我地終於唔係淨係食家後既餃子喇😂😂😂岩岩去開旺角行街,咁岩見到呢間好多人排隊就去試下😍😍(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑招牌餃子貳號配溫泉蛋紫菜拌飯($54)餃子貳號其實就係小籠包餡料同味道,但我就唔知點解佢叫呢個名喇😂😂想知既可以幫我問下店員🤣🤣🤣呢個食落都有驚喜,但我覺得蒜芯豬肉餃再特別啲😍😍不過溫泉蛋紫菜拌假就好好食,呢個配搭不嬲都係會食到停唔到口😂😂蒜芯豬肉餃配豆漿蝦湯烏冬($54)係門口等緊既時候已經見到好多客人寫低既紙仔話最好食係蒜芯豬肉餃😍😍果然信大家講既野係冇錯👍🏻蒜芯好香口,亂亂地然後有好香既蒜味;係真係停唔到口咁食😛😛豆漿蝦湯烏冬聽落好特別所以叫左,食落就正常,烏冬質地都煮得唔錯,但會覺得紫菜拌飯好食啲🙈🤣關東煮($38)因為見到餃子店有關東煮好得意就叫左黎試下,一碗都有好多料,蘿蔔、竹輪、魚蛋等等每樣2舊,仲有一隻溫泉蛋,我放埋落碗飯到撈😂😂😂吉列炸蠔($46)一碟有4舊,上枱既時候係熱辣辣既,炸到外脆內爆汁🤣🤣好味好味😋餃子雙拼(10隻)墨醉雞餃配粟米豬肉餃($52)因為當日男小編肚餓都飛起,佢自己再叫左佢個餃子雙拼黎食😂😂墨醉雞餃平時就好少見所以

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

招牌餃子貳號配溫泉蛋紫菜拌飯($54)

蒜芯豬肉餃配豆漿蝦湯烏冬($54)

關東煮($38)

吉列炸蠔($46)

餃子雙拼(10隻)墨醉雞餃配粟米豬肉餃($52)
因為當日男小編肚餓都飛起,佢自己再叫左佢個餃子雙拼黎食😂😂墨醉雞餃平時就好少見所以叫左,粟米豬肉餃就有粟米粒粒有口感😆😆

支裝豆漿($9)
係細細支樽裝既壹品豆漿,正常冇咩特別,但方便在飲唔曬可以拎走繼續飲🤣🤣🤣

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
我地瘋狂亂叫野都係$250埋單,叫到成張枱都放唔曬咁濟,同埋最後都飽到上心口,所以都覺得幾抵食,啲餃子雖然冇家後個啲咁大隻,但係都足料好味,都算係抵食之選😛

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
係通菜街一生懸麵隔離個鋪位,所以一定好易搵到,我地當日泊左係Moko行落去大約10-15分鐘,但平日消費$200就免費3個鐘好抵,大家如果平日你旺角要善用呢個優惠呀😍😍

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
鋪頭光猛企理,位置都唔算少,所以唔會話要等好耐,但佢會建議齊人先入座,因為上菜其實都幾快,不過當日去個冷氣有啲熱,食得有啲啲辛苦🙈🙈記得櫈底係可以用黎裝野呀,同埋鋪頭啲牆上面貼左好多memo啲內容好搞笑,食既時候記得睇下🤣🤣🤣

