2007-09-23
早前經過, 女友已經嚷著要試; 今晚與愛人到此一遊, 便進了去用餐!8點多去到, 無位;睇住menu咁等了十分鐘左右, 決定理食咩, 一有位就叫得;環境一般, 似係低水平茶餐廳的格調; 可能坐得近水吧, 廚房, 有少少我覺係食物殘渣氣味...點菜時, 問及飯咩茶, 原來每人會收3蚊茶錢的, 於是我開了一壺茶(香片);是次點了口水雞及排骨擔擔面;點菜後, 話送飲品! 於是點了菜蜜及奶茶;等左一陣, 習慣吃快餐or茶餐廳的, 可能會感到慢, 但可以接受; 食物:飲品- 普通得不能再普通, 不多說排骨擔擔面- 炸排骨(豬扒)不是熱的...擔擔面花生醬不足! 味道普通, 但個人覺得, $28的擔擔面, 亦有豬扒, 是不錯的口水雞- 好食! 味道夠, 雞肉之前醃過的, 有味的! 唯獨是辣味不足, 可能是為照顧香港人口味; 但... 不辣的口水雞就不像樣; 不能說正宗, 但仍能說好吃!吃得七七八八, 有人掉了碟西瓜上來! (之前眼見別人有西瓜, 心想應該2個人, 而且不是叫餐, 不會送吧, 所以收到西瓜很意外!)吃畢, 開始心感不妙, 心怕可能西瓜會要收我們錢的, 仲有可能有d乜費乜費, 頂住我個
今晚與愛人到此一遊, 便進了去用餐!
8點多去到, 無位;
環境一般, 似係低水平茶餐廳的格調;
可能坐得近水吧, 廚房, 有少少我覺係食物殘渣氣味...
是次點了口水雞及排骨擔擔面;
點菜後, 話送飲品! 於是點了菜蜜及奶茶;
食物:
飲品- 普通得不能再普通, 不多說
吃得七七八八, 有人掉了碟西瓜上來!
吃畢, 開始心感不妙, 心怕可能西瓜會要收我們錢的, 仲有可能有d乜費乜費, 頂住我個肺;
不過結帳一刻, 只是收了食物錢, 及每位3大元的茶錢! 一分錢也再沒多收!
驚喜!
我會再來, 也會介紹朋友來!