2011-05-31 9 瀏覽
今天來到新世紀廣場的3樓一壽司,這裡地方大和玻璃透明窗。午餐自選配合一壽司以$59加一的價錢算是了不怪得有好評語也有劣評語,另加特飲加$6。看到不似火焰三文魚,食落口味道不錯三文魚有鮮味。牛油焗薯,牛油味香而清新而且薯仔也好食配角更突出。食落炒飯欠少少火喉、不算好食,海膽味有少少腥沒有尖沙咀分店的炒得好。芒果流砂的芒果甜味多於酸味但不志於差還有芒果本身的味道。
今天來到新世紀廣場的3樓一壽司,這裡地方大和玻璃透明窗。

午餐自選配合

火焰三文魚
看到不似火焰三文魚,食落口味道不錯三文魚有鮮味。
牛油焗薯
牛油焗薯,牛油味香而清新
而且薯仔也好食配角更突出。
海膽墨魚炒飯
食落炒飯欠少少火喉、不算好食,海膽味有少少腥
沒有尖沙咀分店的炒得好。
芒果流砂
芒果流砂的芒果甜味多於酸味但不志於差還有芒果本身的味道。

2011-05-31
牛油焗薯
芒果流砂
2011-05-21 6 瀏覽
一壽司佢的壽司好新鮮,好好味,每次都好食到抱住個肚出門口, 今次的海膽有d苦,即刻同職員講,好快換過另一個比我,服務Good!!!, 仲有食物質素係保持得好好
2011-05-03
軟殼蟹炒飯
三文魚沙律
2011-05-08 9 瀏覽
新世紀分店服務很差,叫人收ORDER紙叫到起火其他人很繁忙,唯獨有3個黑色衫既人叫唔到(一個男人婆,一個長頭髮女人,一個未見過既女人),不斷在收銀度玩同講笑,揮手揮到手斷都唔理,尼度服務愈做愈差,唔會再來,去第二間食好過,真係嬲
新世紀分店服務很差,叫人收ORDER紙叫到起火
2011-05-06
20 分鐘 (堂食)
$120 (宵夜)
自日本出事後, 少了好多人食壽司. 今日行完街搵野食, 見到呢間壽司店都有人光顧, 價錢都ok, 唔使等位就有得坐.食物方面, 味道都 ok. 黑椒三文魚壽司都幾好食, 豬軟骨拉麵的拉麵好爽口. 只係我覺得銀雪魚就差了點.其實我都食左唔少野, 食都好飽都係三百幾元. 但係最令我不滿的是, 服務員自己唔小心掉左我簽 visa 的單據, 轉頭走黎問我係咪 keep 住左. 我話無, 佢唔信, 仲私自出手取我銀包剛買野的單據來看. 這一刻, 我覺得有無搞錯呀, 你自己唔小心仲咁樣唔識尊重客人, 我真的好想去投訴. 我唔會再光顧這間壽司店.

我唔會再光顧這間壽司店.

2011-04-12
生日
  • 黑椒三文魚
  • 拉麵
2011-04-12 28 瀏覽
經過旺角,想吃寿司。。去了一寿司,看見set lunch~~好像很抵gum~Menu 2前菜是豆腐沙律寿司飯加寿司~~很滿足的一餐!!
2011-04-07
set lunch
2011-03-13
睇戲之前先搵食,其實只得一個鐘,但朋友很想吃壽司,因此順從所願。雖然是平日晚上八時多,店外依然有人等位。其實看見不斷有顧客結賬,只是侍應清理桌子的速度太慢,我們要二十分鐘後方能入座。眼睛橫掃餐牌一篇,匆匆點了數款壽司、手卷和熱物。未知是否肚子太餓,或是趕時間的關係,總覺得等了很久。想吃的珍寶帆立貝壽司售罄,又是另一失望之處。今餐唯一可取之處,是壽司飯結實不易散,甜蝦、八爪魚等海鮮均味道過淡。火炙三文魚骹不過不失,沒令人留下印象。最差乃是薄燒牛舌,此餚以鐵板奉上但不夠熱。牛舌薄如蟬翼,而且極之粗勒,放入口中良久也不能咬開以過百元吃如此質素的食物,不值也!
雖然是平日晚上八時多,店外依然有人等位。

