2025-01-09 0 瀏覽
<人生有限杯> 係近排火熱嘅連鎖串燒店,價錢又抵又好食👍 最近喺旺角開咗分店,食物非常有驚喜,一定要嚟試下😋餐廳喺旺角女人街近油麻地嗰邊,呢座商業大廈有好多人氣餐廳雲集😎 餐廳環境都舒適👍🌟Highball食串燒要飲有氣嘅酒啦,杯Highball都幾重手,唔錯🫶🏻🌟冷泡白桃味鳥龍茶估唔到咁大杯喎,又幾抵飲😃🌟樟樹小青椒一寸四條小青椒,好抵食,味道唔錯🤩🌟香燒翠玉瓜必點,熱辣辣🫶🏻🌟鹽燒西班牙五花腩一定要叫,十蚊一串,香口又好味🥰🌟黑松露燒雞肝呢個係我食過嘅雞肝串燒數一數二,上面少少黑松露嘅點綴連埋汁燒嘅雞肝真係無敵🥰🌟泰式燒墨魚鬚爽口彈牙,個泰式醬汁非常好味🫶🏻🌟鹽燒雞中翼一串兩隻,皮脆肉嫩😋🌟鹽燒牛舌芯燒得啱啱好,一啲都唔韌,大串啲就好☺️🌟韓風燒牛肋肉肉唔錯,點少少芥辣食更加惹味😃🌟蒜蓉菜脯燒茄子食串燒店必點,整得幾油潤,係好好食😋🌟芫茜雞絲手抓餅呢間餐廳嘅特色名菜,手抓餅好香脆,裏面啲餡都好正,必點👍🌟味噌松板豬應該係豬頸肉嘅位置,味噌帶少少甜,好好食😬🌟鰻魚飯團賣相非常之好,紫菜仲係好脆,個飯團有少少山椒粉,整體好夾👍🌟港式蜜糖多士夾雪糕呢個真係必點!估唔到份量咁大份,蜜糖多士好

