2006-12-23 12 瀏覽
創作壽司係非常流行,但係有點過份不合味道的食物放在一起的是難食~~~
2006-12-22 5 瀏覽
如果呢間唔係近時代, 咁啱落車係佢前面, 我係唔會去食, 一食果然大件事, 過咗 lunch time, 一啲都唔full, 兩個人...唔俾坐四人枱, 到我哋走都係冇咩人, 咩服務態度講返嘢食. 唉, 冇海膽, 成個menu 最OK就係火炙海膽帆立貝, 冇得食, 咁唸住其他食住先, 唔夠再叫啦

三文魚壽司$9~比平時那些元氣..切得較厚.油甘魚壽司$20~亦是比其他店切得厚一點.紐約辛藍鮨吞拿魚$22~好似沒甚特別.蝦天婦羅三文魚牛油果卷$28~幾有特式,都OK.極品黑和牛$35(1件)~好食.金倉魚腩(拖羅+露筍)$35~都好清新,因為未試過嘛.活赤貝$35~都好新鮮.
三文魚壽司$9~比平時那些元氣..切得較厚.
油甘魚壽司$20~亦是比其他店切得厚一點.
紐約辛藍鮨吞拿魚$22~好似沒甚特別.
蝦天婦羅三文魚牛油果卷$28~幾有特式,都OK.
極品黑和牛$35(1件)~好食.
金倉魚腩(拖羅+露筍)$35~都好清新,因為未試過嘛.
活赤貝$35~都好新鮮.
2006-12-12
到銅鑼灣拎野, 之後同朋友三人一齊在此晚飯, 門口等既人唔多, 只係等兩張檯都要20分鐘三文魚壽司- 算肥美, ok黑椒三文魚壽司- 我覺得同上面個三文魚壽司味道一樣, 又無黑椒味, 賣貴成賠我覺得唔值蝦膏壽司- 咸咸地有鮮味冷烏冬- 烏冬煙煙韌韌, 口感唔錯, 係壽司店食到有呢個質素我覺得有驚喜清酒煮蜆- 蜆唔算大隻, 但新解搭夠, 還有很多秀珍菇, 個汁都差唔多比我飲埋蜆肉麵豉湯- 湯內豆腐很滑, 令此湯加分不少食完後同朋友都覺得此店食物OK, 可以再來吃
三文魚壽司- 算肥美, ok
蝦膏壽司- 咸咸地有鮮味
蜆肉麵豉湯- 湯內豆腐很滑, 令此湯加分不少
食完後同朋友都覺得此店食物OK, 可以再來吃
2006-12-10
係銅鑼灣食壽司除左元氐外就係好多人排隊的峰壽司及板前了朋友介紹不如去一壽司試下首先呢度裝潢不錯而且唔使點等位壽司款式及味道都ok但特色而特別的就無啦食黎食去都係帶子/三文魚同埋有隻螺的軍艦壽司真係唔好試如果大家唔想浪費時間排隊可以試下
係銅鑼灣食壽司
同埋有隻螺的軍艦壽司真係唔好試
如果大家唔想浪費時間排隊
可以試下
2006-12-07
尋日試完呢間壽司都ok喎~~環境又唔差,個魚缸好吸引,d service都唔差,直得一去
2006-12-03 36 瀏覽
I've been there 3 times, first time was only opened a few days,they don't reservation for dinner, only for lunch. We need to wait for 45 mins and too bad we didn't get to sit at the moving sushi bar. We had 4 of us and tried a lot of different raw fish and cooked dishes. The fish was okay but not enough cooked dishes to choose from. We had sake and the bill was around $900 for 4 ppl.2nd time, 3 of us arrived at noon time on one Saturday, sat at the sushi bar and grabbed whatever we liked, we ord

2nd time, 3 of us arrived at noon time on one Saturday, sat at the sushi bar and grabbed whatever we liked, we ordered clams in wine sauce and fried chicken soft bones, those are quite alright and the bills came to around $400.

3rd time, I went there myself for a real late lunch, can only take 4 dishes myself because most sushi plates have 2 pc on it. Not too many choices when it's close to 2pm and I need to place order from the list. The raw fish quality are so so though I never went to 'yuen luk' or 'fung' sushi before. They have a bit more expensive items to choose from like the Jap. beef, it's really up to you.

It's not too cheap but can try at least once when you feel like it....
2006-11-30 18 瀏覽
1. 海膽不新鮮, 有異味, 從未吃過海膽是肉實的!2. 三文魚極道難吃, 竟然是鞋的, 一點油水都沒有!!!連元氣都不如3. 手卷紫菜竟是淋的????4. 軟縠蟹手卷竟然得三條鬚?????5. 玉子燒也是一般6. 蜆面鼓湯竟然是開粉的???? 那些粉竟然未溶沉哂碗底, 湯淡戍戍!!7. 迴轉位太逼, 旁人的手肘常常撞到隔離的人, 我由開始至食完已經不知給隔離的肥人撞到不下十多次!!!8. 侍應生手, 客人坐下竟不幫手推埋張椅????9. 甜蝦壽司飯中竟然有紙張????10. 壽司飯像從雪櫃拿出來, 竟然是冷的.總括來說此店只是裝修美觀, 食物質數連元氣都不如!!!此次不愉快經驗告訴我不用排隊的, 千萬不要幫襯!!!