眼睛橫掃餐牌一篇,匆匆點了數款壽司、手卷和熱物。
未知是否肚子太餓,或是趕時間的關係,總覺得等了很久。
想吃的珍寶帆立貝壽司售罄,又是另一失望之處。

火炙三文魚骹不過不失,沒令人留下印象。

以過百元吃如此質素的食物,不值也!
2011-03-12
叫了二十件不同款壽司,第一件吃下去,不得了,啲飯又酸又咸,真的吃不下,最後只有吃了几件飯面的魚生,其他啲壽司就由我啲朋友捱義氣食左。另外軟嗀蟹手卷簡直其差無比,蟹被一太pat粉淹沒,超難食,紫菜淋 ,真失望,去第二度食好過。
2011-03-12
60 分鐘 (堂食)
生日
一壽司既黑夜壽司真係令人食上癮呀!! 成日都心思思想去食..琴晚9點8先到..不過可能因為2個人易等位..10點多D都入到去啦!!怒叫三文魚.. 三文魚壽司半價完真係超抵..帶子壽司都keep到冰..十分鮮甜..唔會乾爭爭..又唔會得個雪味..令本身唔食帶子既我都迷上左帶子..甜蝦沙律呢排都成為至愛..比就咁食甜蝦多份清爽感..是日仲試左三文魚芒果卷物..雖然果樣hea d..唔多蟹籽..但味道又OK wor..三文魚加埋甜甜的芒果..估唔到又幾match wor..花之戀可能因為大量整..所以全部都賣相一般..細左D lor..芝士蟹籽軍艦無上次咁好食呢..可能D芝士味今晚怪怪的吧..不過2個人喪食埋單都唔使200..真係好正呀!!!!
壽司既黑夜壽司真係令人食上癮呀!!
成日都心思思想去食..
怒叫三文魚..
三文魚壽司半價完真係超抵..

令本身唔食帶子既我都迷上左帶子..

甜蝦沙律呢排都成為至愛..比就咁食甜蝦多份清爽感..

三文魚加埋甜甜的芒果..估唔到又幾match wor..
芝士蟹籽軍艦無上次咁好食呢..可能D芝士味今晚怪怪的吧..

不過2個人喪食埋單都唔使200..真係好正呀!!!!
帶子好鮮甜
三文魚壽司半價完唔會差左!
2011-02-10
30 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
帶子好鮮甜
三文魚壽司半價完唔會差左!
2011-01-02 7 瀏覽
今日係約埋朋友去新世紀廣場一壽司食聖誕飯。^^呢到既燈光係暗暗的夠晒應節, 朋友講笑話呢到黑d, 睇唔到污穢左, 所以專較暗d 光線。仲記得之前係銅鑼灣o個間有個好大既藍燈魚缸, 勁靚嫁, 但係新世紀廣場吒間就無啦。入坐時大家都餓啦, 所以係咁叫, 叫左一輪再叫第二輪, 一共食左九百幾蚊。三文魚OK新鮮, 鰻魚好好食, D甜蛋同埋凡立貝大大件,好抵食!! 叫左一件蟹棒好好食^.^未夠9點, 見到出面有長龍排緊, 唔知咩事, 一問之下, 原來因為有9點半既半價時段。o個一刻真係覺得自己老啦…過左9點仲食野…會肥死的…同埋真係無咁好精神去排隊等位啦…

今日係約埋朋友去新世紀廣場一壽司食聖誕飯。^^
叫左一件蟹棒好好食^.^
2010-12-19
5 分鐘 (堂食)
聖誕節
2011-01-02 7 瀏覽
上一篇說到一壽司,黑夜壽司的時間十分多人,已經到了不能再等的地步。就在一年多前,我和女友發現有加號的太子分店,好像未有太多人知,開始時我用五分鐘就可入座,當時曾經成為我倆的秘密半價壽司基地,這個 top secret 漸漸被醒目的香港人發現,人流越來越多。近數個月,放學後九時多等了一次,還心存一絲希望,誰不知黑夜時段推到十時三十分才開始,還要等了半小時後,店員說我可以繼續等,但她相信我是不能入座,才發現我的秘密基地已經完全消失了。之後的日子未必有半價又高質的壽司了,所以還有最後的cash coupon(是上一篇的刻意不用盡),在正價時段補錢也要吃得盡情一點。正價時段少有會出現爆場,這是心理的問題。另外說說環境,一壽司+沒有迴轉位,座位比較貼,最有印象就是椅子也是金色的。今次點的也多是這兒的新派壽司,那種創意就像LOGO「有翼的魚兒在籠裡」,是意想不到,創意無限。三文魚壽司依然沒變的喜歡,可能是喜歡濃的魚味吧。差不多每一次也會點的蟹捧壽司,今次吃不到有汁在中間滲出,不過還好不算太乾身,加上沙律醬下得平均,就算未如平日的好,還可接受。但是飯出了狀況,低下再談,我想最大原因是放得久了。廣島蠔

