早排去買珍珠奶茶途中見到呢間嘅croffle賣相好吸引,仲要即叫即整😍所以忍唔住手買咗個嚟食!其實croffle係由croissant 同 waffle 結合而成,所以外層做到croissant 嘅酥脆,食落又有waffle嘅口感。當日嗌咗tiramisu waffle $28,拎上手微暖😶‍🌫️窩夫表面灑上糖漿、tiramisu及可可粉,食落咸咸甜甜幾分鐘就ko咗🙂

2022-02-20 159 瀏覽
不要對我尖叫,日常茶間經過旺角中心,見到呢間新開台式飲品,試吓先甘蔗檸檬~$34微糖微冰,甜度適中,酸酸甜甜,非常開胃👏🏻不要對我尖叫,日常茶間🏠:旺角彌敦道688號旺角中心1期地下G16A-C號舖
不要對我尖叫,日常茶間
經過旺角中心,見到呢間新開台式飲品,試吓先

甘蔗檸檬~$34
微糖微冰,甜度適中,酸酸甜甜,非常開胃👏🏻

不要對我尖叫,日常茶間
🏠:旺角彌敦道688號旺角中心1期地下G16A-C號舖

• 甘蔗檸檬
2022-02-14 126 瀏覽
最近發現呢間係旺角鬧市開咗分店,又見想買杯嘢飲下,見佢嘅menu,有啲特別。就咗就order 咗一杯走嚕😆😆😆今次呢杯野我平日一見係佢就唔會叫架,因為唔鍾意渣渣😬😬但今次唔知點解就買咗佢嚟飲🤣🤣🤣- 鳳梨百香綠茶🍍🍵(微糖,少冰)我一攞,心感不妙呀😅😅😅 係佢啲核呀🙈🙈🙈唔緊要!味道好飲就得啦!鳳梨🍍+綠茶唔會難飲得去邊架嘛係咪先!結果….一飲,真係飲到曬先係鳳梨🍍嘅甜味,之後百香果嘅酸味同佢啲核,最後有綠茶🍵清新嘅味道,味道有啲複雜開胃。但我個人麻麻…😅😅😅下次都係叫其他同試埋佢嘅waffle 先

- 鳳梨百香綠茶🍍🍵
(微糖,少冰)
但我個人麻麻…😅😅😅
下次都係叫其他同試埋佢嘅waffle 先

2022-01-28 92 瀏覽
估唔到不要對我尖叫,日常茶間開到黎旺角!!早前經過旺中見到就諗住買杯茶飲飲,點知見到仲有埋窩夫,忍唔到就買埋窩夫😋😋而且選擇都好多🔹熱伯爵鮮奶茶加白玉珍珠 $34伯爵茶味都好出同好香!白玉珍珠好煙靭Q彈,兩者配搭好夾😋😋🔹提拉米蘇窩夫餅 $28窩夫好鬆軟,cream唔會太漏上面仲有咖啡粉,唔會太甜。真係似食tiramisu咁。下次要要試埋其他味既窩夫先😋😋要試下旺角限定味先~D味都好特別咁!!
而且選擇都好多

🔹熱伯爵鮮奶茶加白玉珍珠 $34
伯爵茶味都好出同好香!白玉珍珠好煙靭Q彈,兩者配搭好夾😋😋

🔹提拉米蘇窩夫餅 $28
2022-01-08 77 瀏覽
#不要對我尖叫,日常茶間旺角新店😘第一次試佢呢款口味嘅配搭 🔅庶香青茶🔅-微冰-微糖-加芋圓滿滿甘庶味嘅糖醬 清淡而淡嘅青綠茶搖勻後飲甜度啱啱好冇諗過甘庶同茶 可以咁夾已經愛上呢種味道未飲先尖叫
#不要對我尖叫,日常茶間

旺角新店😘

冇諗過甘庶同茶 可以咁夾
已經愛上呢種味道
未飲先尖叫
2021-12-13 80 瀏覽
叫左一杯阿薩姆奶茶 微甜加地瓜芋丸茶底奶底非常淡飲落似飲水😂😂 得好少茶味奶味都唔係好飲得出芋丸加左$6蚊size幾好,細細粒容易吸味道都可以 但份量好少飲未夠一半就已經飲哂Total 36蚊一杯 唔係好抵飲唔知道係旺角比較差定係點中環我未飲過但係見好多好評有機會試吓……………………………………………………………………..……………………………………………………………………..……………………………………………………………………..
叫左一杯阿薩姆奶茶 微甜
加地瓜芋丸
茶底奶底非常淡
飲落似飲水😂😂 得好少茶味
奶味都唔係好飲得出

