今日趁放假,約朋友仔👭出嚟Chill 吓吹下水😘⋯⋯朋友揀咗一間好啱我哋啲懶人去的🤪就係用串燒機燒烤嘅「串Grill自助燒烤專門店」因為只要把串燒放到串燒機上,食物就自己不停自轉.. 不用人手反來反去🤪😂😂串燒款式也不少有牛,雞,豬,羊,丸,腸等…牛有M6 和牛,紐西蘭牛西冷和美國牛肋腩.. 質素不錯,不用再落調味料也可以😊其他如雞肉卷,雞腎,魚肉年糕,魚片頭也很好味👍而且竟然有雞蛋仔😂咁你每串兩粒,味道ok架.. 不過要燒耐少少時間🤪也有串燒棉花糖👍

其他如雞肉卷,雞腎,魚肉年糕,魚片頭也很好味👍

2023-08-22 1399 瀏覽
120 分鐘午市串燒放題🍢🍡種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳提供的串燒十分齊全,有齊豬、牛、羊、雞、海鮮、丸類、腸仔、蔬果等等經典必備款式,非常豐富抵食。首推各式香腸串燒,芝士腸和廚師腸表皮薄脆香口,內裡軟嫩多汁,一口咬下香濃的肉汁滿溢而出,非常惹味可口。台灣腸帶有黑椒的辛辣,以及蜜糖的甜美,味道層次豐富又出色。個人亦十分喜歡燒賣串,經爐火烘烤後,外層脆香中帶點煙韌,內裡魚肉軟腍彈牙,魚味十足,不論是潵上滿滿椒鹽,還是沾上柚子蜜一齊食用,都非常美味。不得不提極富特色的雞蛋仔串🐥 兩粒雞蛋仔串好放在烤爐上烘燒,不時散發出濃郁的蛋香,放入口外皮極脆,內裡軟棉煙韌,口感令人上癮。烤棉花糖外表一層薄脆,內裡呈半溶狀,軟滑又甜美,作為一餐的完結十分圓滿🫶 🐧❣️餐廳採用獨特又有趣的燒烤爐,只要將串燒鐵籤放在烤爐的齒輪上面,串燒便會慢慢轉動,令食物能平均受熱燒製,客人不用動手就能完美燒好各式串燒👍 非常方便❤️ 🐧❣️餐廳提供不少調味料供客人選擇,包括有辣粉、孜然粉、椒鹽、燒蒜汁、柚子蜜、魚露等等。🐧❣️餐廳有多款飲料提供,客人可自行到冰櫃拎取,包括有汽水、豆漿、茶飲等,解膩消熱一流。有興趣亦可加錢選
120 分鐘午市串燒放題🍢🍡

種類:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️餐廳有多款飲料提供,客人可自行到冰櫃拎取,包括有汽水、豆漿、茶飲等,解膩消熱一流。有興趣亦可加錢選購酒類飲品😙

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設計型格時尚,座位鄰近落地大窗感覺開揚明亮,座位空間感足,寬闊又舒適。

🐧❣️餐廳採用QR code 自助下單,方便又易於追蹤。

🐧❣️餐廳奉送的濕紙巾包裝極富創意玩味🥴 值得打卡留念。

🐧❤️結語:好玩又好食的串燒放題🥴

午餐
2023-08-21 23 瀏覽
尋日一早打咗去book位態度已經唔好去到嘅時候成間餐廳都係廁所嘅清潔味道全部員工圍埋傾偈,好似唔想做生意跟住有位男員工帶我們入去坐 佢嘅態度完全係想你走到結帳嘅時候最離譜 個女同事淨係擺低張賬單 完全唔知做咩然後等咗好耐都唔入嚟收錢 到我拎張信用卡出去結帳嘅時候就好離譜 同我講唔可以簽卡 咁點解入座同埋啱啱嗰個女同事唔講? 我問佢點解唔可以簽卡 佢話你當卡機械故障呀呢度唔可以簽卡 逼住我落去撳錢埋單 然後我撳完錢上嚟結帳嘅時候見到其他食客係會有雪糕贈送 我走嘅時候佢完全都冇同我提及過呢間嘢同垃圾冇分別
尋日一早打咗去book位
態度已經唔好
去到嘅時候成間餐廳都係廁所嘅清潔味道
全部員工圍埋傾偈,好似唔想做生意
跟住有位男員工帶我們入去坐 佢嘅態度完全係想你走
到結帳嘅時候最離譜
個女同事淨係擺低張賬單 完全唔知做咩
佢完全都冇同我提及過