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
呢間鋪頭全部店員都係後生仔,做野都好有活力,服務都好好,價錢唔算貴,餃子味道都有驚喜,大家經過開都可以去支持下佢地喇😛😛而家佢仲會每個客人送一杯小清酒🤩
《三一餃子 - 旺角》餃子暖暖的,肚腩胖胖的🤭我其實都真係幾鍾意食餃子架🥟有時唔想食得咁heavy,都會考慮食幾隻餃子當一餐架🤭旺角呢間餃子店每次行過我都好想試,但次次都係peak hour先經過,人太多就無排隊啦,不過今次我早左到達餐廳,趕得切喺人地放lunch前入座😎好過份,餐廳大大個牌寫住叫任何餃子都會送杯日本清酒比食客,十二點就開始飲酒好似有點唔好意思添😜佢呢度嘅餃子口味都幾多選擇,同埋有幾款特別口味嘅煎餃子係喺外面係食唔到㗎喎,所以今次都揀咗一款新推出嘅黎試吓💁🏻‍♀️泡菜芝士玉子燒餃子🥟 $68其實我喺選擇泡菜芝士玉子燒餃子同埋日本關西風味煎餃子之間周旋咗好耐,不過當日飲酒嘅關係,所以食少少辣辣地嘅嘢送酒都好😎一客餃子有10件,煎香咗之後再淋上蛋汁同芝士,味道方面都幾合拍,如果唔食得辣嘅話可以叫店員唔好落辣醬,又或者可以一半落一半唔落,餃子入面嘅餡料係豬肉餃,食落肉汁鮮嫩可口,整體味道好balance,我都幾鍾意佢哋所用嘅泡菜,味道帶酸但係幾惹味💁🏻‍♀️火焰醉雞翼 $52超級浮誇嘅醉雞翼,店員會喺我哋面前淋啲清酒落雞翼上面,然後點火,燒緊嘅途中聞到好香嘅酒味,但係食落口又唔會
《三一餃子 - 旺角》
💁🏻‍♀️泡菜芝士玉子燒餃子🥟 $68

💁🏻‍♀️火焰醉雞翼 $52
超級浮誇嘅醉雞翼,店員會喺我哋面前淋啲清酒落雞翼上面,然後點火,燒緊嘅途中聞到好香嘅酒味,但係食落口又唔會太重酒精,反而有少少焦香嘅感覺,點埋旁邊嘅柚子糖漿一齊食就更加好味啦

💁🏻‍♀️招牌湯餃子貮拼黑白松露豬肉餃 $52
我超級推介湯餃子,因為佢個湯係加入咗豆乳熬製,雖然清清地,但係飲落好舒服😋坊間比較少見到餐廳會用豆乳湯配餃子👍🏻 同埋湯餃子個外皮食落帶點煙煙韌韌,而餃子方面可以選擇兩隻唔同嘅味道,今次我就揀咗招牌2號同埋黑白松露豬肉餃,我個人喜歡食黑松露,而佢呢款餃子正正就可以食到松露嘅香味而又唔會搶過豬肉嘅油香,招牌2號我就覺得相對嚟講較普通,聽講餐廳嘅蒜芯豬肉餃都係必食推介的,下次有機會我都想試埋呢個口味

💁🏻‍♀️日本清酒300ml🍶 $88
淨係飲一杯又點夠喉呢?😏飲開咗就會想飲多少少,不過佢嘅價錢都唔貴呀,$88就哥以追加300 ml嘅清酒,午飯時間飲咁多真係有啲Guilty🤭
2023-09-15
  • 招牌湯餃子貮拼黑白松露豬肉餃
2023-09-16 64 瀏覽
今日放假去接個女人收工,屋企女人知我鍾意食餃子🥟🥟🥟,所以一早安排左晚餐就食依家,今晚黎試下佢。星期六7:30嚟到居然唔使等位入去坐低見到周圍都貼住個泡菜芝士玉子燒餃子就叫黎試下,上到黎試完發現依個構思非常不錯💭💭煎蛋底同泡菜配搭味道上有少少驚喜仲有兩人優惠讚好IG有$1清酒送💮🈵不過美中不足嘅係固定粟米餃,同貮號餃子如果餃子方面可以自選口味應該完美叫在杯熱紅棗菜,稍微略甜。其他都ok!
星期六7:30嚟到
居然唔使等位
入去坐低見到周圍都貼住個泡菜芝士玉子燒餃子

就叫黎試下,上到黎試完發現
依個構思非常不錯💭💭煎蛋底同泡菜配搭味道上有少少驚喜

仲有兩人優惠讚好IG有$1清酒送💮🈵
不過美中不足嘅係固定粟米餃,
同貮號餃子

如果餃子方面可以自選口味應該完美

叫在杯熱紅棗菜,稍微略甜。
其他都ok!

