2024-06-05
依家4人飯局多數係一個月前約定咁耐你見梗係要搵d坐得舒服又唔會趕你走既鋪頭任食就啱晒~呢間好特別,除左有基本雞煲外仲補牛尾&豬手煲,食完仲可以食烤魚,先再打邊爐,無番咁上下食量都食唔晒成個流程😂😂自問食量有番咁上下既你你你可以嚟挑戰下就係講緊3小時任你魚肉套餐~仲可以加$40再升級B餐既安格斯牛至無限時~可以由5點食到12點,食足7粒鐘😎😎首先我地叫左惹味雞煲小辣好大煲下~仲有埋鳳爪,超入味一嗦甩骨,雞件都幾滑,紫洋蔥好甜。跟住店員話牛尾可以要半份,咁可以試到唔同野,超貼心🙈牛尾好吸引一上枱好香酒味,店員會先詢問有無對酒精敏感,因為會落玫瑰露落去兜下。落左玫瑰露後著火咁好靚~大家影呀影呀~好睇又好食牛尾炆得超腍,夾起已經骨肉分離,我最鍾意食尾尾既位細細粒,黏口特別好食,雖則係半份都好多件。接住試烤鱸魚要酸辣口味店員再提議可以叫牛肉一邊烚,個味會幾夾咁梗係咩都要試~升級套餐會送碟安格斯牛小排,仲有埋淥幾耐提示,保證食到最啱時間既牛肉湯底酸辣度剛剛好,要左BB辣,魚肉厚實唔散,有煎香過,啖啖肉。入面仲有蒿荀&蓮藕爽口入味,牛小排嫰滑牛味濃。食完魚開始打邊爐,叫左鴛鴦鍋~蕃茄薯仔&沙嗲飲品有
咁耐你見梗係要搵d坐得舒服又唔會趕你走既鋪頭
就係講緊3小時任你魚肉套餐~
仲可以加$40再升級B餐既安格斯牛至無限時~
可以由5點食到12點,食足7粒鐘😎😎
首先我地叫左惹味雞煲小辣
接住試烤鱸魚要酸辣口味
店員再提議可以叫牛肉一邊烚,個味會幾夾
食完魚開始打邊爐,叫左鴛鴦鍋~蕃茄薯仔&沙嗲
飲品有兩個櫃,隔離就係菜、丸、菇之類,自助調味料果度又有王子麵出現,仲有響鈴&魚皮,同埋雪櫃櫃
我地叫左海蝦~唔錯蝦頭好多膏,肉質彈牙~叫左兩轉,係遂隻點食幾多點幾多
海蜆~雖則個頭唔大,但好鮮甜
鵝腸~爽口彈牙唔太肥
墨魚滑~彈牙唔係腍幾好
安格式封門柳~食左兩轉,牛味同牛小排一樣濃郁,而且好嫰滑
牛板腱同牛展比較有咬牙~都唔錯
甜品我地叫左抹茶、士多啤梨、芒果大福,3隻味都ok喎~迷你忌廉泡芺就無咩特別
雪糕我食左兩杯海鹽,朋友們就海鹽&芒果,榴槤雪條有人食左兩條……難為我呢d唔食榴槤既人
其實仲有好多野食,奈何個胃真係無位🤣
如果要食埋豬手煲可能要早餐都唔食先得
$298一位咁多野食真係超抵,坐得舒服一家人或三五知己吹下水真係開心又滿足