呢間嘢同垃圾冇分別
2023-08-17 33 瀏覽
之前見雜誌介紹,可以唔洗手動拎住燒既串燒放題,好似幾得意咁,趁暑假就帶個囡去試下啦🥰地點喺旺角都算就腳,樓上鋪環境都幾寛敞,全部都係卡位,有啲玩味設計。一張枱一個爐喺正中,都幾大幾深,同時間可燒十幾串。入座前店員先講解一下用法,啲串燒一定要放入齒輪內,就會自動旋轉唔洗拎住,岩晒懶人!點菜用QR code, 最好一次過揀一堆食物先落單。食物種類都幾多,豬、牛、雞、海鮮、蔬菜、甜品都有,每樣試1-2串都食左幾十串,捧住個肚走😆🐮牛:M6和牛、牛西冷、牛肋腩、牛舌🐷豬:豬肩胛、豬五花、豬肉眼、🐤雞:雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷、雞腎🐙海鮮:黑魚仔、蜆肉、多春魚🥓腸類:台灣腸、廚師腸、芝士腸、魚肉年糕🍡丸類:墨魚丸、貢丸、魚蛋、魚片頭🍠蔬果菇類:秋葵、脆肉瓜、菠蘿、雞脾菇、豆卜、日本甜薯🥧甜品:棉花糖、雞蛋仔肉類今次我覺得豬好過牛,尤其燒完後啲油脂迫晒出來特別惹味,仲有雞軟骨和雞皮真要試,燒到脆脆地真係超好味。丸類我幾鐘意魚片頭和魚肉年糕,前者燒到外脆肉軟味道清清地唔錯,後者燒完啲年糕溶溶地好煙韌。平時唔太食菜既小朋友今次力推燒完既秋葵,佢話估唔到咁好味,啲黏液無左,爽爽地真係同平時食好唔同喎。而

🐮牛:M6和牛、牛西冷、牛肋腩、牛舌
🐷豬:豬肩胛、豬五花、豬肉眼、
🐤雞:雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷、雞腎
🐙海鮮:黑魚仔、蜆肉、多春魚
🥓腸類:台灣腸、廚師腸、芝士腸、魚肉年糕
🍡丸類:墨魚丸、貢丸、魚蛋、魚片頭
🍠蔬果菇類:秋葵、脆肉瓜、菠蘿、雞脾菇、豆卜、日本甜薯
🥧甜品:棉花糖、雞蛋仔

平時唔太食菜既小朋友今次力推燒完既秋葵,佢話估唔到咁好味,啲黏液無左,爽爽地真係同平時食好唔同喎。而我最愛梗係解膩既燒菠蘿🍍。

仲有燒棉花糖,帶細路黎走唔甩encore無限次,不過燒嗰陣要金晴火眼望實,一來怕燶,二來怕溶左跌落爐內無得食😆。

飲品係自助既,仲有一啲醬料可以自由添加,有柚子醬、燒汁、辣椒粉、孜然粉、鹽、黑椒等。

120分鐘收費都係二百幾一位,夠晒時間慢慢燒慢慢玩,都算抵食。唯一要注意係燒肉類都要較長時間先熟,有時太重都會轉唔到,要時不時動手轉下。總括黎講都算幾得意既體驗。
2023-07-27
2023-08-17 63 瀏覽
本身諗住同班friend出嚟搵嘢食 大家冇乜諗頭就上網搵吓啦 見到有間串燒店 可以自己燒嚟食加上任食就諗住實冇死喇 點知先係惡夢嘅開始😈第一 食物種類🥩雖然唔係話好少 但係亦都唔多囉 加上佢嘅食物質素好參差 啲串燒好似求其執落去就算 牛肉都尙可 豬肉嗰啲就真係有啲霉 海鮮更加唔好講啦第二 職員態度😡有一個四眼哥哥唔知佢係咪老細啦 對住啲客好似唔係好想做咁 每次送嘢過嚟呼呼喝喝😡搞到我哋好似唔係客咁 明白客唔係大晒 但係唔會講:你哋唔好分幾次落單啦一次過攞晒啦! 最後last order嘅時候聽到佢講: last order啦 快啲嗌埋你要嘅嘢啦 🤬個人來講總括而言 感覺上呢間鋪唔係好想做人生意咁 規矩多但係又唔講 淨係識得呼呼喝喝 我見間鋪人流唔係好多 如果真係想人流多啲嘢 老細你自己諗諗佢啦🥱 270幾蚊一個人 唔係俾啲咁嘅嘢我囉😤
第一 食物種類🥩
第二 職員態度😡
間鋪個名簡直係冇改錯、唯一認同嘅地方😂 其他嘢就不了!認真食完一次唔會再去食! 好垃圾唔建議大家去食 晚市埋單連加一 $273 1位服務態度好差 啲員工語氣 唔知以為我差佢錢咁、 種類唔算多 好多都賣晒,啲嘢食好一般,個爐燒嘢燒得慢 放得過幾串已經唔夠其他食物。 都未食得飽 已經俾人呼呼喝喝催話要last order、對個客講話:最好依家嗌啦,唔係轉頭冇架啦!又貴又唔算得上好食、又要受氣 。 真心伏🤮同樣價錢去其他大型連鎖食燒肉放題都冇咁嬲💩收10% 服務費? 我比乞衣好過、起碼會同我講多謝
間鋪個名簡直係冇改錯、唯一認同嘅地方😂 其他嘢就不了!