2023-09-15 152 瀏覽
旺角通菜街兩邊都有唔少食肆林立,今次去咗間餃子店,佢有另一間店位於中環,都係一間人氣店,都係經常排隊,旺角店內裝潢都好簡潔,整體都幾乾淨企理,坐位下方仲可以放東西,令食客可以坐得更舒服。店內除咗吃餃子之外,都仲有其他小食,例如,醉雞翼、炸雞、炸蠔、春卷、雞軟骨等,同時呢度都係一間餃子酒場,都有好幾款日本酒供應,除咗食餃子之外,可以同朋友喺度飲吓酒傾下計都唔錯。✨泡菜芝士玉子燒餃子 $68期間限定嘅新菜式,店員會用火槍將面層濃濃嘅芝士輕輕火炙過,令芝士有熱溶嘅效果,食起嚟更香軟,底層唔係大家食開嗰隻脆皮,係用咗玉子做底層,餃子充滿肉汁,食落多咗蛋香味。芝士同玉子一向都係最佳組合,加埋韓式嘅泡菜上去味道又幾夾喎,充滿層次感,芝士控必點。✨火焰醉雞翼 $52上枱時,店員會先將烈酒倒在雞翼上然後點火,造成火焰嘅效果,外皮香脆,雞肉食落都好嫩滑,仲充滿酒香味,加埋旁邊酸酸甜甜嘅柚子醬汁食起嚟更清香。✨吉列炸蠔 $46炸蠔上枱時係啱啱炸起,食落有蠔味唔腥,都唔錯。✨關東煮 $38有溫泉蛋,竹輪、冬菇、清甜嘅蘿蔔、丸子等配料,湯底係用日本清湯,飲落都好清甜。✨甘煮野菜 $29湯底同樣用上日本嘅清湯,

✨泡菜芝士玉子燒餃子 $68

✨火焰醉雞翼 $52

✨吉列炸蠔 $46
炸蠔上枱時係啱啱炸起,食落有蠔味唔腥,都唔錯。
吉列炸蠔

✨關東煮 $38

✨甘煮野菜 $29
湯底同樣用上日本嘅清湯,有兩大塊食落清甜嘅蘿蔔、仲有冬菇、芋絲、高麗菜等,食咗咁多肉,要食啲菜平衡返先得。

🍶日本清酒鮮榨生貯藏酒 150ml $58
味道好清香,飲落仲有清甜嘅味道,容易入口,好適合用嚟送餃子。
日本清酒鮮榨生貯藏酒 150ml

🍶日本清酒二段酵母仕込 150ml $48
同樣容易入口,呢款清酒比較適合用嚟送煎炸食物。
日本清酒二段酵母仕込 150ml
2023-09-13
吉列炸蠔
日本清酒鮮榨生貯藏酒 150ml
日本清酒二段酵母仕込 150ml
2023-09-13 62 瀏覽
🍚三一餃子中環除左有fine dining餐廳 都有特色嘅餃子店😌🍚芫茜豬肉湯餃+黑白松露豬肉湯餃白松露好少見 第1次試感覺唔錯芫茜餃好夠味🍚煎餃 - 韭菜蝦皮豬肉餃賣相好掂 打卡之選👍🏻餃煎得岩岩好 少少燶韭菜蝦皮幾match🍚 三一炸雞估唔到餃子鋪都有炸雞食望落係BBQ既燒雞咬落去肉質嫩滑 幾入味😋🍚三一餃子中環利源西街7號地舖#三一餃子 #餃子 #炸雞 #湯餃 #煎餃 #炸雞 #中環#旺角 #黃店 #貓cafe #貓 #貓貓 #白松露 #黑松露#openrice #foodie #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfoodieblogger #打卡#foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚三一餃子

