勁正嘅餃子店👍👍最新出仲有芝士火鍋🤩為酒而炸雞軟骨串非常適合搭配啤酒或其他酒類飲品🙌🏻🙌🏻炸雞軟骨外酥內嫩,口感鮮美😀😀🤩韭菜蝦皮豬肉餃韭菜的香味和蝦皮的鹹香與豬肉的鮮嫩搭配得很好😋😋餃子的外皮香脆,內餡多汁😗😗🤩邪惡餃子溶芝鍋搭配了濃郁的溶化芝士🧀,營造出濃郁的口感和味道🥳🥳這道菜非常滿足味蕾,超邪惡👿配埋炸雞就正🤩粟米豬肉餃粟米的甜味與豬肉的鮮嫩相得益彰。餃子的皮薄而富有彈性,內餡豐富多汁🤩甘煮野菜入面有蘿蔔同椰菜,仲有冬菇,超豐富呀😎🤩熱柚子茶散發出濃郁的柚子香氣,口感溫暖而舒適🤩熱紅棗茶有濃郁的果香和茶香
勁正嘅餃子店👍👍最新出仲有芝士火鍋

🤩為酒而炸雞軟骨串

🤩韭菜蝦皮豬肉餃

🤩邪惡餃子溶芝鍋

🤩粟米豬肉餃

🤩甘煮野菜
入面有蘿蔔同椰菜,仲有冬菇,超豐富呀😎

🤩熱柚子茶
散發出濃郁的柚子香氣,口感溫暖而舒適

🤩熱紅棗茶
有濃郁的果香和茶香
2023-12-28 106 瀏覽
🥶凍凍地想食熱野,行行下見到餃子鋪,午餐仲送🍶清酒,睇左餃子D味,再平時食開既,又有D特別口味,咁就入去試試佢。叫左個「餃子+主食+小食」既餐,🥟有8隻餃子,仲要可以雙拼! 🥚🍙主食就叫左個溫泉蛋紫菜拌飯,🍢小食就叫左關東煮(凍冰冰要飲個熱湯😄)平時唔係飲開酒,杯清酒既size都剛好夠淺嚐,個飯黎到,又凍又餓就食飯啦,餃子未到,個飯都好好食! 食飯食到尾,餃子就到,有得飲湯,餃子既餡都實淨,皮薄既,好味! 食餃子食到尾其實已經好飽😂關東煮出場啦! 又食埋,飽足感300%,飽到夜晚都唔使食⋯!😆咁多野,埋單都係$80,仲要咁高質,真心要推一推,仲有其他味既餃子未試,值得再戰!另讚兩位職員(可能係老闆?)都好有禮貌,上菜速度又好好,真係可以食完一樣,先到另一樣,滿足呀,要出返個post讚賞下😁

叫左個「餃子+主食+小食」既餐,
🥟有8隻餃子,仲要可以雙拼!
🥚🍙主食就叫左個溫泉蛋紫菜拌飯,
🍢小食就叫左關東煮(凍冰冰要飲個熱湯😄)

餃子未到,個飯都好好食!

食餃子食到尾其實已經好飽😂關東煮出場啦!
又食埋,飽足感300%,飽到夜晚都唔使食⋯!😆

2023-12-21
呢間最近都大熱既餃子店,以特色餃子做生招牌,配搭人氣清酒☺️ 真係第一次lunch就去飲酒呀🥰Overall所有餃子都係皮薄餡靚🥰🥟 湯餃—黑白松露豬肉餃拼蒜芯豬肉餃 $52湯底好飲,唔覺意飲晒成碗🤣🤣🤣🤣🥟 水餃—韭黃蝦皮豬肉餃拼蜜醉雞餃 $52真係食得出蝦味,好有趣🥰🥟 日shake炸餃 $38(和風海苔粉&麻辣風味粉)成日聽到店內不同枱都有shake 聲😆😆小編傾向鍾意麻辣風味粉!🍖 火焰醉雞翼 $52睇片🎥 店員即場係你面前倒酒然後一鐽火機,火火火火火🔥🔥🔥 好睇又好食😍🦴 為酒而炸雞軟骨 $45送酒一流🥰🥰🥰🍢 關東煮 $38個湯底好清甜,又係連湯成碗清呀😙同行一共3人,飲品都叫左3杯🥰🥛 凍豆漿 $9☕️ 冷萃咖啡 $28🍵 熱紅棗茶 28最後當然唔少得主角清酒!兩款都試下😍個人比較中意第一款🥰 小酌怡情,清而不醉!🥰🍶 日本清酒鮮榨生貯藏酒🍶 日本清酒二段酵母仕込