1. 海膽不新鮮, 有異味, 從未吃過海膽是肉實的!
3. 手卷紫菜竟是淋的????
4. 軟縠蟹手卷竟然得三條鬚?????
5. 玉子燒也是一般
8. 侍應生手, 客人坐下竟不幫手推埋張椅????
9. 甜蝦壽司飯中竟然有紙張????
10. 壽司飯像從雪櫃拿出來, 竟然是冷的.

總括來說此店只是裝修美觀, 食物質數連元氣都不如!!!

此次不愉快經驗告訴我不用排隊的, 千萬不要幫襯!!!
1. 海膽不新鮮, 有異味, 從未吃過海膽是肉實的!
3. 手卷紫菜竟是淋的????
4. 軟縠蟹手卷竟然得三條鬚?????
5. 玉子燒也是一般
8. 侍應生手, 客人坐下竟不幫手推埋張椅????
9. 甜蝦壽司飯中竟然有紙張????
10. 壽司飯像從雪櫃拿出來, 竟然是冷的.

總括來說此店只是裝修美觀, 食物質數連元氣都不如!!!

此次不愉快經驗告訴我不用排隊的, 千萬不要幫襯!!!
2006-10-18 10 瀏覽
10.14夜晚order八碟壽司,其中有玉子、\"普通\"三文魚、新西蘭三文魚(what is the difference?)、燒墨魚、蟹棒及軟殼蟹等–飯味....很濕潤、香味可能洗光了,是日本米種的形狀,但全不是那一回事–只求一點飯香。<br />另一個問題是那玉子–還是用那火槍燒燒較好...我可不是吃冰皮...factory-made. 是否過份要求?
2006-10-10 3 瀏覽
尋日仔仔生日..出左去一壽司食飯..去到門口..點知已經好多人...全場FULL左...都冇辦法啦..仔仔鍾意食...我o地拿左一張飛仔...門口位小姐好主動咁同我o地講仲有幾多張"木台"先到我o地...仲有7-8張....我仔仔因為好肚餓..成日煩住個reception...不過佢都好好咁同我同埋仔仔傾解....入到去...我o地坐左吧"木台"...d侍應招呼周到...仔仔鍾意食軍艦sushi...而我..就鍾意鰻魚同一生一次...但我剩係叫左一客比自己食咋...hehehe...呢間野真係值得試下...比個好字..
2006-10-05 8 瀏覽
幫傻鬼賺左少少少少既錢就死沖爤沖為一名基金經理; 世上可能只有隻傻鬼會咁樣同我傻啦..hohoho..唔理屈佢食番餐先啦...我好想食壽司就決定再來一壽司..除左食三文魚; 帶子壽司等外仲試埋佢地既一生必食既款式-和牛壽司不過老實講我同傻鬼都覺得無咩特別, 無可否認佢件和牛壽司真係好香牛肉味不過太薄啦無咩口感,劍魚刺身一樣出色保持水準;仲有佢地既活赤背刺身好鮮甜好正; 不過今次既海膽蟹蚧壽司就唔多正d海膽好似唔係太新鮮咁..整體上佢地既食物好正真係除左峄壽司外佢係我地既第2選擇.
2006-09-28 1 瀏覽
前日真係好開心, 我同gf去0左一壽司食晚飯, 亦都同佢\0係呢間餐\廳和好如初, 呢度環境唔錯, 好似入0左個海底世界0甘, 我地叫0左d壽司食, 呢度好0既地方就係好多款式, 有好多好好味0既熟0既壽司可以揀, 所以就算唔食得生野0既人0黎到呢度都大把野食, 而且價錢都唔貴, 有機會再0黎呢度食過先得!!
2006-09-16 13 瀏覽
今日去左銅鑼灣食一壽司....~又係要等位!!呢間野D位真係好少...我去到時都幾多人排囉..咁O岩有少少落雨..不過都排啦...因為真係想試好耐...當嗌到我O地個number時..侍應姐姐問我o地介唔介意坐吧table..因為對住坐果d暫時未有位..就要等下一張..我o地都話等啦..因為坐唔慣吧果d高凳..不過冇幾耐就有位..佢o地仲會開埋門比我o地..坐低左拿左張黑色牌同我o地講叫我o地可以叫住d野飲先.叫我o地慢用...好!見你o地咁有誠意~我o地真係叫左...我o地兩個人仲食左十碟壽司左右~呢度真係有d壽司係得1件...但好貴..好似$3x..d侍應都有成日加茶...收野咁..不錯!!..一定再幫襯啦..
2006-09-14 5 瀏覽
放學坐車經過,見到裝修幾靚,所以入去一試。最癢眼當然是那個長魚缸,真的有點似在看魚樂無窮。由於已過十點半,轉帶上己沒有甚麼食物,因此唯有研究下餐牌。該店的壽司款式頗多,單是三文魚都有很多款。價錢方便卻差距頗大,要小心選擇以免超支。點了五碟壽司,其中以火炙海膽帶子最好,軍艦類的壽司太鬆散,一夾就會掉下。可能因為是一個人食,總是覺得有點貴,但如果唔使等位我也不介意再幫襯,試下其他的款式。