廣島蠔芝士卷的蠔的味道不突出,大部份的味道來自芝士和辣茄汁,汁是夾飯,不過吃這個沒太多意思,下次還是點中間帶脆的如天婦羅蝦/軟殼蟹會好一點。

之前說過,這兒只吃甜蝦是蝦味較濃和黏性算高。脆杏甜蝦就是為此帶來另一番感受。甜蝦加上沙律醬,無疑是夾味,挺重的蝦味會被沙律醬中和,杏仁不但為壽司帶來香脆的口感,杏仁片的香味也是夾的,可惜的是今次的飯也是一般。
這個max 得不錯的

這兒的吉列做得好,今次試的吉列南瓜炸得十分香脆而沒有油膩感。中間的南瓜不是硬身,而是熱漿的狀態,所以更加做到外脆內軟的效果,南瓜味道不算突出,大約是加了奶製品。這個我是喜歡的,我想之後又會忍不住次次點。
未吃就知炸得夠鬆脆

火炙芝士帆立貝壽司的帆立貝其實也沒有燒過,吃下去還是那麼軟淋好吃,火灸的是芝士,兩者味道沒有不夾,不過我還是喜歡單點帆立貝。火灸塭燒海膽是有點腥味,沒辦法做到溶在口中的效果,沒什麼期待過,下一次不點就是了。

又一次吃鰻魚壽司是爽口的,帶彈性的鰻魚位置不是我喜歡的,還是給我軟淋肥美的吧。

汁燒三文魚腩壽司 有汁加上去,但不覺得有火炙過,三文魚腩淋和滑,不錯。

甘栗天婦羅,就是想試試栗米可以有幾特別,最後得出來的結果就是甜,不過與平日街市買的無多分別,感覺就只在栗米外層加了炸粉,但沒有帶走其水份,就這樣而已。不、不、不!! 其實它最可愛之處在於醬汁,比較稀身的芝麻醬中間有不少碎了的芝麻,吃下去是香濃的,想不到栗米加麻醬拼起來出奇地有火花,大家可以一試。
想不到麻醬與粟米做到好朋友

綠茶雪糕的綠茶味夠濃,輕輕感覺到有些甘味,雪糕夠滑,喜歡綠茶的朋友,不妨以此作結,因為我們也挺Enjoy呢~!
最近我也愛上綠茶

上一次紫菜不夠脆,今次沒有點,今次也簡單評評飯。開始時有三數件飯有出問題,是冰凍和硬了點,之後的溫度比較合適,不冰冷也不暖,醋也下得適中。整體感覺是好吃,吃創作的東西最開心就是見到max and match後把兩款平平無奇的食材變得可愛
,所以會繼續吃下去。

沒有仔細留意,感覺plus會多一點選擇,在這兒,壽司小食的種類真不少,今次試了幾款未吃過的小食,也算吸引。我把不同的嘗試也寫了出來,希望會方便大家覓食
。如果你有興趣,不妨也參考上一篇的
2010-12-27
聖誕節
這個max 得不錯的
未吃就知炸得夠鬆脆
想不到麻醬與粟米做到好朋友
最近我也愛上綠茶
  • 脆杏甜蝦壽司,吉列南瓜,綠茶雪糕
2010-10-10 11 瀏覽
本人經常都會幫襯新世紀一壽司..因為係附近工作既關係..但自從5/10食完晚飯之後..我諗請我都唔會再去..服務質素差到冇得再差..每次叫加茶,,都要叫成6~7次..加茶既待應仲要比面色我睇..好似好唔願意..落單既時候..遞單遞到手軟先會有人理..仲要係一手搶左d單走左去..覆都唔會覆單,,最過份既係有一名著黑衫帶眼鏡男仔..推住一架裝滿碗碗碟碟既車係場內奔跑..好似玩過山車咁..我同朋友坐卡位..佢係爭d成架車撞左埋泥..但佢完全冇反應..繼續玩佢既過山車..依位四眼黑衫男子好唔尊重客人..我覺得佢似玩多過工作...好過份....拿拿林食完就即刻埋單,,留多一分鐘都唔想..未試過去一間餐廳食飯會覺得有生命危險..叫埋單啦..有個女仔應左我地...等左成10分鍾都仲未有人拎單比我地,,,原來一直都冇幫我地埋單,,過左陣..個四眼黑衫男子放低張單就走左去...一d禮貌都冇...對一壽司十分失望....

