2024-04-04 31 瀏覽
行過路過遇到一間有驚喜的漢堡包小店🍔真的想不到性價比這樣高😋ALL DAY SPECIAL OFFER $58就有套餐🍽有漢堡+薯條/沙律+飲品~漢堡好好食👍🏻🍔澳洲和牛漢堡 (extra+$15)厚厚包包經烤焗過🔥微脆內軟✨和牛漢堡夠香🐮一咬滿滿牛肉汁爆出黎💥牛肉夠軟👍🏻配上芝士蔬菜🧀口感豐富~份量夠足🍟黑松露芝士薯條粗身薯條🥔即叫即炸~夠香夠脆好味🐡炸魚薯條配塔塔醬薄薄脆炸外皮☄️魚肉厚身🆙肉質細緻濕潤💧塔塔醬配搭一齊食絕配

🍔澳洲和牛漢堡 (extra+$15)

🍟黑松露芝士薯條
粗身薯條🥔即叫即炸~夠香夠脆好味

🐡炸魚薯條配塔塔醬
2024-04-04 320 瀏覽
這間店舖位於荃灣華都中心裡面,行開商場可以順便試吓依家啲手工漢堡,份量足之餘價錢實惠,絕對值得推介俾大家!店內裝修以黑白色為主調,感覺帶美國風,好型格,牆壁掛上籃球員嘅比賽照片,籃球迷必定唔好錯過啦!套餐星期一至日都係$58,有六款套餐選擇,漢堡+薯條/沙律+飮品,其中澳洲和牛漢堡+$15,套餐可加$配小食,或單點都可以,另有素漢堡,適合素食人士。澳洲和牛漢堡套餐    $58 + ($15)  值得推薦嘅澳洲和牛漢堡餐,好好味呢!漢堡帶香濃嘅牛肉味,食落好juicy,加上溶溶芝士,味道鹹鹹香香,外層口感鬆軟,加埋自家製蛋黃醬更惹味。漢堡好足料,有厚厚嘅番茄、爽口生菜等 ; 配合新鮮脆炸嘅厚切薯條,飲品揀檸檬紅茶,冰冰涼涼,配漢堡好夾,必食推介。手打豚肉漢堡    $58剛剛點左個和牛漢堡,而另一個就試吓一般店舖較少有嘅豚肉漢堡。麵包烘焗過有少少脆,豚肉係手打,口感有啲似牛肉漢堡,醃得夠入味,肉質嫩有肉汁,食落唔會乾身,配搭生菜、番茄等,新鮮爽脆,值得試試。依款套餐揀沙律同烏龍茶,用咗不同種類嘅蔬菜,翠綠鮮爽,淋上沙律醬汁,口感清新,越食越開胃。檸檬胡椒雞翼    $38另加$配小食,

澳洲和牛漢堡套餐    $58 + ($15)

