2024-10-22 248 瀏覽
還未食完,有位姊姊就企旁邊不斷敦促盡快食,最後還講了一句,旁邊已經換左三台,你地都仲未食完。這個服務態度太差☹️無下次。比距好食的雞煲大把,無必要受呢個氣。現場有吉位,亦沒有等候的客人,不知道急什麼⋯⋯
很久沒有在香港消費, 難得出來一次去到食雞煲, 本身間嘢已經冇乜人, 打開餐牌嘢食已經非常貴, 不緊要, 點了一個雞煲一碟牛一碟墨丸一碟餃子兩個人食連加一差不多400蚊一位, 最差的就是要求攞兩張紙巾居然同我講五蚊一包, 服務員態度非常差還講出嚟食唔爭五蚊, 生意好難做, 裁員好多人, 係咪真係衰到要連一包紙巾嘅錢都要賺, 不敢於內地餐飲業相比, 但係今時今日呢種服務點可以發生, 兩張值兩毫子都不用的餐紙巾都不供給, 今時今日香港還有這種食店怎可能唔執笠
2024-07-08 1390 瀏覽
味道不错但是服务真的好差,穿了白衣服,服务员搅动锅底超级大力溅了一身辣椒油,也没有道歉就走了,差评非常差评。很差劲的吃饭体验,如果只想吃点好的还可以,想要服务员一点好脸色比登天还难,很垃圾的服务。
2024-06-09 2300 瀏覽
昨晚超唔爽嘅結尾。話說我哋3個大人帶住個BB食完, 我就叫埋單, 服務員話自己出去埋, 咁我就攞住張單自己一個人去櫃面, 櫃檯無人, 我就等人過嚟。同一時間, 聽到一把女性聲在背後「xx檯走晒啦, 佢埋咗單未呀」 , 跟住再好大聲咁向正在推住BB車落樓梯嘅兩個大人聲叫「喂,你哋未埋單」,佢既聲浪我相信在門口幾檯都清楚聽到, 我同佢講「我咪企係度等你過嚟攞」,佢走過嚟收錢,我就話「唔使咁大聲令到人尷尬, 我企係度等人收錢,你望都唔望就追住大叫「你未俾錢」。 呀…佢竟然答我「我都唔係好大聲啫」 🙄 。 一句唔好意思都無,仲幫自己解釋唔大聲。 明白緊張有人走數,但係咪咁樣咁令人尷尬呢?一係改制度我叫埋單就搵服務員過咗處理, 無人手做到咁多,就留意下態度,唔係咁樣。 下次係咪要一家大細企晒係度等你過嚟處理好先走得?
昨晚超唔爽嘅結尾。
2024-06-08
2024-06-08 1681 瀏覽
晚上九點幾幫襯 又寫收零晨兩點半 點知個個侍應都好似收舖狀態 成個空間冇侍應 幾張枱揮手都冇人理 有人出現又發夢 完全唔望客人有冇需要 成五十幾蚊一杯嘢飲 俾百幾蚊服務費 舉手舉到攰 嗌伙記嗌到聲沙 食到一肚氣
2024-06-05
$400 (宵夜)
2024-05-23 1262 瀏覽
平時收工一定會同同事去呢間度食宵夜又抵食雞煲又好味又夠入味又唔會等好耐又可以慢慢傾偈慢慢坐一路飲酒一路食飯呢間都食咗好多年品質依然冇變仲越嚟越好 鍾意食雞煲嘅值得推介一下
金蠔雞煲蠔唔新鮮 當時蠔有腥臭 及水汪汪(當時並沒有留底樣本)因為唔知事後會咁嚴重即時反映 店家說沒有問題 只是收走餘下的蠔隔日3個女仔輪流肚屙及嘔吐15-20次睇醫生後說明有輕微食物中毒及急性無腸胃炎店家收到查詢亦堅持沒有問題 話我哋無證據證明係因為食咗佢哋先會咁 話我哋中間有食其他嘢但3個女仔唔同工作同居住地方又點會有咁巧合.,需要有醫院報告檢測是當日的蠔有問題才會受理我哋亦唔想再同店家糾纏 當自己黑仔🫥大家去少啲食啦一
金蠔雞煲蠔唔新鮮 當時蠔有腥臭 及水汪汪
(當時並沒有留底樣本)
因為唔知事後會咁嚴重