5 分鐘 (堂食)
即興約朋友吃一頓好的。難得他不嫌棄還沒出糧的我用cash coupon來請客。飛快地遞上點菜紙,在幾乎全場滿座的清況下,竟然幾分鐘後就開始有得食。油甘魚刺身: 最先上的,亦是我繼鱆紅魚外最愛的刺身。個人認為它雖沒三文魚肥美濃郁,但有它自己獨特淡淡的甘香。是晚的油甘魚刺身不錯,夠香。刺身set: 有三文魚, 帶子, 鰹魚, "魚立"魚, 及甜蝦。"魚立"魚和三文魚太common,不提也罷,亦交給愛吃此魚的朋友清掉。 甜蝦和帶子難得地較結實有咬口,跟平常連鎖店貨色有些微出入。鰹魚其實就是用來做'海鮮之素'湯精,木魚碎的原材料Bonito,口感似吞拿魚但味道當然沒那麼好,而且會較腥。壽司: 點了三文魚, 帶子, 腐皮, 甜蝦牛油果壽司, 及芥辣八爪魚。部分已在上面提過,不再重覆。腐皮只有朋友吃,亦不便置評。芥辣八爪魚十分的攻鼻,已不太分得清潔裏面的菜粒是否蔥粒,眼淚流得很爽,但忘了品嚐味道。只依稀記得八爪魚有點鹹。軟殼蟹天婦羅: 軟殼蟹夠大隻,不夠脆。可加青檸汁開胃消濟,同時加點refreshing的香味。旁邊的蔥粒反而被我用來配金菇牛肉卷一起吃。金菇牛肉卷: 金菇份量好夠,惟牛肉不夠多不夠

金菇牛肉卷: 金菇份量好夠,惟牛肉不夠多不夠肥,金菇吸不夠油脂而令整體不算好吃香口。

芒果蟹籽沙律: 一大堆新鮮青瓜絲上有四塊頗甜的芒果片和一湯匙份量的蟹籽。對沙律醬lovers來說沙律醬不太夠。

賣單每人二百。味道比想像中好(though unimpressed!),也吃的飽飽。
油甘魚刺身
刺身set
三文魚,帶子,腐皮,甜蝦牛油果壽司
軟殼蟹天婦羅
芥辣八爪魚
  • 甜蝦刺身
  • 帶子刺身
2010-09-12
這晚來到新世紀, 由於少爺餓豬的關係, 已有food court由沒啥吸引, 於是趁時間尚早轉戰來到一壽司。 地方很大, 我們獲安排到盡頭的2人桌, 侍者年輕好像都沒太多經驗。 menu花多眼亂, 我們最終點了個湯拉麵、沙律和3款壽司。 海鮮豬骨湯拉麵, 所謂海鮮只有蝦才算得上, 其他都是蟹柳鳴門卷魚蛋都是加工食品, 充撐場面。 雖然小妹不好豬骨湯, 但少爺想吃拉麵卻只得這湯底, 豬骨湯1陣味精味教人難耐, 麵已淋透。 徹頭徹尾是1碗茶餐廳吃到的港版so-called日式拉麵, 1開始已好感不大, 少爺分了1小碗給小妹, 吃了2口, 還是苦著臉說不想吃了。柚子沙律是1大驚喜, 滿滿1碗已叫人興奮~~ 面頭是眼前1亮的柚子和3文魚子, 而3文魚子咬開粒粒鮮味~ 沙律菜伴有青瓜西芹, 日式沙律多以麻醬作dressing, 這沙律的dressing有點重手, 濃味略帶蓋過菜鮮味之嫌。 帆立貝、玉子、腐皮壽司, 3款都是小妹favorite~ 先試玉子, 視覺上這玉子色澤已欠鮮明, 有點乾身, 反而黏黏的壽司飯更搶, 吃得出壽司醋的味道。 腐皮包得穩妥, 底部不易散開, 有點太濕1咬就滲