🍚三一餃子
中環利源西街7號地舖

#三一餃子 #餃子 #炸雞 #湯餃 #煎餃 #炸雞 #中環
2023-09-10 42 瀏覽
今晚食咩好🥣?搵到旺角超抵食平靚正晚餐👍🏻主食:餃子麵set🥟$58黑白松露豬肉餃+鯉魚昆布湯烏冬餐廳有點日系風格,有煎餃同湯餃,今日想食傳統湯餃有暖笠笠味道,黑白松露十分濃郁,啖啖都充滿松露味🤤烏冬都好食彈牙,配埋鯉魚昆布湯好暖胃,食完好舒服☺️
今晚食咩好🥣?搵到旺角超抵食平靚正晚餐👍🏻

主食:餃子麵set🥟$58
黑白松露豬肉餃+鯉魚昆布湯烏冬
自從三一餃子在通菜街開了分店以來都沒有來訪,過往也是光顧在中環利源西街的總店,這天在旺角忽然很想吃餃子,腦海裡忽然閃出了三一餃子的名字,就決定來試試分店的水準~三一炸雞 HK$38點叫一份炸雞和兩份煎餃子,三一炸雞的雞件很大件, 雞肉裡面很嫩滑,可惜味道偏鹹,油膩感重,或許在這裡還是專注吃餃子好了。粟米豬肉煎餃 (10隻) HK$52老實說三一的餃子餡料不算多,每一隻都是一口大小,可是日式的煎餃做法在街上真的不多,以前尤愛位於銅鑼灣的餃餃餃子結業後就沒有吃過有水準的日式煎餃,唯有在三一這裡能吃到水準不錯的日式餃子。黑白松露豬肉煎餃 (10隻) HK$52冰花煎餃可謂三一餃子的特色,脆卜卜的冰花賣相精美而且非常美味,松露味道香濃,這裏還有很多款式獨特的餃子,例如餃子大阪燒一直以來都很想試,之前在中環店想吃可是已售罄,這裡的出品實在有別於坊間一般的餃子店ʕ •ᴥ•ʔ

三一炸雞

黑白松露豬肉煎餃 (10隻) HK$52

粟米豬肉煎餃
黑白松露豬肉煎餃
2023-09-03 38 瀏覽
朋友帶咗我去食旺角🥟三一餃子🥟叫咗芫茜豬肉煎餃拼烏冬餃子皮薄足料 芫茜同豬肉份量平均👍🏻烏冬如果係讚岐烏冬就更好啦~📝套餐跟埋一杯茶,非常滿足 體驗良好😃如果滿分係10分 我會俾8分😋
朋友帶咗我去食旺角🥟三一餃子🥟
叫咗芫茜豬肉煎餃拼烏冬
餃子皮薄足料 芫茜同豬肉份量平均👍🏻
烏冬如果係讚岐烏冬就更好啦~📝
套餐跟埋一杯茶,非常滿足 體驗良好😃
如果滿分係10分 我會俾8分😋
好幾位朋友都推介過旺角有間🥟餃子餐廳🍴今日終於有機會黎旺角三一餃子 𝙏𝙧𝙞𝙣𝙞𝙩𝙮 𝘿𝙪𝙢𝙥𝙡𝙞𝙣𝙜 食啦!呢間餐廳有多款餃子選擇每樣餸都可以揀選想食嘅餃子款式🥟食哂幾款口味都得啊😍🍚溫泉蛋紫菜拌飯份量多 啖啖飯都充滿紫菜同蛋汁💛🍳餃子大阪燒 餃子皮薄餡靚 煎得外脆多汁唔油膩以木魚同紫菜用日式煮法冰花食落脆卜卜(๑˃̵ᴗ˂̵)و🧈泡菜芝士玉子燒期間限定上菜時會即場點用火炙燒一燒芝士睇到目不暇給🤩厚蛋餅底 充滿蛋香 配埋餃子味道豐富原來而家有清酒酒場🍶 爸爸👨🏻當然唔會放過機會飲返杯先
好幾位朋友都推介過旺角有間🥟餃子餐廳🍴

