2025-07-05
最近朋友帶我去咗中環依間超正嘅日式餐廳慶祝生日♥呢間餐廳位於𝟐𝟔樓,全落地玻璃,俯瞰中環美麗嘅夜景,裝潢以木質元素搭配上現代設計,簡約又有質感♥(ノ´∀`)吧檯座位直接欣賞主廚精湛嘅刀工,真係好有觀賞性!𓌉◯𓇋 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 【梅】 ($𝟏𝟑𝟖𝟎+ 𝐩𝐩.)⟡ 先付|牡蠣 ⟡▸ 黑松露蟹膏豆腐|龍蝦沙律|蒜頭漬 — 綿密×鮮甜×辛香三重奏 ▸ 超肥厚嘅岩手縣岩蠔,搭配三文魚籽同檸檬醋,入口即化ღ'ᴗ'ღ ⟡刺身盛|海膽杯 ⟡▸ 深海池魚王|魚肉包住酸薑大葉,脂香如奶油▸ 鰤魚|炙燒過後嘅魚油香特別突出,加上秘製醬汁畫龍點睛▸ 金目鯛|芝士風味嘅蘿蔔蓉加上黑炭鹽,入口較清淡▸ 長崎大拖羅|霜降紋理,入口即化,超級厚切大滿足(〃´𓎟`〃)⟡ 壽司五貫⟡▸ 赤蝦|北寄貝|鮮帶子|燕祭|海膽 光澤誘人,每件都超級鮮甜份量十足ჱ̒ ー̀֊ー́ )⟡煮物|海鮮湯 ⟡▸ 煮油甘魚頭個醬汁超正,酸酸甜甜,配搭上超嫩嘅魚肉,味道一流!(ˊ• ૢ·̫•ˋૢ)⟡ 時令果物甜品 ⟡慶祝節日/生日 仲會貼心送埋蛋糕💗ꉂ☻ᵎᵎᵎ隱藏𝐁𝐨𝐧𝐮𝐬▸ 如果你想試下全雞宴/和牛盛宴/素食特調,記得提前三日預約,主廚
最近朋友帶我去咗中環依間超正嘅日式餐廳慶祝生日♥
⟡ 先付|牡蠣 ⟡
⟡刺身盛|海膽杯 ⟡
▸ 深海池魚王|魚肉包住酸薑大葉,脂香如奶油
▸ 鰤魚|炙燒過後嘅魚油香特別突出,加上秘製醬汁畫龍點睛
▸ 金目鯛|芝士風味嘅蘿蔔蓉加上黑炭鹽,入口較清淡
⟡ 壽司五貫⟡
▸ 赤蝦|北寄貝|鮮帶子|燕祭|海膽
光澤誘人,每件都超級鮮甜份量十足ჱ̒ ー̀֊ー́ )
⟡煮物|海鮮湯 ⟡
⟡ 時令果物甜品 ⟡
慶祝節日/生日 仲會貼心送埋蛋糕💗
ꉂ☻ᵎᵎᵎ隱藏𝐁𝐨𝐧𝐮𝐬
▸ 如果你想試下全雞宴/和牛盛宴/素食特調,記得提前三日預約,主廚有機會為你解鎖限定料理!!(-'_'-)
📍 一緒一番酒場 (中環)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