2024-09-28
有日聽朋友講登龍街新開左間食辣嘅餐廳,於是佢就搵埋我呢個同樣鍾意食辣嘅黎陪佢,我地都一樣係食小辣。 全部都是下飯菜,而且白飯免費,真係好抵食。 香辣蝦($168)蝦份量非常多,多到數不清有幾多隻,好抵食,而且很新鮮,辣都不會搶去蝦的鮮甜,蝦亦夠大隻,啖啖肉,辣得很香口,而且蝦炸得夠脆,連殼吃也沒問題,辣味亦很有層次感,非常適合配白飯。 渝味鮮椒牛肉($138)呢度菜有用火熱住,擺盤賣相都很美觀,鮮椒和牛肉本身都很配搭,由切碎的紅椒,青椒,蒜粒製成,用來拌飯一流,非常滋味,食慾大增,牛肉口感軟滑,有肉汁,和鮮椒很夾。 口水雞($68)口水雞一向都鍾意食,份量好多,辣味香,但不會搶去雞原本的味道,辣味能混和到雞當中,亦不會油膩。 鴨屎香檸檬茶($32)近年大熱的飲品,加上吃辣當然要飲凍飲,有清新鴨屎香味,和檸茶調配很好,夠大杯夠哂凍。 咸檸檬雪碧($20)朋友點了這款飲品,淡淡的咸味平衡得剛好。 呢間餐廳的職員好笑容和有禮貌,值得一讚,另外,全部食物都辣得很香,很滋味,性價比高,座位亦舒適,會推介朋友來的。
全部都是下飯菜,而且白飯免費,真係好抵食。
香辣蝦($168)
渝味鮮椒牛肉($138)
口水雞($68)
鴨屎香檸檬茶($32)
咸檸檬雪碧($20)
朋友點了這款飲品,淡淡的咸味平衡得剛好。