認真食完一次唔會再去食! 好垃圾
唔建議大家去食 晚市埋單連加一 $273 1位

服務態度好差 啲員工語氣 唔知以為我差佢錢咁、

又貴又唔算得上好食、又要受氣 。 真心伏🤮

同樣價錢去其他大型連鎖食燒肉放題都冇咁嬲💩
收10% 服務費? 我比乞衣好過、起碼會同我講多謝

2023-08-16
2023-08-16 25 瀏覽
#搞串個pantry而家越來越多自助串燒舖🔥,睇住串燒自己轉下轉下⭕️,可以同朋友傾吓計💬, #串燒 又燒得靚😍。今次就由腐腐👩🏻‍🔬我帶大家去一間位於 #旺角 嘅自助燒烤 #放題 啦!夜晚🌙嚟食,大人嘅價錢係$208起,小童就$118起💰。🍭棉花糖平時一係就燒得唔夠流心,一係就太過燶🤨,今次見佢轉住轉住咁燒,好容易控制火候,燒棉花糖真係好正😛!🥗秋葵串燒梗係唔少得蔬菜🥬,秋葵出面燒到香,而入面黏黏哋😆,口感好豐富,幾好。🐮牛肉望住牛肉慢慢燒熟就可以攞上嚟食😋,火候啱啱好嘅話,有好香嘅炙燒味之餘,肉質都係最佳狀態,唔錯🥰。🐷五花腩肉燒烤配肥膩邪惡嘅肉類就最啱🥳!燒完之後五花腩肉嘅油脂迫晒出嚟,好香😋,幾好食。
#搞串個pantry

🍭棉花糖

🥗秋葵

🐮牛肉

🐷五花腩肉
2023-08-16
2023-08-16 16 瀏覽
今日去旺角見到呢間餐廳有任食串燒,好似幾特別,即刻行入去試下。行到入去,侍應拿了個QR code俾我哋選擇自己喜歡的食物,還介紹了串燒爐的用法。他亦提醒我們有燒烤醬汁可以在燒烤時塗在食物上。另外,桌上也有柚子醬及酸辣汁,客人也可以因應個人喜好而選擇。串燒爐有的齒輪不斷地轉動,每串串燒的尾部放在齒輪上就可以自動旋轉燒烤。輕輕鬆鬆,就可以食得。呢度環境好寧靜,坐在窗邊遠望街景,-邊看着燒烤串自己轉下轉下,唔使自己動手,非常方便,感覺好Chill. 食物選擇也𣎴少,豬肉除咗有豬肉眼、五花腩、豬肩胛多,還有豬大腸。牛肉類除了有牛柳、牛西冷及牛肋腩外,仲有牛舌。海鮮類我比較鍾意食靖魚及多春魚。其他的食物仲有腸仔、燒賣,而丸類選擇也不少。呢度仲有我最鍾意嘅棉花糖。而我就最鐘意牛柳,富有香濃肉汁,新鮮嫩口。牛舌爽口,五花腩肉嫩多汁,Encore 左好多次😂。最後當然燒返個外脆內軟嘅棉花糖,作為甜點😋😋