Overall所有餃子都係皮薄餡靚🥰
🥟 湯餃—黑白松露豬肉餃拼蒜芯豬肉餃 $52
湯底好飲,唔覺意飲晒成碗🤣🤣🤣🤣
🥟 水餃—韭黃蝦皮豬肉餃拼蜜醉雞餃 $52
真係食得出蝦味,好有趣🥰

🥟 日shake炸餃 $38(和風海苔粉&麻辣風味粉)
🍖 火焰醉雞翼 $52

🦴 為酒而炸雞軟骨 $45
送酒一流🥰🥰🥰

🍢 關東煮 $38
個湯底好清甜,又係連湯成碗清呀😙

同行一共3人,飲品都叫左3杯🥰
🥛 凍豆漿 $9
☕️ 冷萃咖啡 $28
🍵 熱紅棗茶 28

最後當然唔少得主角清酒!兩款都試下😍
個人比較中意第一款🥰 小酌怡情,清而不醉!🥰
🍶 日本清酒鮮榨生貯藏酒
🍶 日本清酒二段酵母仕込
2023-12-10 85 瀏覽
三一餃 | 旺角餃子店⭐️餃子大阪燒($58)第一次試餃子大阪燒,整體黎講都唔錯啦。啲皮煎得酥脆,啲內餡就鬆軟多汁。而啲餡料味道都幾好,有啲豬肉同蔥嘅香氣。⭐️豆漿蝦湯烏冬(松露餃)($54)烏冬麵條好滑好,湯底鮮甜,加上松露餃嘅香氣,味道更加濃郁。松露餃內裡嘅餡料有豬肉同香菇,唔會太濃味,適合鍾意松露嘅人食。⭐️絲網香卷($28)真心好味!唔單止味道好,外表都十分靚,個皮煎得香脆,內裡嘅餡料有啲鮮蝦同芹菜,好match分數:7/10地址:旺角通菜街71號號地下
三一餃 | 旺角餃子店

⭐️餃子大阪燒($58)

⭐️豆漿蝦湯烏冬(松露餃)($54)

⭐️絲網香卷($28)

分數:7/10
地址:旺角通菜街71號號地下
2023-12-04 80 瀏覽
湯餃餐 米線 粟米豬肉餃 + 豆漿蝦湯 $54已經係第二次去食,水準零下降,真係每次都比佢嗰個豆漿蝦湯驚豔到,唔算好稠,但勝在蝦油同豆漿嗰咪都出到,唔係平時嗰啲豬骨湯,想試下新湯底嘅朋友可以試下。彈牙豬肉加咬口爽粟米果然係超夾,佢哋唔會吝惜嘅粟米,真係成嚿肉都有粟米,粒粒都超甜。豬肉餡唔會太肥太乾,食落啱啱好。三一餃子嘅餃子皮薄餡靚,唔會話有一啖淨係食到皮,每次見住啲餃子愈嚟愈少都會好唔捨得🥲 可能佢哋要包大隻啲先得。嗰日去到食dinner,咁啱滿座,但店員都好有禮物咁叫我哋等一陣好快有位。佢哋真心好服務,尤其佢哋會問你係咪第一次嚟,係就會講解餐廳嘅佈置(eg. 邊到係自助水吧)。最後講個秘密你知🤫佢會送清酒一杯你飲㗎!