芋丸加左$6蚊
size幾好,細細粒容易吸
味道都可以 但份量好少
飲未夠一半就已經飲哂
Total 36蚊一杯 唔係好抵飲

唔知道係旺角比較差定係點
中環我未飲過但係見好多好評
有機會試吓

阿薩姆奶茶
2021-12-12 476 瀏覽
又來到第五間新分店,選址旺角,更方便的地點 有興趣試嘅朋友,易得多。 今日要講除咗飲品之外一定要講上次喺大角咀食過好好食嘅分店限定特式窩夫同秋系特飲。 呢間分店係聯乘本地插畫師,創作出這幅揉合不同元素的插畫,加上不要對我尖叫的特式產品或元素,如花茶、窩夫、茶罐等等,形象比之前幾間分店更鮮明。 冬天來臨,新分店推出 4 款桃膠主題飲品,以及旺角店限定的三款特式窩夫餅,為左呢個原因就去下。 桃膠雪梨茉莉同桃膠雪梨菊花、桃膠蘋果茉莉及桃膠蘋果菊花四款秋色特飲,聽個名都知道潤,我選左蘋果菊花,又熱又暖又滋潤,好啱呢幾日咁乾燥嘅天氣。當然仲叫咗一個庶汁,熱飲特別正。 上次係大角咀食過大受好評的窩夫,三款新特式窩夫餅,有薯仔絲起司煙肉窩夫餅、韓式泡菜炒飯窩夫餅、日式大板燒窩夫餅。 兩個人試唔到三款咁多,我吃了韓式泡菜炒飯窩夫餅同日式大板燒窩夫餅。 個人最鍾意泡菜炒飯,你有冇試過食食吓窩夫中間夾住飯焦?辣辣地,幾可愛。 大阪燒窩夫餅就好似係真係食緊大阪燒咁,口感好似,不過個人就鍾意泡菜炒飯多啲。 不要對我尖叫 旺角第五分店 地址 : 旺角亞皆老街

不要對我尖叫 旺角第五分店 地址 : 旺角亞皆老街井65號新之城地下G16A-C舖
2021-11-17
2021-12-09 260 瀏覽
公司附近開咗呢間「不要對我尖叫」一開始係俾佢個名吸引嘅,雖然個名好長但係又幾搞笑,不過今次食呢一間並唔係公司附近,今次特登走到去旺角新店,順便行吓街-Drinks-🍎桃膠蘋果茉莉🍵💰$42有我最愛嘅桃膠😍高纖維!女士恩物,口感又好,桃膠飲品可配雪梨或蘋果,我要咗蘋果茉莉,好多蘋果粒粒、桃膠,少甜咗味道啱啱好,似食糖水咁滋潤☺️一邊行街一邊飲住幾方便😋🍵宇治抹茶鮮奶🥛💰$34本身想少甜,但店員溫馨提醒因為多抹茶粉,有可能會苦,所以就要返正常甜度。最後甜度真係啱啱好,奶同抹茶一樣香濃👍🏻-Waffles-🧀Ham and Cheese Potato Waffle🧇💰$26芝士薯仔嘅配搭唔似食緊waffle,似食薯仔咁,都好味🐷Seaweed Meat Floss Waffle🧇💰$32紫菜同肉鬆係天作之合,窩夫外脆內軟,覺得最好食係呢個!🉐推介🉐🍫Chocolate Waffle🧇💰$24朱古力醬都幾多,個waffle質感好食,感覺似牛角包啲酥皮咁🉐推介🉐☕️Tiramisu Waffle🧇💰$28Waffle一樣好食,面頭嘅Tiramisu好似cream咁,賣相吸引🉐推介🉐一向鐘意窩夫,所以
-Drinks-