🌟Highball
食串燒要飲有氣嘅酒啦,杯Highball都幾重手,唔錯🫶🏻

🌟冷泡白桃味鳥龍茶
估唔到咁大杯喎,又幾抵飲😃

🌟樟樹小青椒
一寸四條小青椒,好抵食,味道唔錯🤩

🌟香燒翠玉瓜
必點,熱辣辣🫶🏻

🌟鹽燒西班牙五花腩
一定要叫,十蚊一串,香口又好味🥰

🌟黑松露燒雞肝

🌟泰式燒墨魚鬚
爽口彈牙,個泰式醬汁非常好味🫶🏻

🌟鹽燒雞中翼
一串兩隻,皮脆肉嫩😋

🌟鹽燒牛舌芯
燒得啱啱好,一啲都唔韌,大串啲就好☺️

🌟韓風燒牛肋肉
肉唔錯,點少少芥辣食更加惹味😃

🌟蒜蓉菜脯燒茄子
食串燒店必點,整得幾油潤,係好好食😋

🌟芫茜雞絲手抓餅
呢間餐廳嘅特色名菜,手抓餅好香脆,裏面啲餡都好正,必點👍

🌟味噌松板豬
應該係豬頸肉嘅位置,味噌帶少少甜,好好食😬

🌟鰻魚飯團
賣相非常之好,紫菜仲係好脆,個飯團有少少山椒粉,整體好夾👍

🌟港式蜜糖多士夾雪糕
呢個真係必點!估唔到份量咁大份,蜜糖多士好脆,雪糕嘅質量都唔差,夾埋一齊食非常啲滿足😌

<人生有限杯> 係一間性價比非常之高嘅串燒店,我相信越嚟越多人會知道呢一個餐廳品牌,未食過嘅真係要把握時間去食下喇!係一定滿意嘅一間串燒店!而且啤酒仲買一送一,同朋友吹水盡興一晚呢度係不二之選!真心推介🫶🏻
2025-01-03
2025-01-08 0 瀏覽
旺角鬧市必試串燒店😍😍椒鹽雞軟骨鹹香脆口,椒鹽的調味非常平衡,既保留了雞軟骨的脆爽,又不會過於膩口。日式淮山(配世一蛋黃醬)淮山新鮮滑嫩,口感清甜,搭配的蛋黃醬帶有濃醇的和風味道,健康又美味。流心蛋薯仔沙律流心蛋是沙律的亮點,綿密的薯仔與濃郁的蛋黃結合,帶來令人滿足的滑順口感。簡單卻十分美味。鹽燒西班牙五花腩五花腩脂香四溢,鹽燒處理讓肉的本味得以呈現,肥瘦比例適中,柔軟多汁;搭配清風的炭燒香,令人一試難忘。鹽燒牛舌芯牛舌芯是肉質最鮮嫩的一部分,炭燒至微微帶焦,入口極為細膩。鹽燒的調味讓其自然的肉香更加突出。韓風燒牛肋肉帶有韓式風格的牛肋肉甜鹹適中,香辣味濃郁,讓人聯想到韓國燒烤的經典模式。烤得恰到好處,不柴不膩。老油條釀芝士墨魚滑脆口的油條包裹濃郁Q彈的墨魚滑,口感層次豐富。非常特別又美味!山椒鰻魚汁燒白鱔鰻魚汁甜美濃郁,白鱔的肉質柔嫩而多汁,帶有山椒略微的辛香,給這道菜增添了一層深邃的味覺感受。咖喱牛舌菠蘿包(微辣)融合了中式菠蘿包與咖喱的元素。菠蘿包外皮酥脆,咖喱牛舌入口即化,微辣帶勁卻不刺激。強烈推薦。蒜蓉燒蠔蠔肉飽滿,蒜蓉香氣濃郁,燒得剛好鎖住了海洋的鮮味,每次串燒必點。桔仔薄
旺角鬧市必試串燒店😍😍

椒鹽雞軟骨

日式淮山(配世一蛋黃醬)

鹽燒西班牙五花腩

鹽燒牛舌芯

山椒鰻魚汁燒白鱔

咖喱牛舌菠蘿包(微辣)

蒜蓉燒蠔

桔仔薄荷鴨屎茶
鴨屎茶本身帶有花果芬芳,搭配桔仔的酸爽與薄荷的清涼,清新又解膩。

熱白桃味烏龍茶
桃香融於烏龍茶的濃郁底蘊,茶香與果香融合得非常和諧,適合暖暖身心。
2025-01-08 0 瀏覽
今日夜晚同朋友喺旺角食串燒,我地嚟左位於Deli2嘅人生有限杯.串燒店。餐廳有幾間分店,而旺角店係新開嘅。餐廳好大,好闊落,通風非常好,食完唔會成身串燒味。餐廳CP值都超高,有唔少$10、$15嘅串燒,好抵食。鹽燒西班牙五花腩 $10五花腩燒完外邊脆脆地,面頭撒滿孜然粉,食落超惹味。蜜糖燒菠蘿 $10菠蘿好juicy,好甜,再加左蜜糖嚟燒,好解膩。豚肉荔枝卷 $15依款大推!豚肉充滿油香,荔枝大大粒,好甜,好多汁,可以為油膩嘅豚肉解膩。鹽燒雞腿肉 $20雞腿肉好滑,燒完都保留到肉汁。鹽燒鮮雞皮 $20雞皮燒得勁脆,好惹味,油脂感十足。日式秘製汁炸無骨雞翼 $48依款就唔係串燒,係小食~雞翼已拆骨,炸得非常香脆,雞肉好滑。內裏仲加左大蔥,食落好夾,特別香。鹽燒牛舌芯 $28牛舌芯好爽口,有咬口,牛味濃,好有油香。韓風燒牛肋肉 $28牛肋肉配上左韓式燒汁,味道香濃,甜甜地。牛肋肉好淋,牛肉味重。鹽燒和牛牛小排 $48和牛特別軟淋,肉汁多,而且油脂較多,所以燒完後特別香。明太子忌廉烏冬 $58烏冬較幼身,食落好彈牙。明太子忌廉醬好creamy,有隻流心蛋黃,加左明太子後帶少少辣。每條烏冬都沾