湯餃餐 米線 粟米豬肉餃 + 豆漿蝦湯 $54

• 粟米豬肉餃
  • 餃麵
餐廳主打餃子 有炸餃煎餃湯餃選擇 仲可以買生餃~餃子款式算多 有啲出面唔常見嘅口味😋另外都有雞翼同關東煮之類嘅其他小食 亦都可以揀配麵食餃不過idiot比較細食 今次就無食到~餐廳會free每位客人一杯仔sake 等大家有得小酌兩杯🍶店員都係後生仔女多 招呼都算周到-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥日Shake炸餃 $38/6隻 (+$5 兩溝炸粉)好有新意!當啲炸餃係shake shake傻條咁shake 好玩又好食😆可以揀和風海苔粉或者麻辣風味粉 或者+$5兩溝idiot當然表示小朋友才做選擇 我全都要炸餃外皮好貼粉 唔會話餃還餃粉還粉idiot一開始齋shake海苔粉 後尾再逐啲加麻辣粉入去一路shake一路覺得好香👅麻辣粉味道都唔會太辣!推薦平時唔食得辣嘅朋友都可以試~而隻餃本身係豬肉粟米餡 上菜一段時間之後都仲熱辣辣 味道都唔錯❤️‍🔥雙拼湯餃 $56/12隻idiot揀咗招牌餃拼韭黃墨醉雞肉餃~特別想讚餃子個碗係貓貓樣 超級可愛😻望住食嘢都開心啲😻招牌餃入面有韭菜同豬肉 不過不失韭黃墨醉雞肉餃就好有驚喜 食得出有淡淡嘅酒香湯底有淡淡嘅豆漿味 幾有特色!❤️‍🔥日本清酒二段酵母
餐廳主打餃子 有炸餃煎餃湯餃選擇 仲可以買生餃~
餃子款式算多 有啲出面唔常見嘅口味😋
另外都有雞翼同關東煮之類嘅其他小食 亦都可以揀配麵食餃
不過idiot比較細食 今次就無食到~
餐廳會free每位客人一杯仔sake 等大家有得小酌兩杯🍶
店員都係後生仔女多 招呼都算周到

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

可以揀和風海苔粉或者麻辣風味粉 或者+$5兩溝
idiot當然表示小朋友才做選擇 我全都要
炸餃外皮好貼粉 唔會話餃還餃粉還粉
idiot一開始齋shake海苔粉 後尾再逐啲加麻辣粉入去
一路shake一路覺得好香👅
麻辣粉味道都唔會太辣!推薦平時唔食得辣嘅朋友都可以試~
日Shake炸餃

❤️‍🔥雙拼湯餃 $56/12隻
idiot揀咗招牌餃拼韭黃墨醉雞肉餃~
特別想讚餃子個碗係貓貓樣 超級可愛😻望住食嘢都開心啲😻
招牌餃入面有韭菜同豬肉 不過不失
韭黃墨醉雞肉餃就好有驚喜 食得出有淡淡嘅酒香
湯底有淡淡嘅豆漿味 幾有特色!
招牌餃
韭黃墨醉雞肉餃

❤️‍🔥日本清酒二段酵母仕込 $48/150ml
店員介紹呢隻係用兩隻酵母釀成 所以味道會甜啲 易入口啲~

❤️‍🔥日本清酒鮮榨生貯藏酒 $58/150ml
呢隻比起二段嗰隻酒精味重啲 味道無咁甜 但都唔係難入口
清酒

總結其實兩種sake都幾正 飲落都係清爽嘅感覺
用嚟送餃或者其他小食都幾夾~
2023-10-28
2023-11-05 100 瀏覽
♡︎餃子大阪燒 (雙拼) $𝟼𝟸呢款餃子應該算係呢度嘅𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎賣相的確幾吸引,但食落就冇乜特別ʕ •́؈•̀ ₎➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎雙拼湯餃 $𝟻𝟸韭菜蝦皮豬肉餃|黑白松露豬肉餃試咗兩款湯餃,餡料唔算多韭菜餃普普通通,個人覺得某連鎖餃子店嘅韭菜餃好食好多⋯⋯相較之下黑白松露個款就特別𝚍 -嚟之前見呢間餃子店都幾多好評試過之後覺得不過不失回訪意欲唔高呢( ̄^ ̄)ゞ
♡︎餃子大阪燒 (雙拼) $𝟼𝟸
呢款餃子應該算係呢度嘅𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎
賣相的確幾吸引,但食落就冇乜特別ʕ •́؈•̀ ₎