厚蛋餅底 充滿蛋香 配埋餃子味道豐富

原來而家有清酒酒場🍶
爸爸👨🏻當然唔會放過機會飲返杯先
2023-08-30 640 瀏覽
《餃子特色酒場👹》———————————————-#三一餃子 🥟-最近發現原來呢間中環人氣排隊店喺旺角都有分店,小店製作用心,必撐💪🏻 而且最近仲轉型賣埋清酒,拎嚟襯餃子估唔到都幾夾🤤-🥟 泡菜芝士玉子燒餃子呢款燒餃子非常驚為天人,上面佈滿泡菜同芝士,再加埋日式玉子燒嘅元素,夾住啲餃子,十分創新😝 佢係期間限定菜式,上枱個陣店員仲會點火火炙,夠哂搶眼🔥 我哋仲揀咗雙拼配招牌餃子貳號,一次過食到兩款口味😌-🥟 黑白松露豬肉餃配豆漿蝦湯菜底黑白松露豬肉湯餃嘅豆乳湯底好清甜,配搭味道濃郁嘅黑白松露,超級惹味,而唔想唔heavy嘅亦有得揀菜底balance下,幾貼心💕-❄️ 冰花抄手火候控制得好好,冰花整得好靚,脆卜卜,餃子上面鋪滿蒜泥同蔥🤤 我哋仲要嗌埋蒜芯豬肉餃,double蒜量,夠哂重口味,超級正🤣-🍶 日本清酒鮮榨生貯藏酒最近做緊清酒promotion,所有客人入到嚟都可以享有一小杯清酒,通過低溫儲存嘅酵母釀造,鮮榨清酒,帶有大吟釀嘅香氣同新清酒嘅清新風味,我哋都忍唔住追加叫成壺飲😚 食埋個炸雞軟骨嚟餸酒就一流,酥脆香口😆-⭐ 參考價錢︰泡菜芝士玉子燒餃子: $72冰花抄手: $62黑白
《餃子特色酒場👹》
凍豆漿: $9
日本清酒鮮榨生貯藏酒 (300ml): $88
🍌 抵deal 指數:7/10
2023-08-27
朋友知我愛好清酒🍶留意到旺角呢間餃子店推出餃子配清酒既活動每位客人可以免費獲贈一杯清酒好有新意既配搭 一於去試下😆三一餃子係旺角通菜街 位置方便易搵內裡裝修簡約 約有30個位主打自家製創意餃子 融入香港本土特色仲有唔同既小食同同湯麵 我地叫左好幾款餃子同小食 價錢經濟實惠 幾抵食😎💥泡菜芝士玉子燒餃子 旺角店既期間限定口味 好有趣韓風泡菜 西方芝士 日式玉子燒 完全想像唔到既配搭 味道有驚喜😆餃子皮薄 但好足料辣辣地既泡菜 半溶既芝士 香軟既玉子燒成個配搭好夾好惹味😋仲可以揀1半辣 另1半唔辣 好貼心👍🏻💥墨魚韮王醉雞餃 X粟米豬肉餃餃子雙拼 可以試多幾款口味 呢2款揀左湯餃 清D冇咁熱氣墨魚韮王醉雞餃 好少見既口味韭黃味香 個醉雞有淡淡既酒味 幾唔錯👍🏻粟米豬肉餃就比較清新 好JUICY 😄💥煎冰花抄手 - 蒜芯豬肉餃見好多人都食 忍唔住想試下 真係必點😎冰花餃子煎到好靚好脆😆上面仲鋪滿左蒜同蔥餡料好足 蒜芯勁香口 好邪惡 會忍唔住係咁食😈💥火焰醉雞翼打卡一流 店員係我地面前點火醉雞翼帶酒香味 燒得外脆 肉質鮮嫰再配埋柚子蜜食 可以中和番 感覺清新😋💥甘煮野菜食咁多肉點都要D菜鏗魚