我哋亦唔想再同店家糾纏 當自己黑仔🫥

大家去少啲食啦
2024-04-04
2024-02-15 1984 瀏覽
同老公情人節都唔知食咩好🤔😍大家都想打邊爐 即係諗起一品雞煲🐓雖然好多人都話服務態度好差但佢既雞煲真係好好食麻🤤半隻雞雞🐓🐓🐓打邊爐必食既午餐肉😍豬皮🐷食完雞加水後就要加豬皮落去又淋又索汁 勁正👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼竹笙👍🏼又係索汁勁正
同老公情人節都唔知食咩好🤔

竹笙👍🏼又係索汁勁正

半隻雞
半隻雞
2024-01-08 1907 瀏覽
曾經嘅一品係我成日同班朋友收工之後一定會食宵嘅首選!唔知係咪疫情後影響咗生意導致到整體水平下降咗。最近又去到一品度去打邊爐,一品係單點唔係嗰啲任食放題形式。舖頭入面好大,我諗有四50張枱,啲員工嘅態度都幾好!見到佢哋同客人都有講有笑嘅🙆🏻‍♀️今次就嗌咗必食嘅雞煲,雞煲比起我預期中同埋之前食相比爭好遠,雞嘅份量好似比以前少咗,然後整體成個味道又偏甜。不過唯一冇變嘅就係啲員工依然係會幫你煮熟佢,會放個漏斗俾你知道大概可能2分鐘就已經可以食得啦🥰今次亦都有嗌到其他配菜,配菜嘅份量一如既往依然都係偏多嘅~
最近又去到一品度去打邊爐,一品係單點唔係嗰啲任食放題形式。

今次就嗌咗必食嘅雞煲雞煲比起我預期中同埋之前食相比爭好遠,雞嘅份量好似比以前少咗,然後整體成個味道又偏甜。不過唯一冇變嘅就係啲員工依然係會幫你煮熟佢,會放個漏斗俾你知道大概可能2分鐘就已經可以食得啦🥰