🍎桃膠蘋果茉莉🍵💰$42

🍵宇治抹茶鮮奶🥛💰$34

-Waffles-

芝士薯仔嘅配搭唔似食緊waffle,似食薯仔咁,都好味

🍫Chocolate Waffle🧇💰$24

☕️Tiramisu Waffle🧇💰$28

一向鐘意窩夫,所以最欣賞呢間茶飲店有埋窩夫,有得飲有得食,窩夫又好味😋我哋2個人食咗4個窩夫,好滿足!一人一個真係唔夠🤣😛

💰$186/2ppl
🚩不要對我尖叫,日常茶間, (旺角中心1期) (旺角)
📍旺角彌敦道688號旺角中心1期地下G16A-C號舖

2021-12-08
10 分鐘 (堂食)
  • Chocolate  waffle
  • Seaweed  meat  floss  waffle
  • Tiramisu  waffle
2021-12-08 59 瀏覽
❤️台灣老茶莊配⽅嘅台灣型格茶飲品牌~不要對我尖叫 日常茶間,喺旺角開咗新分店呀😍茶飲梗係唔可以缺少,最新出嘅桃膠系列有茉莉、菊花,可以配搭雪梨或蘋果茶飲,我買咗荔枝冰茶和椪柑荔枝青茶、桃膠雪梨茉莉和桃膠蘋果菊花,款款都係咁有水準,桃膠煙煙韌韌,入口感覺充滿膠原,夠晒口感,而且份量仲俾好多添,一啲都唔孤寒😍凍熱飲都咁養生除咗飲品出名,更加推多款近年韓日cafe界盛⾏嘅Croffle,即係⽜角包及窩夫嘅混合體,咸味、甜味都有✨我見店員⽤牛⻆包嘅麵團焗壓成窩夫🧇形狀😍好得意!款款都外脆內酥軟又有牛油香,口感十足。❤️全家都好滿意我嘅外賣,叫我下次路過都記得再買😄

茶飲梗係唔可以缺少,

我見店員⽤牛⻆包嘅麵團焗壓成窩夫🧇形狀😍好得意!
款款都外脆內酥軟又有牛油香,口感十足。
❤️全家都好滿意我嘅外賣,叫我下次路過都記得再買😄
2021-11-21 65 瀏覽
桂花咖啡拿鐵呢杯個名聽落平平無奇,當初order嘅時候仲猶豫緊要幾多糖,聽從店員建議揀咗半糖,估唔到真係幾好味!桂花同咖啡拿鐵搭配得好好,好有層次感,完全唔會話任何一樣野搶咗對方嘅味道!呢個10分推薦!蜂蜜普洱鮮奶茶呢個就相對普通,普洱茶嘅茶味唔算10分濃郁,反而蜂蜜會比較甜,有少少搶咗普洱茶嘅味道,個人會比較鍾意上一杯多啲!建議如果大家可以嘅話,加寒天一齊食,因為寒天QQ坦坦爽脆嘅口感會令成杯嘢更有特色!總括而言,雖然呢間舖頭個名有啲中二病,但飲品味道算係不錯,可以再回頭!
桂花咖啡拿鐵

蜂蜜普洱鮮奶茶

2021-11-14 194 瀏覽
不要尖叫在旺角開了新店,還要在人流很多的新之城地下,地理位置方便🙈。這分店是外賣店,有飲品和窩夫供應,新店開張還有新產品供應🤩。-💥桃膠雪梨菊花,這杯是清熱又潤喉的飲品,在這個天氣飲最好不過😆 材料有桃膠、雪梨、雪梨果肉及菊花花茶。清甜的雪梨配著芳香的菊花,是個挺配合的組合。飲品味道酸酸甜甜的,茶底味道濃郁,飲品口感豐富😚。-💥桃膠蘋果茉莉,這個是滋補的組合,材料有桃膠、蘋果、蘋果肉及苿莉花茶,又是個用料十足的組合。酸酸甜甜的蘋果🤩,配著清淡的茉莉,感覺特別的口味,茶底味道清香。-💥薯仔絲起司煙肉窩夫餅,材料有薯仔絲、Mozzarella、車打芝士、煙肉、及洋蔥碎製成。這是個邪惡的組合😍,香噴噴的芝士味,配著口感煙韌軟滑窩夫🤤。一次過吃到多種味道,層次感豐富。-💥韓式泡菜炒飯窩夫餅,材料有泡菜、炒飯、雙重芝士、雞蛋及蒜蓉製成。以炒飯加入窩夫感覺特別🙈,這個味道挺香的。酸酸辣辣的泡菜,配窩夫吃口感煙韌。加入炒飯口感更豐富,整體不會感到油膩。-💥日式大阪燒窩夫餅,材料有大板燒醬、木魚碎、蛋黃醬、煙肉碎、椰菜及洋蔥。看著木魚絲在舞動,感覺很治癒☺。這個味道咸咸甜甜的,醬汁味道濃郁,配著口感煙