朋友知我愛好清酒🍶

可以睇得出小店都有花心機係配酒上🍶

💥冷綠茶
最後飲杯茶 清新解下膩🍵

2023-08-17 288 瀏覽
第一次飲清酒🍶歎餃子🥟旺角的三一餃子最新推出左餃子酒場,有多款清酒及啤酒供應👍客人更可免費獲贈每人一杯清酒❤️👏先來每人1杯鮮榨生貯藏酒 🍶,同餃子味道好夾。🍶日本清酒二段酵母清酒先點了300ml,我同朋友都好喜歡,覺得容易入口,之後都再追加150ml😊😋🍎蘇格蘭 Thistly GrossWhisky Cask Cider 330ML 酒味不濃,似蘋果汁般酸酸甜甜。☘️冷萃綠茶好清新,茶味香濃。🧀泡菜芝士玉子燒餃子期間限定菜式,泡菜芝士好惹味上檯仲會點火🔥燒一燒。😋還可以雙拼招牌餃子貳號✌️🔥火焰醉雞翼香脆雞翼配柚子醬,送酒一流。🍢關東煮有溫泉蛋、白蘿蔔、冬菇等。🥬甘煮野菜食d椰菜,健康。🦪吉列炸蠔香脆不油膩。🍡為酒而炸雞軟骨串送酒推介。🥢可以雙拼幾好,加埋試左3款口味的煎餃😋黑白松露豬肉餃我的最愛,松露味道香濃,好juicy。☘️芫茜豬肉餃、墨魚韮王醉雞餃子都不錯呢😋
第一次飲清酒🍶歎餃子🥟

先來每人1杯鮮榨生貯藏酒 🍶,同餃子味道好夾。

🍶日本清酒二段酵母清酒

酒味不濃,似蘋果汁般酸酸甜甜。

☘️冷萃綠茶

好清新,茶味香濃。

🧀泡菜芝士玉子燒餃子

🔥火焰醉雞翼

香脆雞翼配柚子醬,送酒一流。

🍢關東煮

有溫泉蛋、白蘿蔔、冬菇等。

🥬甘煮野菜

食d椰菜,健康。

🦪吉列炸蠔

香脆不油膩。

🍡為酒而炸雞軟骨串

送酒推介。

🥢可以雙拼幾好,加埋試左3款口味的煎餃😋

黑白松露豬肉餃

我的最愛,松露味道香濃,好juicy。

☘️芫茜豬肉餃、墨魚韮王醉雞餃子都不錯呢😋

2023-08-16
2023-08-08 102 瀏覽
位於旺角嘅人氣餃子店 -「三一餃子」主打香港本土特色融入餃子之內,除左餃子外,仲有提供多款小食同湯麵🤗泡菜芝士玉子燒餃子 $72招牌餃子貳號 拼 韭菜蝦皮豬肉餃將韓風嘅泡菜混合左芝士,加埋日式嘅玉子燒嘅原素,製作成創意料理餃子,仲可以揀一半有辣醬,一半無辣醬,岩晒同唔食辣嘅朋友一齊食。餃子皮薄餡靚,有香濃新鮮豬肉,煎至外脆內多汁,味道相當豐富。火焰醉雞翼 $48上枱後,店員係面前點火,好有睇頭🤩雞翼入口帶有酒香味同焦香,雞皮脆卜卜,肉質嫰滑,蘸埋柚子蜜同食,好清新美味。關東煮 $38湯底用上鏗魚昆布湯,味道清甜,材料包括溫泉蛋、蘿蔔、竹輪同冬菇等,好豐富。甘煮野菜 $29湯底都係用上鏗魚昆布湯,材料有椰菜、冬菇、蘿蔔同芋絲等,可以平衡番膩感。日本清酒鮮榨生貯藏酒 150ml $58清爽的口感帶有濃郁的米香,味道清新,配搭餃子一流。冷萃綠茶 $9味道甘甜,口感清透。熱柚子茶 $9味道濃郁,飲落去中和下滯膩感。