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎雙拼湯餃 $𝟻𝟸
韭菜蝦皮豬肉餃|黑白松露豬肉餃
試咗兩款湯餃,餡料唔算多
韭菜餃普普通通,個人覺得某連鎖餃子店嘅韭菜餃好食好多⋯⋯
相較之下黑白松露個款就特別𝚍

嚟之前見呢間餃子店都幾多好評
試過之後覺得不過不失
回訪意欲唔高呢( ̄^ ̄)ゞ
2023-10-29
2023-11-05 1629 瀏覽
呢間餃子店好耐之前都有食過佢嘅外賣🥡相隔咗咁耐再去食堂食都冇變過仲要係好好食😋而家旺角店仲有日本清酒飲添,大家可以一路食餃子一路飲清酒🍶🔸湯餃(黑白松露豬肉餃+蒜芯豬肉餃) $52有得揀10隻或者12隻~湯餃真係皮薄饀靚😍皮真係不厚饀料又多!!黑白松露豬肉餃松露味真係好濃🖤另一款蒜芯豬肉餃都好好食!!一粒粒蒜苗係餃子入面,蒜味都好重🧄口感真係好正!!兩款餃子都十分推介💓🔸泡菜芝士玉子燒餃子 $68餃子原本以為係泡菜餃原來係粟米豬肉餃🌽餃子上面有泡菜同芝士,芝士係店員即場燒的🧀而都可以選擇要唔要辣醬,個人覺得加辣醬會好食啲~🔸日shake 炸餃(6隻) $38係近排餐廳新出嘅shake shake餃🥟炸餃係粟米豬肉餃,外皮炸得好脆再加上和風海苔粉💚紫菜粉真係有好多但個人就覺得唔係好夾但朋友又覺得好好食😙🔸火焰醉雞翼$52店員會即場倒酒再用火搶燒雞翼🐣所以雞翼都有啲酒味而雞翼煎得好好😙肉汁係會鎖起雞翼入面👅最底嘅雞翼酒味會重啲但加返柚子蜜食就會中和返💛🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 8/10

🔸湯餃(黑白松露豬肉餃+蒜芯豬肉餃) $52

🔙回頭率 : 8/10
  • 黑白松露豬肉餃
  • 蒜芯豬肉湯餃
2023-11-01 184 瀏覽
餃子控不能錯過的新派香港餃子,供應日常可見的煎炸湯餃外,同時亦引入關東煮、串燒、清酒等日式元素,不時還有創新菜式:Shake Shake 炸餃。點餐時由菜名已經感受到了本土化的味道,大家可以去感受一下~ 日式炸餃子 $38@6 Shake shake粉有麻辣風味及和風海苔口味,+$4 可選擇雙拼;麻辣風味粉帶來了微微的麻感,而風海苔味一如既往地不會令人失望;盡情地把粉倒入紙袋裏面shake,不要客氣🤣創意力MAX的一道菜品 泡菜芝士玉子燒餃子 $68 注入韓國元素的餃子,泡菜口味比較重,微酸及爽脆的特點為整個口感帶來了層次感;芝士融入了玉子燒内,充滿了奶香味 火焰醉雞翼 $52@6 店員會在客人面前倒入一小杯清酒,再以火槍點燃造成視覺效果,其後清酒會逐漸附在雞翼的外皮上;柚子醬發揮了很大作用,平衡了些許清酒帶來的苦澀味,放置再長些時間口味亦會更强烈 湯餃 $48@10 大推蒜芯豬肉餃!濃郁的蒜香味配上豬肉,皮薄餡足;蒜芯的爽脆口感及咀嚼時逐漸釋放的辛辣增添了濃厚的風味,蘸點醋會更好吃 為酒而炸雞軟骨串 $45 好吃的雞軟骨🥹餃子以外的小吃也不遜色,配上清酒會不自覺地一口接一口 關東煮

