。和牛肉質細嫩,入口即溶😋。可按個人喜好配日式燒肉汁、日式芥末或海鹽食用。定食同樣配日本米白飯、椰菜、漬物及豚肉味噌湯。 前菜/小食:✿ 炒豚肉昆布 $38✿ 蔥花吞拿魚腩米餅 $58餐廳另外提供數種前菜及小食,款式多元化。飲品🍹:✿ 沖繩四季柑梳打 $38✿ 熱帶風情(雪糕菠蘿乳酸梳打)
[ 宴美豚 ]

吉列定食:
✿ 吉列豬扒定食 $128 🇯🇵🐷

✿ 吉列宮崎和牛扒石燒定食 $238 🇯🇵🐮

定食同樣配日本米白飯、椰菜、漬物及豚肉味噌湯。

前菜/小食:
✿ 炒豚肉昆布 $38
✿ 蔥花吞拿魚腩米餅 $58
餐廳另外提供數種前菜及小食,款式多元化。

飲品🍹:
✿ 沖繩四季柑梳打 $38
✿ 熱帶風情(雪糕菠蘿乳酸梳打) $42
有多款無酒精特式飲品選擇,解膩一流👍。

總結🫦
1️⃣ 開業限定「半價優惠」:
於開業首3天,皇牌產品北海道「四元豚」吉列豬扒定食半價大優惠(每日限量70份),只需$64(正價$128)!套餐均配日本米白飯、椰菜放題、漬物及豚肉味噌湯。

2️⃣ 免費送可愛造型 Memo Pad:
於開業期間作任何惠顧,更會送出可愛吉列豬扒定食造型的告示貼一份。數量有限,送完即止。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
宴美豚
地址:鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場320B號舖
電話:2663 9899
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
呢間吉列專門店最近新開,今次趁住熱潮到訪,等位都等咗一段時間🤑 一入座嘅時候就會提供一碗芝麻,客人可以將芝麻磨碎,然後加入味噌醬汁,自己覺得都幾好玩,而且磨完嘅芝麻特別香🤪今次嗌咗吉列豬扒定食 ($128),每份定食都會包埋飯、椰菜、漬物同豚肉味噌湯。呢到用嘅係北海道四元豚,食落去肉質細嫩幼滑,唔會乾柴,外面炸到好香脆,炸衣厚薄啱啱好,自己覺得同佢哋嘅芝麻味噌醬汁幾夾,而且食落去有浸特別嘅芝麻香😋 特別一讚佢哋嘅豚肉味噌湯好足料,而且應該係用咗赤味噌,喺香港嚟講呢碗味噌湯絕對係數一數二🫡除咗吉列豬扒,吉列宮崎和牛扒石燒定食 ($238) 都好出色,一上菜嘅時候吉列和牛大約係五成熟左右,可以按照自己生熟程度嘅喜好調整,用店家嘅石燒鐵板燒香,一放入口就感受到和牛嘅油脂香🥰 咁多款調味料入邊,自己覺得岩鹽同和牛最夾😛除咗吉列定食,呢到仲有唔少小食,蔥花吞拿魚腩米餅 ($58)吞拿魚蓉份量都幾多,而且夠肥美,送米餅一流~火炙三文魚沙律 ($98)每塊三文魚都好肥美,上面仲放咗啲炸三文魚,火炙後嘅三文魚魚油逼晒出嚟,食落去更加邪惡😈 熱帶風情($42)其實就係雪糕菠蘿乳酸梳打,飲落去酸酸甜甜,上

熱帶風情($42)其實就係雪糕菠蘿乳酸梳打,飲落去酸酸甜甜,上面仲放咗啲菠蘿粒裝飾,雪糕正正常常🍍沖繩四季柑梳打($38)都幾清新解膩🌿

總括嚟講,呢一間嘅吉列豬扒真心唔錯,另外一讚呢度嘅店員服務算係唔錯,都明白開幕期間會比較手忙腳亂,而且當日客人都幾多,不過店員都幾熱心幫手加水,同埋有啲咩唔明問佢哋都會解答到🤍
2023-12-16 129 瀏覽
有人問我鑽石山有乜嘢好食喎?!之前我唔知,今日之後我就知啦!荷里活廣場新開左一間專攻北海道豚肉嘅餐廳,仲有石燒吉列日本一和牛,一定會係鑽石山美食擔當吉列豬扒定食 ($128)講到明話係北海道四元豚,聽講比一般豚肉營養價值更高,呢個吉列豬扒一定要食,豬扒肥瘦適中,重炸得好脆身,定食配日本米白飯、椰菜、漬物及豚肉味噌湯,椰菜可以免費添加,一路食吉列豬扒,一路食返啲椰菜,成個感覺refreshing 返吉列宮崎和牛扒石燒定食 ($238)用屢獲日本和牛界最高殊榮的「日本一」A4-A5宮崎和牛!先吉列鎖緊肉汁,然後石燒一下香味更突出,肉質入口溶化,好juicy ~蔥花吞拿魚腩米餅 ($58)吞拿魚腩油脂豐富好食,覺得太寡嘅話可以配搭米餅火炙三文魚沙律($88)除了火炙三文魚片,仲有炸過嘅三文魚皮條

吉列豬扒定食 ($128)

吉列宮崎和牛扒石燒定食 ($238)

蔥花吞拿魚腩米餅 ($58)
吞拿魚腩油脂豐富好食,覺得太寡嘅話可以配搭米餅

火炙三文魚沙律($88)
除了火炙三文魚片,仲有炸過嘅三文魚皮條