帆立貝、玉子、腐皮壽司, 3款都是小妹favorite~ 先試玉子, 視覺上這玉子色澤已欠鮮明, 有點乾身, 反而黏黏的壽司飯更搶, 吃得出壽司醋的味道。 腐皮包得穩妥, 底部不易散開, 有點太濕1咬就滲出陣陣甜味。 帆立貝如果更新鮮就好~

美中不足是吃到最後才發現黑色的茶杯卻黏著1小片紫菜................ 都已吃到尾聲,, 小妹唯有在comment card將這事向餐廳反映吧=[
2010-09-07
2010-08-30 6 瀏覽
食過旺角雅蘭,尖沙咀,都好好食.今日第一次去新世紀食......點知.....勁難食......d寿司.刺生....好唔新鮮....d寿司飯係好好酸...又''林''......軍艦寿司d紫菜....上到枱已經係''林''......唉.....以為d熟飠會好d.....叫咗燒三文魚鮫....食第一啖....完全係估到佢....係......揾熱水''拖一拖''再燒''''咁就快d熟....前後落單十分鐘到就有碟三文魚鮫....如果真係燒....至少二十分鐘.....ok...la.....埋單要$450又貴又難飠...仲要係正價時段添.....錯哂.....冇下次.....都係去番元氣....板長...好過....貴得嚟又比較好食....又新鮮....
2010-08-30
15 分鐘 (堂食)
2010-08-15 32 瀏覽
  由早年迴轉壽司店到近年手握壽司的中下價食肆,已經到達汰弱留強的階段,如目黑壽司、壽司正、天下壽司等紛紛結業,苟延殘喘的要力爭上游,似乎要花費不少心思、技倆才可穩守市場位置。其中有數間分店的一壽司,近年開始半價壽司時段,由此可見店方欲以價格緊握消費者的芳心,不知道效果如何呢?若非親身一嚐,絕對不能評論。  早月前與友人經過雅蘭中心的一壽司,眼看門口的人數多達百人。雖然特價時段已經維持了一段時間,但人龍未見萎縮,特價壽司似乎穩佔了學生、婦女......的市場。當時衝口而出的戲言便成了是次的果,然而本人不會以「吃毒藥」的心態去面對,只因數年前得到一次難忘的寶貴經驗,現已百毒不侵。唯一的障礙是等候的時間,一度動搖本人的決心。  事前相約友人於十時五十五分左右到達,滿以為人龍漸散,結果還是要十分鐘後才可入座。得悉最後點餐的時間是十一時四十分左右,即表示食客要以「快刀斬亂麻」式的點餐,不過店員補充食客可待至十二點三十分離座。  燈光微暗,餐桌不少,相信可容納至少五十位食客,衛生程度是整潔,無論地板、餐桌、甚至乎食具。店內的魚標記存有,不過欠缺品牌的藍燈魚缸。先看餐牌選擇,款式不少,不過欠缺時令

由早年迴轉壽司店到近年手握壽司的中下價食肆,已經到達汰弱留強的階段,如目黑壽司壽司正、天下壽司等紛紛結業,苟延殘喘的要力爭上游,似乎要花費不少心思、技倆才可穩守市場位置。其中有數間分店的一壽司,近年開始半價壽司時段,由此可見店方欲以價格緊握消費者的芳心,不知道效果如何呢?若非親身一嚐,絕對不能評論。

。唯一的障礙是等候的時間,一度動搖本人的決心。

燈光微暗,餐桌不少,相信可容納至少五十位食客,衛生程度是整潔,無論地板、餐桌、甚至乎食具。店內的魚標記存有,不過欠缺品牌的藍燈魚缸。先看餐牌選擇,款式不少,不過欠缺時令食品。由於只對壽司與飲品較有興趣,故沒有看價格的情況下點餐。

粉狀山葵、壽司豉油齊全,不過山葵的粉質較多,故只蘸上少許,明顯山葵的刺激辛辣欠奉,莫非雜質過多?另一邊廂的薑片尚能入口,細嚼一片後便迎接先上桌的親子花之戀、海膽拖羅、火炙左口魚邊壽司。三款的飯團不鬆散,外觀與色澤令人放心。先嚐左口魚邊,油脂甚豐,火炙的程度不算過份,沒有韌外還微甜,效果不俗;海膽拖羅壽司,魚蓉呈粉紅色,海膽的色澤呈橙黃,沒有腥臊味,咀嚼時同樣魚油甚豐,及格有餘的出品;親子花之戀的三文魚片不是肥美正合心意,食材的色澤是亮麗,不會令人難以嚥下,幸好沒有沙拉醬在內,三文魚籽於口腔內中和,整體令人接受。