💥日式大阪燒窩夫餅,材料有大板燒醬、木魚碎、蛋黃醬、煙肉碎、椰菜及洋蔥。看著木魚絲在舞動,感覺很治癒☺。這個味道咸咸甜甜的,醬汁味道濃郁,配著口感煙韌的組合,感覺挺特別的😎。

2021-11-11
10 分鐘 (堂食)
成日係旺角食嘢,作為新屎忽,見新之城樓下開咗間新茶飲店緊係要試下。裝修就幾靚啦,適合打卡,而且新開張優惠有8折,不過裝修就明顯好過嘢飲本身好多啦。分開兩日試咗兩杯都覺得麻麻。第一次試咗原味可可牛奶+奶蓋 (原價$38)原味可可牛奶味道正常,唔係太特別,同其他茶飲店飲到嘅都差唔多味。問題出咗係奶蓋到,平時飲開芝士奶蓋,呢間嘅奶蓋就完全飲唔到芝士嘅鹹香味啦,得cream味而且偏甜。質地都比較水,直接飲奶蓋都唔係好飲到佢嘅味。而且唔知點解啲奶蓋係起粒粒嘅,懷疑係啲芝士冇攪碎,成個口感就變到好奇怪。諗住第一次飲可能簡唔啱,第二次再試多次,簡咗個榜上有名嘅,點知仲差。提拉米蘇奶茶+地瓜芋圓(原價$42)成杯都唔係好知飲緊咩,奶茶茶味唔出又冇奶味,好似飲緊糖水咁。芋圓正常不過冇咩地瓜味,個人唔係特別鍾意地瓜所以覺得ok,不過同行鍾意地瓜嘅朋友就覺得唔好食啦。以為上次奶蓋起粒粒係個別事件,點知隔咗幾日再試都係咁,味道依然冇芝士味,呢個問題真係要改善下。總括而言,性價比好低,原價要去到成40,味道又麻麻,奶蓋又水又得好薄好薄一層,係完全唔值呢個價,唔會再encore。見佢咁多間分店點知原來都係得個樣,

第一次試咗原味可可牛奶+奶蓋 (原價$38)

提拉米蘇奶茶+地瓜芋圓(原價$42)

總括而言,性價比好低,原價要去到成40,味道又麻麻,奶蓋又水又得好薄好薄一層,係完全唔值呢個價,唔會再encore。見佢咁多間分店點知原來都係得個樣,平時都鍾意周圍試台式飲品,呢間應該係連鎖茶飲店最差而且性價比最低,希望可以更加著重飲品平身而唔係裝修。

2021-11-05 137 瀏覽
喺旺角返工通常都係旺中覓食,見到新之城地下新開咗間裝修幾靚嘅茶飲叫咗桂花鮮奶茶加芋圓,半甜微冰,$34杯嘢分咗三層,都幾靚點知一飲中晒伏。。。啲奶飲得出係鮮奶,但係痴線半甜都勁甜🥵🥵以為未搞渾啦一搞啲奶同茶渾咗仲衰,勁重香精味,以為飲左枝香水落肚。。。不過芋圓幾好食嘅,幾好咬口,但係呢個價錢上返去食moonmooncha芋圓同飲初凝/唇茶嘅淨茶抵好多囉上網一search仲發現好似係藍店😅😅以為係臺灣嘢添
叫咗桂花鮮奶茶加芋圓,半甜微冰,$34
杯嘢分咗三層,都幾靚點知一飲中晒伏。。。
勁重香精味,以為飲左枝香水落肚。。。
上網一search仲發現好似係藍店😅😅
以為係臺灣嘢添