澳洲和牛漢堡套餐

檸檬紅茶

手打豚肉漢堡    $58

烏龍茶

檸檬胡椒雞翼    $38
另加$配小食,雞翼炸得清爽不油膩,又香又脆,帶少少酸嘅檸檬味,亦有濃濃胡椒味,酸酸辣辣,好開胃嘅小食。

檸檬胡椒雞翼

唐揚炸雞鎚 $38
雞鎚炸至金黃,外層薄薄粉漿,口感不厚重,雞肉嫩滑有肉汁,鬆脆可口。

唐揚炸雞鎚

午餐
澳洲和牛漢堡套餐
檸檬紅茶
烏龍茶
檸檬胡椒雞翼
唐揚炸雞鎚
2024-03-31 50 瀏覽
作為麵包控,有得揀都會想食三文治/卷餅多過白飯🤣但要足料又唔貴真係無咩選擇,咁啱見到呢間餐廳$58就有burger + 沙律/薯條 + 飲品,咁抵緊係即刻衝入去試吓🤓嗰日唔想食牛就叫咗手打豚肉漢堡,麵包即時用鐵板烘過,外脆內軟又有牛油香味😋漢堡扒好juicy、有微微焦香,如果厚身少少個口感會好好多,但呢個價錢真係無得好講😆我最欣賞面頭嘅炒洋蔥,夠淋夠甜,令成個漢堡嘅味道豐富咗好多👍🏻沙律我叫咗走醬,啲菜都好夠新鮮😉影出嚟個漢堡包好似好細,不過午餐絕對夠食,男仔就可能要叫返薯條先夠飽🙈最重要係留返張單下次會有$5優惠,真係超級抵‼️
2024-03-26 51 瀏覽
食完late lunch差不多8點驚餓,落街搵野食。突然間發現呢間burger,老公話想食1.5個,所以試下。因為已經8點幾,只可以take away,。啲包好淋,可能因為take away要行陣先返到屋企食而影影響。澳洲和牛burger - 我覺得普通,老公話牛好食,有生菜蕃茄生菜,好新鮮。雞扒漢堡 - 我叫左汁,超正,雞肉又滑又好食。可惜take away令啲包淋晒。連皮薯條係最正
連皮薯條係最正
和牛漢堡

2024-03-26
和牛漢堡
2024-03-25 68 瀏覽
一漢堡位於荃灣西樓角路170號華都中心1樓41號舖主打美式漢堡全日套餐$58手打安格斯漢堡或另加$15 澳洲和牛漢堡做法係把免治牛肉以扁煎方式煎成漢堡扒餡料以茄汁、生菜、番茄、洋蔥、芝士等麵包係圓形包我選擇加$15 要澳洲和牛漢堡上等澳洲和牛肉及少量牛脂肪製成非常濃郁及肉汁極度豐富小食可以選薯條或沙律我選新鮮沙律新鮮蔬菜出街食飯都能做到均衡飲食飲品有可樂,檸檬紅茶,烏龍茶等選擇朋友喜歡食魚所以叫左脆炸魚柳漢堡魚柳大塊個包脆卜卜的外皮魚肉嫰滑醬汁係他他醬 最佳配搭小食必食啤酒炸大啡菇$42大大塊非常脆大啡菇非常多汁配黑松露醬香氣十足
一漢堡位於荃灣西樓角路170號華都中心1樓41號舖

主打美式漢堡

全日套餐$58

手打安格斯漢堡或另加$15 澳洲和牛漢堡

做法係把免治牛肉
以扁煎方式煎成漢堡扒
餡料以茄汁、生菜、番茄、洋蔥、芝士等
麵包係圓形包

我選擇加$15 要澳洲和牛漢堡
上等澳洲和牛肉及少量牛脂肪製成
非常濃郁及肉汁極度豐富

小食可以選薯條或沙律

我選新鮮沙律
新鮮蔬菜
出街食飯都能做到均衡飲食

飲品有可樂,檸檬紅茶,烏龍茶等選擇

朋友喜歡食魚

香氣十足

2024-03-24
  • 炸魚薯條
2024-03-21 67 瀏覽
一.漢堡最近去咗荃灣嘅一.漢堡,食咗佢哋嘅全日套餐,價錢$58,學生價更加吸引只需$48。以下係我嘅食物評價:澳洲和牛漢堡首先講下呢個澳洲和牛漢堡,真係令人驚喜。和牛即煎,保持咗肉質嘅Juicy同埋有肉味,大大塊嘅肉食落去真係好滿足。仲有,塊麵包都煎過,加咗啲香脆感,同和牛嘅搭配簡直完美。黑松露薯條薯條部分,佢哋炸得外酥內軟,加上黑松露醬,味道層次豐富,真係好難抵擋。每條薯條上面都撒咗芝士粉,令味道更加提升,食一條又一條。唐揚炸雞鎚炸雞鎚做得好好,外層酥脆,裏面肉質保持Juicy,搭配特製醬汁,每一口都係滿足感爆棚。啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬呢個大啡菇真係大粒又好食,外層啤酒脆漿炸得恰到好處,熱辣辣嘅配上黑松露醬,真係非常適合作為開胃菜。
一.漢堡

