2023-08-18
又嚟介紹特色餐廳喇🥢!今次就想同大家介紹一間位於旺角嘅日式料理專門店✨。呢間餐廳喺網上嘅評價一直都話係性價比高😎,我睇過餐牌,發現餐廳嘅食物價錢真係比起其他旺角嘅日式餐廳更加經濟🫶🏻。今次我就叫咗幾款突然間好想食嘅嘢食🤭,想知係咩嘢食嘅就一定要睇落去啦~食物方面☝🏻#蒲燒鰻魚飯($88)首先想介紹嘅係嗰日食嘅主食蒲燒鰻魚飯😋。以呢個價錢嚟講,可以食到蒲燒鰻魚飯真係好難得🙌🏻,呢盒飯除咗有主角蒲燒鰻魚之外,另外都仲有車厘茄、中華沙律作為配菜🤩,都算係有誠意㗎🫡。講返餐廳嘅蒲燒鰻魚先,我欣賞蒲燒汁夠晒惹味🥰,所以食一件鰻魚都已經胃口大增,超級送飯!#海膽手卷($48)跟著就想介紹下我平時最鍾意嘅手卷之一❤️。海膽嘅色澤都唔差㗎🥳,而且味道甘甜,口感真係好細膩😚,入口即溶。海膽嘅味道都會彌留住喺口腔入邊😍。#日本室津蠔(2隻)($78)我平時都唔算係成日食生蠔㗎,不過今次突然心血來潮好想食🤣。上網睇返有關於室津蠔嘅資訊,發現原來佢嘅蠔殼相對地係比較薄🦪。講返佢嘅味道先,除咗大隻之餘仲好新鮮😎,完全唔會有蠔腥味🫶🏻。連我呢啲唔係成日食蠔嘅人都唔會抗拒😋,口感方面真係好滑溜,一啖一隻蠔真係好滿足🤩
食物方面☝🏻
#蒲燒鰻魚飯($88)
#海膽手卷($48)
#日本室津蠔(2隻)($78)
我平時都唔算係成日食生蠔㗎,不過今次突然心血來潮好想食🤣。上網睇返有關於室津蠔嘅資訊,發現原來佢嘅蠔殼相對地係比較薄🦪。講返佢嘅味道先,除咗大隻之餘仲好新鮮😎,完全唔會有蠔腥味🫶🏻。連我呢啲唔係成日食蠔嘅人都唔會抗拒😋,口感方面真係好滑溜,一啖一隻蠔真係好滿足🤩!
金菇牛肉卷($58)
之後想介紹嘅就係一款邪惡小食👾,見到都會流晒口水嘅金菇肥牛卷🤤。講返佢嘅味道先,金菇嘅口感好爽脆😬,完全吸收晒牛肉嘅肉汁香味🤪。另外牛肉一啲都唔乾身,有適量嘅調味👍,另外仲有粟米解膩🌽,絕對係正嘅配搭🙏🏻!
評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