侍者端上兩杯特飲,還有火炙金鎗魚腩壽司(兩件),火炙三文魚壽司、金剛卷、油甘魚腩、甜蝦、北寄貝、三文魚壽司各一碟。特飲方面是荔枝疏打、芒果疏打,外觀討好,拌勻後一喝發覺甜度不強,芒果味道滲透有氣的疏打中,詢問友人意見如何,荔枝味濃,杯底的薄何味道清新怡人,適合夏日的消暑飲品。

金鎗魚腩時先撇開香蔥粒,條紋明顯,相信廚子火炙魚片後,魚油溶解於表面,入口時發覺微溫,幸而壽司飯粒並未鬆散,一冷一溫,咀嚼時沒有韌的感覺,滲出微微的魚肉甜味,始乎店方選擇了較佳的魚片款客,莫非與拍照有關
火炙三文魚的同樣如此,紋理分明,香味存留。

金剛卷有四件,奇怪的是由菜葉分隔。卷物中有牛油果、蟹柳,黑黃蟹子兩件同時配上吞拿魚片,海膽配三文魚片,最後的是彩虹卷(鮭魚片、油甘魚片)。每件小巧,每片魚肉與前者水準相約,優勝之處可滿足多種食物願望,彩虹卷的猶甚,這創作壽司是頗適合年輕食客。

油甘魚腩是四款中最優勝的一項,粉紅色澤令人食欲大增,撇開蔥粒吃時,魚肉尚嫩,欠缺腥味。甜蝦的也不賴,每件壽司有兩隻小蝦,飽滿肉質,蝦肉鮮甜,沒有任何怪味。三文魚與前者無異,反而北寄貝是最差勁
,廚子畫界兩行,色澤上明顯是較乾較韌,需要慢慢咀嚼才可嚥下。

店員提醒最後點餐的時間已到,最後一輪點選了柚子珍寶帆立貝壽司、特長海鰻壽司、香芒花之戀、梅醬貝片、三文魚壽司

兩件帆立貝的體積不一,色澤上呈透明質感,少許柚子混合帆立貝的會如何?帆立貝的新鮮微甜,混合柚子時發覺頗清新,不過我較喜歡沒有配料的那種,中等水準。特長海鰻壽司的外型奪目,不會嚇人一跳,燒汁緊覆蓋魚身上,不多不少,最重要是飯團並未因熱力而鬆散,吃下時仍有濃醬味,它是眾多壽司中的較佳表現者。

香芒花之戀的出現,其實是一解好奇心,倘若芒果與蟹子、鮭魚融合一起會如何?結果芒果汁多,似吃沙拉的感覺,蟹子粒增加質感,這創作壽司沒有缺點,偶爾一嚐也可。

吃得飽足,便由友人完成其他的壽司,不過見到梅醬貝片壽司時,圖中顯示飯團是鬆散,嚐試一片貝片,略帶韌性而有貝肉鮮甜味。三文魚與前者相約,但飯團出現鬆散的情況,可見大家歸心似箭。

整體來說,食物質素可達及格水準,但絕不是美味。價格實惠,難怪能令不少食客蜂擁而上。雖然加一服務費以原價計算,但合計的結果還是便宜,每人所需不多於一百三十元,價格已包括點了較貴價壽司。這價格招數是一把兩面劍,利處可增加營業額,弊處是直接影響顧客心中的定位,基於「一分錢一分貨」的恆常觀念,未嚐已經列入不考慮之列。當然等待的時間與食客的質素嚴重影響顧客的光顧意欲。

若果你問我會否再嚐黑夜時段的壽司,答案是不會,只因深夜不想吃飯類食品,容易致肥

芒果疏打、荔枝疏打
親子花之戀壽司
海膽拖羅壽司
火炙左口魚邊壽司
火炙金鎗魚腩壽司
火炙三文魚壽司
King Kong 卷
油甘魚腩、甜蝦、北寄貝、三文魚壽司
柚子珍寶帆立貝壽司
特長海鰻壽司
香芒花之戀壽司
梅醬貝片、三文魚壽司
2010-05-07
10 分鐘 (堂食)
$130 (宵夜)
芒果疏打、荔枝疏打
  • 荔枝疏打、芒果疏打、柚子珍寶帆立貝壽司、特長海鰻壽司