黑松露薯條

唐揚炸雞

啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬

2024-03-15 91 瀏覽
食個手工和牛burger平時都過百!喺荃灣呢個商場搵到間漢堡小店,幾十蚊個餐有交易,學生仲可以每個餐減$10添,都多人嚟幫襯或外賣Wagyu Beef BurgerHomemade Mayo, Lettuce, Tomato, Cheese澳洲和牛漢堡 配沙律、檸檬紅茶> 和牛份量都算慷慨、肉質juicy但有啲筋,焦糖洋蔥令個patty味道較香甜;麵包烘得鬆軟食落有甜味,配搭大片蕃茄、生菜和芝士okay嘅。跟餐沙律落得較比多醬料,揀咗罐台灣檸檬紅茶唔會太甜Fish and ChipsHomemade Tartar 炸魚薯條 配 自家製塔塔醬> 炸魚做得較薄身、剛炸起口感幾脆。薯條反而唔錯因為較粗身食落酥脆、點下茄汁好快食清光

Wagyu Beef Burger

Fish and Chips
Homemade Tartar

2024-03-14 61 瀏覽
荃灣隱世小店,價錢超實惠,味道又好😍 套餐有一個包、配菜和飲品,只售$58!學生價減$10!只售$48!而且這家漢堡店的小食和其他的不同,有特別類型的小食試試✨ 很不錯!・ 全日套餐 ($58) ▸ 澳洲和牛漢堡🍔 (+$15) 高質的漢堡,餡料又多,和牛煎得很多汁💦 澳洲和牛是知名的高品質牛肉,具有豐富的口感和濃郁的肉味,只加$15,真的很值😻 餡料豐富,包括: 美乃滋、生菜🥬、炒洋蔥🧅、蕃茄🍅、芝士🧀,層次感十足,讚👍 ▸ 炸薯條🍟配菜可以選擇炸薯條或者沙律,炸薯條炸得香脆,份量也足!蘸上蕃茄醬🥫好吃! ▸ 飲品🥤・ 全日套餐 ($58) ▸ 脆炸乳酪雞漢堡🍔脆炸乳酪雞漢堡結合了脆皮炸雞和乳酪的美味💯乳酪的奶香搭配著酥脆的炸雞,增添了豐富的口感和風味。炸雞大大塊,外皮酥脆,內部多汁,乳酪融化於其中,很特別🥰 ▸ 沙律🥗沙律很清爽,上面有一些沙律醬,蔬菜新鮮,口感爽脆😝這個配菜沒有那麼大罪惡感,適合關注健康人士✨ ▸ 飲品🥤・ 啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬🍺 ($42)從未見過的一道小食,真的很特別,有點像沖繩天婦羅😂 外皮有點像蛋糕,有淡淡的啤酒味,很驚喜,裏面是厚厚的大啡菇。配上黑

・ 全日套餐 ($58)
 ▸ 澳洲和牛漢堡🍔 (+$15)

▸ 炸薯條🍟

▸ 飲品🥤

・ 全日套餐 ($58)
 ▸ 脆炸乳酪雞漢堡🍔

▸ 沙律🥗

▸ 飲品🥤

・ 啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬🍺 ($42)
從未見過的一道小食,真的很特別,有點像沖繩天婦羅😂 外皮有點像蛋糕,有淡淡的啤酒味,很驚喜,裏面是厚厚的大啡菇。配上黑松露醬,特別的組合🥳