日式炸餃子 $38@6

蒜芯豬肉餃湯餃

為酒而炸雞軟骨串 $45
為酒而炸雞軟骨串

關東煮 $38
好吃的關東煮🥹回訪必點item!湯頭、蘿蔔、魚漿製品都很出色,希望日後可以加入芋絲!
關東煮
2023-10-15
日式炸餃子
泡菜芝士玉子燒餃子
蒜芯豬肉餃湯餃
為酒而炸雞軟骨串
關東煮
2023-11-01 62 瀏覽
佢哋嘅中環店係lunch hour出晒名排晒長龍~今次特登嚟試吓旺角店,估唔到以餃子作為下酒菜做主題都幾有驚喜(*´∀`) 🍽食物✨餃子麵配韭菜蝦皮豬肉餃/粟米豬肉餃 (雙拼)轉菜底菜底 $58 8.5/10餃子皮薄而且肉餡鮮美,而且粒粒都漲卜卜,賣相好靚,每次食餃子我都會嗌粟米豬肉餃,口感豐富之餘仲好香甜,呢個粟米豬肉餃我都好滿意😝韭菜蝦皮豬肉餃都好飽滿,仲有韭菜香~仲用左好得意嘅貓貓碗,食都食得開心啲☺️豆漿湯底味道溫潤濃郁,仲有一股蝦頭油香氣,飲多幾啖都唔會覺得好口渴,因為叫咗好多嘢食驚太飽,所以轉左菜底,清甜嘅椰菜同湯底都好夾~✨溫泉蛋紫菜拌飯配黑白松露豬肉餃/蒜芯豬肉餃(雙拼) $62 8/10餃子皮薄而且肉餡鮮美,黑白松露豬肉餃嘅松露味好突出~至於蒜芯豬肉餃仲保留左蒜芯嘅爽脆口感,充滿肉汁~溫泉蛋紫菜拌飯好日式,督穿個蛋黃見到都流口水🤤撈埋紫菜嘅味道好濃郁,好快就ko晒~✨火焰醉雞翼 $52 8/10上菜嘅時候店員會點火俾客人影相,真係好惹火勁eye-catching😂 雞翼嘅蜜糖外層脆卜卜,隔離仲有柚子醬,夾埋一齊食酸酸甜甜好開胃~👍🏻為酒而炸雞軟骨串 $45 7/10雞軟

🍽食物

✨火焰醉雞翼 $52 8/10

👍🏻為酒而炸雞軟骨串 $45 7/10
雞軟骨大大粒,仲好有咬口,送酒一流!

👍🏻日shake炸餃(和風海苔粉)$38 7.5
Shake shake 薯條食得多,shake shake 餃真係第一次見🤣 將海苔粉同餃子倒落袋到搖勻佢,倒返出嚟啲餃子就變左身~餃子皮炸到好香口,入面都唔會太乾,同海苔粉幾夾,咁重口味都好岩送酒~

因為佢哋餃子酒場嘅主題,每位客人都會送清酒,我哋都特登試晒兩款,日本清酒鮮榨生眝藏酒(150ml/$58)味道比較清新順口,而二段酵母仕込酒(150ml/$48)味道就比較醇厚,估唔到兩款都同餃子好夾!難怪日本咁多專門淨係食餃子嘅居酒屋~

⛩環境
👍🏻以木系傢俬為主,地方闊落,枱同枱之間唔會太迫

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員殷勤有禮貌

👛人均消費 ~$180(冇加一)

