2024-08-03
呢晚同朋友經過尖沙咀想搵燒肉食,俾我誤打誤撞入咗嚟呢間日式燒肉店,「三郎」以高級日式燒肉聞名,所選用嘅和牛均來自日本🇯🇵靈感來自日本侘寂美學觀念,讓食客品嘗到最純粹嘅和牛風味🥩而我呢次特別推薦日本鹿兒島和牛饗宴,一次過食盡12款極致美味嘅和牛品項‼️🌟日本鹿兒島和牛晚宴🥩 $1848(‼️Openrice有優惠做緊$1176咋救命😍✨)✨海之幸魚生沙律角切魚生幾新鮮,配埋沙律菜同黑醋好開胃~✨日本鹿兒島和牛12種上枱真係流哂口水🤤真係有好多唔同部位嘅和牛!而且每款望落都油花豐富,好似拖羅咁好癲🥹個人最鍾意30日熟成和牛西冷、厚切牛舌同和牛肉眼❤️30日熟成和牛西冷係最令我驚艷!熟成後嘅牛肉食落係有藍芝士嘅味道👅厚切牛舌爽口彈牙,而和牛肉眼厚得嚟肉質好柔軟,肉味同油脂感都好平均🥰✨野菜✨季節清湯另外有熱辣辣嘅海帶湯,清清地解油膩☺️✨季節雪糕最後有芝麻雪糕!芝麻味好重,真係有食緊芝麻糊嘅感覺😋加一服務費:✅回頭率:❤️❤️❤️❤️(5個❤️為滿分)📍地址:三郎。燒肉 (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre地下3號舖
🌟日本鹿兒島和牛晚宴🥩 $1848
(‼️Openrice有優惠做緊$1176咋救命😍✨)
✨海之幸魚生沙律
角切魚生幾新鮮,配埋沙律菜同黑醋好開胃~
✨日本鹿兒島和牛12種
✨野菜
✨季節清湯
另外有熱辣辣嘅海帶湯,清清地解油膩☺️
✨季節雪糕
最後有芝麻雪糕!芝麻味好重,真係有食緊芝麻糊嘅感覺😋
加一服務費:✅
回頭率:❤️❤️❤️❤️(5個❤️為滿分)
📍地址:三郎。燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre地下3號舖