・ 檸檬胡椒雞翼🍋 ($38)
外皮烤至金黃酥脆,肉質則保持多汁。外面有一些酸酸的檸檬鹽,很開胃🤭
1K
2024-03-11 254 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨超抵食burger小店😙-BURGER ONE🇭🇰 荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖 🇭🇰-🍔 細細間鋪, 細細個廚房但出品高質, 仲要星期一至日都有$58 set, 平日學生仲要再減$10, 超抵食; 套餐可加配小份炸雞, 而單點小食款式幾特別-🍱 ALL-DAY BURGER SET $58✔️Burger✔️Fries / Salad✔️Drink -🥩 澳洲和牛漢堡 +$15💯包身好厚但好soft, 經典番茄生菜之外仲有炒到好腍好甜既洋蔥絲, 當然唔少得肉汁爆棚既和牛漢堡, juicy肉嫩冇筋勁正-🍗 脆炸乳酪雞漢堡✨雞扒厚厚的超juicy, 連埋乳酪醬同椰菜絲勁爆汁食到有啲呢hea但好鬼正🤭-🍟 🥗 Fries / Salad💯薯條加芝士 +$5 薯條粗身正常發揮, 鋪左芝士醬上面正好多💯沙律有幾款沙律菜都係整定係雪櫃拎出黎, 但咁平既餐完全接受到有餘-🍹Drink✨熱朱古力 +$5 用個紙杯沖朱古力粉, 幾香濃唔太甜好飲過M記好多😜✨罐裝梳打水用Schweppes唔錯-🍄 啤酒脆漿炸大啡菇 配 自家製黑松露醬 $42💯炸出黎個樣勁似炸蠔, 啡菇juic
👧🏻😋👅🍽✨

Drink
✨罐裝梳打水用Schweppes唔錯
🍄
啤酒脆漿炸大啡菇 配 自家製黑松露醬 $42
💯炸出黎個樣勁似炸蠔, 啡菇juicy鮮甜就梗, 配個杰身少少既黑松露蛋黃醬係幾夾
啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬

🐥
檸檬胡椒雞翼(5隻) $38
✨個胡椒幾重手食落少少重口味, 之後dun減少少粉好好多, 雞翼脆炸外脆內滑都好唔錯
啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
2024-03-06 56 瀏覽
隱世高質burger🌟荃灣呢頭一向都多嘢食,今次行過呢度發現呢間burger價錢抵之餘,仲有好多熟客仔~我哋都叫咗兩個set試吓😆澳洲和牛漢堡呢個要加$15,但係絕對物超所值‼️和牛肉味濃郁,肉質飽滿,邊位煎得微微焦脆,真心好高質👍🏻個麵包焗得好脆,處理得好細心,可見見餐廳真係好用心經營,值得推薦嘅小店🙌🏻🙌🏻手打豚肉漢堡朋友豚肉都好好味,肥瘦嘅比例完美,好香油脂味,但係唔會過分油膩!跟餐薯條薯格都係即叫即炸,熱辣辣脆卜卜令人難以抗拒😍微辣雞翼生炸雞翼炸得好透,唔會太多油👍🏻唐揚炸雞鎚外層包咗一層炸粉,味道鹹香👍🏻一.漢堡 (荃灣)荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
隱世高質burger🌟

手打豚肉漢堡

跟餐薯條薯格都係即叫即炸,熱辣辣脆卜卜令人難以抗拒😍

微辣雞翼
炸雞翼炸得好透,唔會太多油👍🏻

唐揚炸雞
外層包咗一層炸粉,味道鹹香👍🏻

一.漢堡 (荃灣)
荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
2024-03-06 32 瀏覽
自己一人心血來潮想吃burger,但又唔想去連鎖店,上網找了一下相關的小店,讓我發掘了這間復古美式漢堡包店❤️身為一個專業吃貨當然不能只叫一個套餐,小食絕對不能落下!這次點了澳洲和牛漢堡加沙律,和牛味道香口,吃下去非常juicy,不會覺得很乾。配合新鮮蔬菜和蕃茄,食得更健康,又可以去掉油膩感!小食點了一份黑松露芝士🧀薯條🍟,他們採用了粗薯條,格外有口感,而且是鮮炸的,非常香脆👍🏻店裡環境乾淨,而且是復古美式裝修,連點餐的位置也精心設計,滿滿的儀式感,在這打卡留念也很出片喔一.漢堡 (荃灣)荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
身為一個專業吃貨當然不能只叫一個套餐,小食絕對不能落下!