最後當然燒返個外脆內軟嘅棉花糖,作為甜點😋😋
2023-08-13 32 瀏覽
用餐時間19:30(限時120分鐘)1. 7人用餐被安排6人梳化座位,最後2位到場才加1張座椅(但完全被食物架擋住)2.7人只安排1個爐(見圖2),完全忍受唔到……要求分開2張枱3.分枱後沒有安排另外一組二維碼,但點單後又被告知不要分開2張枱點食物4.撈埋2張枱食物,要自行搬枱5.限時120分鐘,提前30分鐘截單(沒有提前通知),九點正落單被告知不在服務時段,向職員詢問,被黑面回覆“截左單”6.全晚用餐極之不愉快
用餐時間19:30(限時120分鐘)
4.撈埋2張枱食物,要自行搬枱
6.全晚用餐極之不愉快
2023-08-13
2023-08-13 35 瀏覽
今日一心想試新嘢,做完按摩剛剛12點開門,去到12點幾,一台客都無!等左一陣,12點半先有qr code比我掃,算啦!落完單放左上去成10分鐘,魚蛋都唔熟?!原來個爐有問題,佢話要整,好快!點知等了又等,佢拆完一樣又一樣,都未得……我話可唔可以換枱,佢話等下啦,補時間比我?!依家係時間嘅問題咩?係我肚餓啊!最重要嘅係佢大把空枱,除左我地一家,只有一枱,其他都無人。我唔明點解唔可以換枱,仲要我罰企咁等囉!最後我地一肚氣咁走左,個阿叔仲好寸咁話,唔等就走囉!呢d係咩態度啊?!咁做生意都得嘅!
我話可唔可以換枱,佢話等下啦,補時間比我?!
2023-08-11 20 瀏覽
去到旺角,咁啱又可以即時book到,於是就同朋友行過去試吓位置方面,比較近油麻地A出口,喺A1出口出咗去,穿過個球場到達彌敦道再向翻前,就會見到餐廳位置。食物方面雖然係任食,我地都係食完先叫,唔想浪費。食物係scan QR code叫的,以唔同嘅肉類做分類,有雞、豬、牛等等。當日我見雞的Menu 有3樣,雞腎,雞串肉,同埋雞軟骨。 豬就有珠串肉豬大腸等。 餐廳附有不同調味料,有鹽有七味粉胡椒粉等,食物多數沒有特別加工,可以隨你自己個人口味調味,享受烹調樂趣同大家share下個Menu,同埋餐廳環境比大家參考吓😊
去到旺角,咁啱又可以即時book到,於是就同朋友行過去試吓

同大家share下個Menu,同埋餐廳環境比大家參考吓😊
2023-08-11 24 瀏覽
大熱天時想BBQ,但唔想老遠曬住太陽燒,可以考慮黎旺角譽發廣場食串燒第一次食串燒放題,新體驗360。自轉串燒餐廳就因應人數調整串燒數目,免得大家眼寬肚窄做成浪費,大家記得食得曬先好叫,唔好做大曬鬼呢串燒要卡岩始齒位,咁先識得自轉,如果唔系會燒唔熟咖同平時BBQ一樣,燒到咁上下要掃燒汁,咁樣肉類自燒到入味串燒款式肉類、丸類、菜類同甜品,其中雞肉串系大食妹最愛,要注意雞件較大件唔易熟要燒耐點,最好隔離唔好擺其他串燒,唔系會撞埋一齊咖

第一次食串燒放題,新體驗360。自轉串燒

串燒要卡岩始齒位,咁先識得自轉,如果唔系會燒唔熟咖

同平時BBQ一樣,燒到咁上下要掃燒汁,咁樣肉類自燒到入味

2023-08-10 20 瀏覽
第一次試呢類自助串燒放題店係位於觀塘某放題店,試完感覺呢種自轉燒烤形式都幾得意。為咗方便係市區睇戲,今次就試吓位於旺角嘅串grill,座位相對舒適,亦較光猛。自助串燒放題 $198牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌.各款牛肉串燒發揮不俗,牛舌可以Encore。雞肉:雞軟骨、雞卷肉、雞腎.個人認為雞肉類串燒尤其出色,雞卷肉幾嫩滑,應該有另外醃過作調味;雞腎爽口易咬。海鮮:鯖魚、蜆肉.除咗大路嘅豬牛雞肉,餐廳亦有啲海鮮串燒選擇。鯖魚比想像中大舊,啖啖肉但無咩腥味;估唔到仲有蜆肉選擇,食落無沙,味道正常。豬肉、丸類同其他:豬肉丸、豬大腸 、魚片頭、魚蛋、魚肉年糕、蝦卷、墨魚丸、燒賣、廚師腸、台灣腸、翠玉瓜、雞髀菇、冬菇、日本甜薯、菠蘿.魚肉年糕燒到魚肉皮半脆、年糕半融,口感幾正;台灣腸油香幾明顯,可以一戰;豬大腸頗有嚼勁;日本甜薯燒至外皮微脆,薯蓉香甜。*飲品係任飲形式,特別啲嘅位係較多鴻福堂飲品選擇,飲完感覺無咁熱氣。值得一提,佢地嘅濕紙巾包裝真係好盞鬼。

