2017-02-13 240 瀏覽
下午茶時間來到叫了細肉燥焢肉飯加細鹽酥雞扒餐飲凍奶茶先來細肉燥焢肉飯,焢肉質地偏硬,肥位不多,味道跟肉燥也很普通,飯用了珍珠米但煮得偏軟身。雞扒帶少少脆口但沒什麼味道,鹽酥味很少。凍奶茶最失望,完全冇茶味,很淡口,只有微微奶味。上一手的老友記係大快活其下,已經唔出色,新一間台灣野唸住裝修唔錯但結果食物也十分普通。所以除了一開幕頭幾個月多人,而家已經不會太多人。
下午茶時間來到

叫了細肉燥焢肉飯加細鹽酥雞扒餐飲凍奶茶

雞扒帶少少脆口但沒什麼味道,鹽酥味很少。

凍奶茶最失望,完全冇茶味,很淡口,只有微微奶味。

2016-12-17 437 瀏覽
住在附近﹐所以由經常食﹐店裡大多菜式食過。裝修完加價天經地義﹐但希望食物改善。我完全唔介意性價比﹐只求有餐叫做食得。食物︰蘿白糕有冇蘿白已經無要求了﹐但是連粉都未濕透, 乾巴巴的送黎﹐我食唔慣。煎蛋油多了些。每逢有蕃茄的菜都落糖甜到似糖水。環境︰幾好。通道寬﹐枱與枱之間有點窄。坐位有點硬﹐勝在整潔。燈光稍暗。服務︰人手多了﹐保留了友天地大多人馬, 再加新人。但人手比例追唔上增加的坐位。一如以往﹐不主動叫服務員﹐坐20-30分鐘都無難度。衛生︰已經解決友天地多蝨的問題﹐very good。但若果上手無骨落地﹐就唔抹枱的情況繼續﹐希望注意點。抵食︰我唔care﹐不過唔算抵。
我完全唔介意性價比﹐只求有餐叫做食得。

抵食︰我唔care﹐不過唔算抵。
2016-10-15 519 瀏覽
去附近學校做野, 放lunch時就到屋村既餐廳醫肚.隨便要左款脆瓜醬爆牛肉炒拉麵$60, 炒拉麵有D似粗意粉, 咬落唔係太硬, 可以接受. 而醬爆牛肉唔知醬爆在哪里, 我覺得似沙爹牛果D牛肉罷, 食落有D韌, 味道又唔係太突出. 仲有一堆既配菜, 搞到好似好大堆頭, 但味道唔係幾夾.其實我覺得如果正正常常做番乾炒牛河/拉麵可能會更好, 唔好搞咁多花臣.而且以屋村黎講, 午餐索價60蚊確係有D貴.
去附近學校做野, 放lunch時就到屋村既餐廳醫肚.

而且以屋村黎講, 午餐索價60蚊確係有D貴.
2016-09-26 460 瀏覽
第一次有衝動寫食評,order左個澎湖三蝦炒冬粉,無飲品,成為68蚊,唔記得洗唔洗加一了。等左好耐,我老公食飽,我份餐都未黎,追左兩次先到。黎到,鍋上,但份量非常非常少,無冬粉,只有幾啖粉絲,三蝦,原來即係3隻小蝦既意思,女生食完要返屋企再食個米粉。唔怪得order時侍應問我洗唔洗加18蚊嗌個肉躁飯,我心諗,冬粉本身自己已經係個份主食(即與飯麵同類),應該唔洗加多個飯掛,所以拒絕左,而且,68蚊再加18蚊,街坊食店,無飲品收86蚊太貴吧。對炒粉絲黎講,炒得亦唔好食,超級油,味道不好,可能求其一個主婦都炒得好過佢,亦無咩配料,只有極少量紅 青椒。填單時,同收銀講,“其實你地可以考慮下改餐牌,因為個個根本唔係冬粉,係粉絲,兩者係完全唔同”收銀回應“有同公司講過,但無回應,而且個餐牌張相都係影住粉絲,唔係冬粉”哦....原來一切係我錯?...只怪我睇菜式名

等左好耐,我老公食飽,我份餐都未黎,追左兩次先到。

哦....原來一切係我錯?...只怪我睇菜式名
2016-09-25