配合新鮮蔬菜和蕃茄,食得更健康,又可以去掉油膩感!

一.漢堡 (荃灣)
荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
2024-03-04
用餐優惠
試食活動
2024-03-05 41 瀏覽
今日陪男朋友來到荃灣交收,發覺好耐都冇食burger喇,於是就揀咗呢間漢堡小店坐低醫下肚😽餐廳主打6️⃣款漢堡套餐,全日只售$58,其中澳洲和牛漢堡需額外➕$15。套餐配薯條/沙律同一款飲品,其中熱咖啡額外➕$5,完全唔輸啲cafe質數。小食推出多達🔟款!鋪頭雖細,但設有三張二人位高腳餐枱同大概六人位嘅吧枱。我哋入黎之後都見到好多附近街坊黎幫襯🫶🏻值得一提係,餐廳為學生提供減$10嘅優惠,十分貼心周到😽蘑菇私心推介以下兩款漢堡套餐同小食😋🍔澳洲和牛漢堡($73)📝評分:9/10呢款漢堡嘅亮點就在於澳洲和牛😍肉質好實,牛香味濃郁,外層燒到焦香,咬一啖就有超級多肉汁流出來🤤最令蘑菇喜愛嘅係燒到焦香的洋蔥絲,多到跌晒出來,更添風味。自家製蛋黃醬香濃可口,椰菜同番茄增添清新口感🍔手打安格斯牛漢堡($58)📝評分:9/10外焦裏嫩嘅手打安格斯牛亦十分出色😋價錢更相宜,但質素完全唔輸和牛。同樣配搭清新椰菜同番茄片,食落口感豐富。包身經過烘烤,外皮香脆可口🍗唐揚炸雞鎚($38)🍗唐揚炸雞鎚($38)📝評分:8/10四件熱辣辣即叫即整炸雞鎚,炸粉包裹得恰到好處,完全唔會過厚,keep到入面嘅肉汁。可能蘑菇

蘑菇私心推介以下兩款漢堡套餐同小食😋

🍔澳洲和牛漢堡($73)
📝評分:9/10

🍔手打安格斯牛漢堡($58)
📝評分:9/10

🍗唐揚炸雞鎚($38)
📝評分:8/10
四件熱辣辣即叫即整炸雞鎚,炸粉包裹得恰到好處,完全唔會過厚,keep到入面嘅肉汁。可能蘑菇係重口味嘅緣故,覺得調味略略偏淡

🍋檸檬胡椒雞翼($38)
📝評分:9/10
共5隻雞翼,檸檬汁嘅清香酸味滲晒入去,海鹽同黑胡椒嘅使用令到層次更加豐富,開胃可口,肉質juicy卻完全唔覺油膩

• 手打安格斯牛漢堡
  • 檸檬胡椒雞翼
2024-03-05 24 瀏覽
今次嚟咗荃灣嘅burger店, 今次就嗌咗個安格斯牛漢堡同澳洲和牛漢堡,另外加咗微辣雞翼同檸檬胡椒雞翼~-🍽️手打安格斯牛漢堡舊肉好juicy,生菜再淋咗啲沙律醬,薯條面頭充滿鹽同黑椒,正!跟餐檸檬茶係罐裝嘅檸檬紅茶,好飲,唔會好澀或者好甜🍽️澳洲和牛漢堡漢堡胚非常鬆軟,容易入口配料豐富,有沙律醬/生菜/番茄/炒洋蔥;蔬菜類非常新鮮,中和咗牛嘅油膩和牛鮮嫩多汁,一路食一路滴汁;肉味香濃十足!軟韌度適中,厚度夠曬!🍽️ 檸檬胡椒雞翼/微辣雞翼第一啖食落去已經感受到檸檬嘅味道!微辣雞翼亦唔會好辣~
今次嚟咗荃灣嘅burger店,
今次就嗌咗個安格斯牛漢堡同澳洲和牛漢堡,
另外加咗微辣雞翼同檸檬胡椒雞翼~
🍽️手打安格斯牛漢堡
舊肉好juicy,生菜再淋咗啲沙律醬,
薯條面頭充滿鹽同黑椒,正!
跟餐檸檬茶係罐裝嘅檸檬紅茶,
好飲,唔會好澀或者好甜