自助串燒放題 $198

牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌
.各款牛肉串燒發揮不俗,牛舌可以Encore。

雞肉:雞軟骨、雞卷肉、雞腎

海鮮:鯖魚、蜆肉

2023-08-05
2023-08-08 28 瀏覽
📍串Grill 自助燒烤專門店炎炎夏日,好想燒野食但又唔想暴曬😝於是同朋友黎呢間懶人串燒店!環境寬敞,衛生唔錯,唔會坐到好逼,最緊要冷氣好夠涼😆嘆住咁燒野食🔥🌟自動燒烤 120分鐘任飲料(星期日$238/人 +1)嘢食款式都幾多!精選澳洲和牛、紐西蘭牛、黑毛豬,仲有其他豬、牛、雞、海鮮、蔬菜🥬等等,串燒款式多達40款以上,夠曬豐富!💫職員會好細心介紹點餐流程、調味料位置同點用個爐,食起上黎得心應手🤌🔥串燒用QR code落單之後,串燒唔夠一陣就上枱!啲串燒係個爐上面轉下轉下,望住都覺得幾過癮😆又唔洗自已手動去燒,唔會整污糟隻手🫶💫台灣腸第一輪就點左啲丸類同腸,比較易熟😝最推薦既係台灣腸,燒完之後外脆內軟,黑椒味濃,但唔會覺得辣到食唔到,真係似台灣夜市食既果款!🥰之後都同朋友encore 左幾次添!🐮M6和牛牛柳身為食肉獸既我冇可能唔點肉類!🤓切成一粒粒咁上枱,燒起上黎好快熟,燒完之後仲保留到肉汁,幾juicy! 肉同油香好平衡,牛味香濃!🐤雞腎每串有兩粒,燒完之後勁爽口!!質韌脆嫩,口感非常好🤤我再揸埋佢既燒汁去燒,相當惹味!🐂牛舌切得好厚身!一啲都唔孤寒😝以為咁厚會食落比較韌但完全唔
📍串Grill 自助燒烤專門店

🌟自動燒烤 120分鐘任飲料(星期日$238/人 +1)

🔥串燒

💫台灣腸

🐮M6和牛牛柳

🐤雞腎

🐂牛舌
切得好厚身!一啲都唔孤寒😝以為咁厚會食落比較韌但完全唔係,亦都唔會有腥味,反而係好爽口~

五花肉

🐷五花腩
呢個必試!油脂好豐富、口感軟嫩🤤🤤燒到呈現金黃色,肥瘦相間嘅五花肉層層疊疊,望到已經流晒口水🤤脂肪喺口溶化,完全感受到肉嘅油脂,肉質既細膩,表示滿足🈵️食到咁上下覺得油膩嘅時候,配埋生菜🥬包埋一齊食容易解油膩感!推薦!💫

棉花糖

☁️棉花糖、雞蛋仔
甜品當然唔少得!燒棉花糖應該大家都試過,外層燒到金黃焦脆,入口即溶既口感真係冇得輸;而燒雞蛋仔就好少見啦,口感好似蛋糕🧁,值得一試~

✨飲品亦都係任飲嘅,種類亦都唔少,連涼茶都有,啱晒啱啱食完熱氣嘢用嚟清熱!🍹

⭐️好味指數:8/10

📍串Grill 自助燒烤專門店 (譽發廣場) (旺角)

旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓

• 雞腎
  • 牛舌
  • M6和牛牛柳
2023-08-05 42 瀏覽
好耐冇去過食,疫情以前我記得係好好食嘅今日重回故地,點不知有一個不一樣嘅體驗入座之前已經覺得櫃面啲態度好差,一開頭淨係嚟咗兩串雞軟骨,之後可以同你講冇晒除咗雞腎之外,所有雞肉類嘅食品都冇牛肉係超級難食全程體驗最好食竟然係最cheap嘅食物台灣腸同埋蝦卷。落單叫咗食物10分鐘都未到,追單同你講廚房好忙,但全場得三枱客。埋單嘅時候仲搞笑,話卡機壞咗淨係收現金,入座之前你唔講?唔會再有下次,本人從來都唔出食評,但真心唔建議各位去受氣。
好耐冇去過食,疫情以前我記得係好好食嘅
今日重回故地,點不知有一個不一樣嘅體驗
入座之前已經覺得櫃面啲態度好差
,一開頭淨係嚟咗兩串雞軟骨,
之後可以同你講冇晒
除咗雞腎之外,所有雞肉類嘅食品都冇
牛肉係超級難食
2023-08-05