2012-10-12
起初男朋友帶我到這家cafe 食週年晚餐我覺得有點奇怪不過是朋友介紹的就不妨一試雖然店內空間不算很大 但超喜歡它的紅磚牆 好warm 尤其是牆燈好有feel翻著翻著meun 都只是一些小吃 前菜 三文治....原來男朋友一早就向老闆娘預訂了特別菜單前菜三文魚蘋果沙律包非常特別 !! 值得推介!!焗田螺 (旁面的包包都切成了心形)忌廉湯 非常creamy 同thickmain course黑豚risotto & 三文魚risotto黑豚又係另一推介甜品心太軟 係真係會流心的心太軟同意式奶凍呢個奶凍要俾100個like!!! 呢個奶凍係必食 係我係唔同地方食過最有奶味 最滑的奶凍!!至於咖啡 雖然我本身就唔太鍾意飲咖啡, 我叫左一杯Irish coffee, 唔太鍾意飲咖啡的我都覺得好好飲 而且伴碟的曲奇餅餅係老闆娘自己焗ga!! 男朋友叫左杯薄荷朱古力咖啡 都好靚靚從cafe 的佈置,裝修到食,物都睇得出呢間係一間好用心的cafe!!! 下次要再去年!,
不過是朋友介紹的就不妨一試
雖然店內空間不算很大 但超喜歡它的紅磚牆 好warm 尤其是牆燈好有feel 翻著翻著meun 都只是一些小吃 前菜 三文治....
原來男朋友一早就向老闆娘預訂了特別菜單
前菜
三文魚蘋果沙律包
非常特別 !! 值得推介!! 焗田螺 (旁面的包包都切成了心形) 忌廉湯 非常creamy 同thick main course
黑豚risotto & 三文魚risotto
黑豚又係另一推介 甜品
心太軟 係真係會流心的心太軟 同意式奶凍
呢個奶凍要俾100個like!!!
呢個奶凍係必食 係我係唔同地方食過最有奶味 最滑的奶凍!! 至於咖啡 雖然我本身就唔太鍾意飲咖啡, 我叫左一杯Irish coffee, 唔太鍾意飲咖啡的我都覺得好好飲 而且伴碟的曲奇餅餅係老闆娘自己焗ga!!
男朋友叫左杯薄荷朱古力咖啡 都好靚靚 從cafe 的佈置,裝修到食,物都睇得出呢間係一間好用心的cafe!!! 下次要再去年!,