🍽️澳洲和牛漢堡
漢堡胚非常鬆軟,容易入口
配料豐富,有沙律醬/生菜/番茄/炒洋蔥;
蔬菜類非常新鮮,中和咗牛嘅油膩
和牛鮮嫩多汁,一路食一路滴汁;
肉味香濃十足!軟韌度適中,厚度夠曬!

🍽️ 檸檬胡椒雞翼/微辣雞翼
第一啖食落去已經感受到檸檬嘅味道!
微辣雞翼亦唔會好辣~
2024-03-05 15 瀏覽
性價比高嘅漢堡包新年期間,工人姐姐無煮飯,所以就去咗附近嘅burger One到買外賣其實之前都食過幾次,牛/豬/雞,我哋都試過,都覺得以呢個價錢嚟講個味道係真係無可挑剔所以今次我哋都再一次幫襯今次我哋嗌咗三個都係牛肉漢堡配薯條首先佢啲牛肉唔會好似連鎖漢堡店咁樣薄薄的,全部都係厚實同有肉汁嘅,再配以新鮮嘅蔬菜,識落唔會感覺好油膩薯條,亦都係即叫即炸,即食脆卜卜 (不過我哋今次外賣就淋咗)不過我哋今次外賣比起之前堂食就無咁好食 (正常嘅,因為拎返屋企都要啲時間),所以建議大家都係堂食P.S. 今次外賣拎到返去唔係幾靚仔所以唔影相
性價比高嘅漢堡包

所以今次我哋都再一次幫襯
今次我哋嗌咗三個都係牛肉漢堡配薯條

P.S. 今次外賣拎到返去唔係幾靚仔所以唔影相
2024-02-17
外賣自取
  • 手打安格斯牛漢堡
2024-03-01 23 瀏覽
我地叫左2個套餐加2款小食2️⃣🔸澳洲和牛漢堡 連沙律🥗🔸配料有芝士🧀、蕃茄🍅同生菜🥬和牛漢堡煎得好香 咬落口勁多肉汁好juicy👍🏻一d都唔會鞋 而且好濃郁和牛香味🔹脆炸乳酪雞漢堡 連薯條🍟🔹面包落左牛油微微烘香🧈雞扒炸粉唔會好厚 雞肉keep到好嫩滑👍🏻再配埋佢地個乳酪醬 甜甜地好特別😋而薯條呢 佢地係粗身果隻 比較有口感🍟🔸炸魚薯條配自家製塔塔醬🔸魚柳好長 啖啖肉🐟炸得外脆肉嫩 好好味👍🏻配埋粗薯條 晉晉食到唔停口呀🤣🔹檸檬胡椒雞翼🔹雞翼好香脆 配埋檸檬胡椒粉 鹹鹹地酸酸地 好特別☺️一·漢堡雖然只係小店 但食物質素真係一d都唔差👍🏻而且性價比超高 套餐只係$58起著校服仲可以平$10 良心小店呀🙌🏻
我地叫左2個套餐加2款小食2️⃣
🔸澳洲和牛漢堡 連沙律🥗🔸
配料有芝士🧀、蕃茄🍅同生菜🥬
和牛漢堡煎得好香 咬落口勁多肉汁好juicy👍🏻
一d都唔會鞋 而且好濃郁和牛香味