⏱冇限時

2023-10-27 63 瀏覽
三一餃子其實喺旺角都開咗一段時間新開張嘅時候食過一次個時只有幾款餃子同面估唔到時隔一年左右再食多咗咁多新products😍😍依家仲做緊餃子酒場promotion 每位入座都送一杯sake😚😚😌岩曬我地呢啲酒鬼😋😋——————————————⭐️日shake炸餃配兩款shake shake 粉分別係海苔同麻辣有埋紙袋俾你動手shake😌😌⭐️火焰醉雞翼幾十蚊product 都咁有儀式感🤓而且味道仲唔錯😝😝必點🫰⭐️冰花抄手三一餃子名物😝😍 每次黎都會點既野冰花煎餃配sake 好夾🫰🫰⭐️日本清酒二段酵母仕込⭐️日本清酒鮮榨生眝藏酒身為酒鬼既我地兩款清酒都有加購🥰我自己就比較喜歡日本清酒鮮榨生眝藏酒入口甜啲🤓

三一餃子其實喺旺角都開咗一段時間

身為酒鬼既我地兩款清酒都有加購🥰
我自己就比較喜歡日本清酒鮮榨生眝藏酒
入口甜啲🤓

2023-10-25 45 瀏覽
之前已經聽過呢間餃子店 啲人話幾好食 一於去試吓 唔知正唔正呢😚👅餃子大阪燒 $62呢個好有特色 我哋叫咗粟米豬肉餃 餃子底部微微煎香左 上面再加咗大阪燒嘅調味醬 幾好食😋鍾意大阪燒嘅人可以一試😆👅冰花抄手 $62呢個都特別 喺其他地方食唔到 調味係似紅油抄手 不過唔辣 係有啲四川香料味咁🤓👅關東煮 $38餃子店嘅關東煮都唔錯 有蘿蔔 魚蛋 溫泉蛋 冬菇 竹輪卷 幾豐富🤩👅餃子麵 $62呢個最有驚喜😍我哋叫咗豆漿蝦湯湯底配米線 佢嘅湯底好出色 清清地 但係又飲到豆漿同埋蝦味 正🤤👅日shake炸餃 $43呢個都幾得意🤣佢俾咗麻辣粉同海苔粉 俾我哋好似shake shake薯條咁 自己shake啲餃子 👅火焰醉雞翼 $52店員喺上枱嘅時候再出火焰雞翼嘅效果 雞翼食落甜甜地 甘甘地 再配埋柚子醬幾清新😛總括嚟講 呢間嘅餃子幾有特色 大家要嚟呢度一試啊🥰😋 好味:8.20/10🤑 價錢:7.87/10🤗 服務:7.65/10😝 環境:7.67/10😚 衞生:7.59/10🤩 整體:8.17/10

👅餃子大阪燒 $62

🤗 服務:7.65/10
😝 環境:7.67/10
😚 衞生:7.59/10
🤩 整體:8.17/10
隱藏於女人街的餃子店,鋪仔細細,主打創新日式餃子🥟 個人認為不止餃子,小食都出色👍🏻.▪️日shake炸餃shake shake粉有麻辣和海苔味選擇,如果有選擇困難症的,可以揀雙併,兩隻味都試吓😋我自己揀了海苔味,好似shake薯條咁,將餃子放入紙袋內,shake幾下就大功告成,有多重口感,有創意得來又好味👍🏻.▪️湯餃湯底有落心機,有豆乳香,可以飲埋個湯😋選了韭黃墨醉雞餃 及 粟米豬肉餃,前者比較有驚喜👍🏻 帶陣陣酒香。.▪️無湯餃子實在太多口味選擇,所以試埋芫荽豬肉餃 + 黑白松露豬肉餃,兩款口味都正常,餡肉夠多,性價比高.▪️醉炸雞翼一上枱聞到陣陣酒香,炸到金黄色,完全係外脆內嫩,推介👍🏻👍🏻.▪️雞軟骨串呢個都好出色,雞軟骨大大粒,味粉完全係點睛,超級惹味.▪️吉列炸蠔炸粉厚度啱啱好,炸到好香脆,估唔到除咗餃子,全部小食都好高質👍🏻.▪️冷萃咖啡見食餃子都有咖啡飲😆試試佢咖啡口感順滑,味道不太苦澀,相信不喜歡咖啡苦味的人都適合飲.▪️日本清酒鮮榨生貯藏酒味道清新,好易入口,配埋炸餃食感覺好fresh
▪️日shake炸餃
▪️湯餃
▪️無湯餃子
▪️醉炸雞
▪️雞軟骨串
呢個都好出色,雞軟骨大大粒,味粉完全係點睛,超級惹味
▪️吉列炸蠔
▪️冷萃咖啡
見食餃子都有咖啡飲😆試試佢
咖啡口感順滑,味道不太苦澀,相信不喜歡咖啡苦味的人都適合飲
▪️日本清酒鮮榨生貯藏酒
味道清新,好易入口,配埋炸餃食感覺好fresh