今次亦都有嗌到其他配菜,配菜嘅份量一如既往依然都係偏多嘅~
2023-12-27 1484 瀏覽
食雞煲一定會揀一品,味道仲keep到秘製麻辣雞煲一隻味道依然香濃惹味,越食越濃味!加水打邊爐,肥牛正常發揮蓮藕冇特別蝦滑同墨魚滑都好新鮮,彈牙爽口叫咗杯大提子汁!爽!
雞煲
一定會揀一品,味道仲keep到
秘製麻辣雞煲一隻
味道依然香濃惹味,越食越濃味!
加水打邊爐,
肥牛正常發揮
蓮藕冇特別
蝦滑同墨魚滑都好新鮮,彈牙爽口
叫咗杯大提子汁!
爽!
2023-11-09 2122 瀏覽
秘製雞煲超級難食 ,D雞又冇炒過 ,即係小炒王攞出黎凍冰冰 ,全部野食都好貴 ,唔抵食 ,服務超差 ,廁所細污糟水又冲吾到 ,食過一次以後請我都唔會去食 ,人生第一次食到咁難食雞煲 ,以為間餐廳開咗咁耐應該吾會中伏點知一言難盡 。
2023-10-26 1676 瀏覽
服务真的很差劲,只要不会说粤语她们就不理你。然后大姐还站在桌子旁一直翻白眼和蹬你,然后你和她说话他就一直边翻白眼边等你。蹬你一次还不够还要蹬好几次,边走边回头翻白眼和蹬人,态度还贼不好。根本不跟你交流。没错就是金色短头发那个大姐,要去吃饭躲着那个大姐走,要不然吃完饭还一肚子气。就赤裸的歧视你!超级不耐烦。哪家的鸡煲都差不多味道,这家也没有很好吃。价格也没有很便宜,食材也没有很好。还一直歧视大陆人,这不纯纯恶心人吗?真服了 再也不去了。结账的时候都觉得离谱,就这还敢收服务费呢?不会说粤语的趁早别去,除非自己想找气受。
2023-09-23 1693 瀏覽
一整个就是主食配主食一品秘制鸡煲🥘虽然上桌了还要等待,但他值得!🐔软嫩紧实的鸡肉被裹满了酱汁,吃起来鲜香微辣中又带点甜,🍚一口饭一口菜一口肉,一碗饭轻轻松松就顺下去了葡萄籽里也是竟然真的有葡萄籽🍇,味道比较像美年达,但是真材实料的葡萄籽碎被打的恰到好处,既可以嚼着嘎吱响⚡️,也不会塞牙晚上去吃的话可能要排队哦,不过4:30才营业,要注意好时间!
一整个就是主食配主食
  • 麻辣秘制鸡煲
2023-09-10 1363 瀏覽
同朋友食飯聚舊,環境比較嘈講野要大聲啲先聽到,服務都還好既,係啲阿姐唔知點解會同我哋講普通話雞煲味道唔差既,只係斬得有啲太碎其他配料,雪花牛,牛百葉,墨魚滑、蝦滑、響鈴都好食既正常發揮

雞煲味道唔差既,只係斬得有啲太碎

其他配料,雪花牛,牛百葉,墨魚滑、蝦滑、響鈴都好食既
正常發揮
2023-09-09
20 分鐘 (堂食)
  • 響鈴
  • 墨魚滑
今日同朋友行街,突然好想食雞煲,諗起附近有呢間雞煲。之前都食過,味道都ok。咁就同朋友講,不如食呢間。去到之後,餐廳其實坐滿一半,唔算好忙。有個短髮阿姐見到我地,問我幾多位,問完之後就俾個qr code 我,叫我自己搵。 我:??? 我問佢個位係邊,佢好唔耐煩咁指左個方向叫我過去。我入到去,企左係度幾秒望下啲檯個號碼, 跟住個短髮阿姐就大聲呼喝,叫我行開。 呢一刻其實我已經想轉身走,咁既服務態度我真係未遇過。茶餐廳都唔會有。我見都入左黎,同埋有幾個朋友一齊,我都費事再搵第二間餐廳。照食啦。最搞笑係我坐左10分鐘,qr code落左單,另一個阿姐行過問我地落單未,叫我地快少少,同我地講限時兩個鐘。嘩,唔知以為我食緊放題,散叫都要限時,仲要係我坐左10分鐘咋,已經係度催我。之後都冇乜心情食,求其叫幾樣野就算。雞煲普通啦,牛肉唔新鮮,$290一碟,呢個價錢咁既質素。。。我都費事再叫佢換,我都驚啲阿姐加料。 實在唔想再食。坐左一個鐘多啲就走左。埋單仲要收我加一 火鍋個湯都係擺個壺係度叫我地自己倒,真係好意思收我服務費。人均$300幾,咁既價錢大把選擇,呢間餐廳我就以後唔會再黎!!! 好耐冇

去到之後,餐廳其實坐滿一半,唔算好忙。

埋單仲要收我加一
火鍋個湯都係擺個壺係度叫我地自己倒,真係好意思收我服務費。

人均$300幾,咁既價錢大把選擇,呢間餐廳我就以後唔會再黎!!! 好耐冇係香港食到一間服務咁差既餐廳,印象太深刻!!! 貼錢買難受

自問要求都唔算高,但呢間餐廳個服務都真係差到極點。