泡菜芝士玉子燒餃子 $72
招牌餃子貳號 拼 韭菜蝦皮豬肉餃

火焰醉雞翼 $48

關東煮 $38

甘煮野菜 $29

日本清酒鮮榨生貯藏酒 150ml $58
清爽的口感帶有濃郁的米香,味道清新,配搭餃子一流。

冷萃綠茶 $9
味道甘甜,口感清透。

日本清酒鮮榨生貯藏酒,冷萃綠茶

熱柚子茶 $9
味道濃郁,飲落去中和下滯膩感。
熱柚子茶

2023-08-06
日本清酒鮮榨生貯藏酒,冷萃綠茶
熱柚子茶
2023-08-04 39 瀏覽
三一餃子係一間餃子bar可以一邊食餃子一邊飲清酒!佢地係香港一共有兩間分店,我地今次就去咗旺角嗰間~ 入面店員好nice,成間餐廳嘅感覺既輕鬆又開心,我同朋友都覺得呢間餃子店係可以再encore!😍佢地嘅餃子係可以mix兩款口味,所以我地揀咗✅黑白松露豬肉餃同✅韭菜蝦皮豬肉餃~ 前者嘅餃子帶有微微嘅松露味,而後者嘅韭菜味就好濃郁;餃子配埋醋一齊食,味道就更加好~😆✅冰花抄手嘅外形有啲似煎餃,都係有塊脆卜卜嘅餃子邊係旁邊~ 外皮微脆而入面放滿咗脹卜卜、最signature 嘅三一餃子貳嗁作餡料~ 餃子上面放咗大量嘅蒜蓉,令到成道菜都非常惹味~😚✅泡菜芝士玉子燒餃子係佢地最新推出嘅口味,入面mix 咗泡菜同芝士好惹味,感覺有啲似韓式餃子~ 😇我地order 咗兩款小食-✅吉列炸蠔同✅雞軟骨串~呢兩款都係香脆美味,配埋清酒一齊飲就啱啱好啦🥰今次係我地第一次✅清酒配餃子,估唔到原來係咁夾!食住餃子配清酒成個感覺好chill好relax,十分推薦!😛

2023-08-03 35 瀏覽
超中意食餃子 見到有超多口味嘅港式餃子🇭🇰 深深吸引左入去餐廳各式啤酒 亦都有唔同小食搭配 宜家仲有提供日本清酒🍶 選擇都幾多元化同朋友放工入去飲番兩杯 小聚都好適合🥂✨餐廳主打餃子用新鮮豬肉連餃子皮都係自家製餃子除左有湯餃 煎餃 仲有水餃 大阪燒風格餃子 同冰花餃🧊✨宜家仲出左泡菜芝士玉子燒餃子呢個配搭都幾正 餐廳會即席係面前用火灸燒芝士🧀厚蛋餅底 配左粟米餃 入口充滿蛋香又帶點粟米清甜 同時有泡菜點綴✨餃子大阪燒冰花底超級脆 係三一餃子特色之一 幾特別 一次過滿足幾個心願✨鰹魚昆布湯烏冬湯餃黑白松露豬肉餃招牌餃子鰹魚昆布湯清清地又幾香 松露味係咬開餃子個刻滲出黎食得出呢同餃子皮都唔係入貨個D 同埋有好多煮法好多口味 但每款都各有分別同特色
超中意食餃子 見到有超多口味嘅港式餃子🇭🇰 深深吸引左入去
同朋友放工入去飲番兩杯 小聚都好適合🥂