雞軟骨串
吉列炸蠔
雞軟骨串
吉列炸蠔
  • 黑白松露豬肉煎餃
2023-10-09 1088 瀏覽
Bookmark已久既餃子店 原來旺角都開左分店! 佢既餃子款式好創新吸引 最近仲推廣緊期間限定既餃子酒場 每人都有一杯清酒 飲住酒食餃子都咪話唔chill🍻🥟日shake炸餃 $38第一次食shake shake餃子咁過癮 有和風海苔同麻辣風味兩款口味隨你配搭 兩隻粉都好香口惹味同粉量夠多 夠曬重口味😋🍶日本清酒炸餃子配埋清酒 成件事先夠日式同圓滿! 店員熱心地先推薦品嚐鮮榨生貯藏清酒 較清新輕盈 亦可選擇較醇厚既二段酵母清酒🥟泡菜芝士玉子燒餃子 $68上枱時店員會以火槍燒溶表面芝士 雞蛋煎得香口 餃子上舖滿泡菜同韓式辣醬 味道同口感都非常豐富 餃子就普通豬肉餡 仲嫌唔夠重口味我試左加枱面既辣椒油 麻辣味好出色好夾!🤣🍗火焰醉雞翼 $52雞翼炸到微微香脆 上枱時會點燃酒精 食落除左醃料香仲有微微酒香 點埋個柚子醬 酸酸甜甜平衡返幾開胃🥟黑白松露豬肉湯餃+韮菜蝦皮豬肉湯餃 $52/10隻兩款餃子口味都係預期之內 唔算特別驚喜 反而幾中意個湯底有陣陣豆乳香 飲曬成碗湯喉嚨好c服😇🍢關東煮 $38魚蛋冬菇蘿蔔等配料每樣都有兩件 仲有溫泉蛋 湯底清甜~

🥟日shake炸餃 $38

🍶日本清酒

🥟泡菜芝士玉子燒餃子 $68

🍗火焰醉雞翼 $52

🥟黑白松露豬肉湯餃+韮菜蝦皮豬肉湯餃 $52/10隻

🍢關東煮 $38
魚蛋冬菇蘿蔔等配料每樣都有兩件 仲有溫泉蛋 湯底清甜~

2023-10-02 91 瀏覽
平時食得飯多,天氣悶熱的時間就唔想食, 所以今日就同謙謙去食餃子, 呢到餃子款式幾多亦好新穎,啱哂鍾意創新的謙謙。✡️ 日 Shake 炸餃 ~ 有麻辣風咪粉+和風海苔粉, 貪玩的謙兩樣粉都放落去, 麻辣就放一半因驚太辣, 出來效果又幾好喎,又香又脆又惹味。✡️ 泡菜芝士玉子燒餃子 ~ 韓式食法幾特別,食湯餃食到悶試下呢碟有半溶芝士加酸辣泡菜調味一下。✡️ 餃子大阪燒 ~ 我喜歡的日式食法, 煎餃底下超脆邊上面的醬汁超搭。以上幾款都係豬肉粟米餃餡料,有粟米所以清甜可口。✡️ 關東煮 ~ 關東煮是用淡色醬油烹煮,煮起來顏色較淡,口味也較甜,蘿蔔清甜無渣。✡️ 炸雞軟骨串 ~ 粒粒分明沾一沾之前的紫菜麻辣粉更惹味。🍶 我仲飲1壺二段酵母清酒夠哂醇厚。

以上幾款都係豬肉粟米餃餡料,有粟米所以清甜可口。

🍶 我仲飲1壺二段酵母清酒夠哂醇厚。