鹽燒西班牙五花腩 $10
五花腩燒完外邊脆脆地,面頭撒滿孜然粉,食落超惹味。

蜜糖燒菠蘿 $10
菠蘿好juicy,好甜,再加左蜜糖嚟燒,好解膩。

豚肉荔枝卷 $15

鹽燒雞腿肉 $20
雞腿肉好滑,燒完都保留到肉汁。

鹽燒鮮雞皮 $20
雞皮燒得勁脆,好惹味,油脂感十足。

日式秘製汁炸無骨雞翼 $48

鹽燒牛舌芯 $28
牛舌芯好爽口,有咬口,牛味濃,好有油香。

韓風燒牛肋肉 $28

鹽燒和牛牛小排 $48
和牛特別軟淋,肉汁多,而且油脂較多,所以燒完後特別香。

明太子忌廉烏冬 $58
烏冬較幼身,食落好彈牙。明太子忌廉醬好creamy,有隻流心蛋黃,加左明太子後帶少少辣。每條烏冬都沾滿醬汁,非常美味。

荔枝檸檬梳打 $28
梳打好fresh,檸檬味重,酸酸甜甜。

冷泡白桃味烏龍 $18
白桃烏龍就好解膩,兩杯飲品都好大杯,啱曬配串燒~

2025-01-06 0 瀏覽
旺角新開串燒店,提供多款創意料理,最平$10就有交易,即叫即整,新鮮滾熱辣。店內環境唔大,座位闊落,價格親民且地點方便,適合約一大班朋友仔嚟Gathering啤一啤佢🍻私心推介呢度嘅卷物,口味眾多,有荔枝、秋葵、麻糬等,豚肉肥瘦適中,搭配唔同餡料,口感豐富,層次分明。另有紫菜鵪鶉蛋同黑松露金菇卷,咬落多汁,令人一試難忘。Fusion菜式有明太子忌廉烏冬,麵條煮得啱啱好,煙韌得嚟帶點咬口而且會掛汁。芫荽雞絲手抓餅外層脆身,包住雞絲都幾得意。老油條釀芝墨魚滑,獨家製作,酥脆可口,彈牙美味。肉類都唔輸蝕,要咗泰式燒墨魚鬚、鹽燒西班牙五花腩、味噌松板豬、鹽燒雞腿肉、鹽燒雞中翼同椒鹽燒雞尾,肉質嫩滑唔嚡口,份量比想像中多,性價比高,值得到訪一試。

2024-12-31 290 瀏覽
👈🏻人生有限杯.串燒店#japjapjap_旺角#japjapjap_港式以下串燒$10串咋 抵食😙燒雞心咬落有彈性燒菠蘿好juicy 加埋蜜糖係雙倍嘅香甜鹽燒西班牙五花腩就咸咗少少$15區就食咗黑松露燒雞肝同豚肉荔枝卷🥰雞肝面放上香噴噴嘅黑松露食落口起沙帶啲甘香豚肉包住好多汁嘅荔枝 咸咸甜甜幾有層次咖喱牛舌菠蘿包 $48勁足料嘅菠蘿包 外脆內軟☺️咖喱牛舌口味軟腍味道香香辣辣 好過癮太陽蛋煎到半生熟 切開蛋汁會流出嚟明太子忌廉烏冬 $58好creamy嘅明太子烏冬😛烏冬好滑又帶啲煙韌掛滿晒啲汁但係如果可以有多啲明太子就真係好邪惡椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚 $683種醬汁撈埋一齊食有驚喜 幾好味🤩九肚魚炸到脆卜卜 好香口不過個炸粉就厚咗少少啦蒜蓉燒蠔 $48大量嘅蒜蓉同蔥 好惹味燒蠔肥嘟嘟 夠曬飽滿推薦😎蒜蓉菜脯燒元貝 $48除咗蒜蓉同蔥 仲有菜脯啱曬我呢啲重口味人士🤤元貝燒得啱啱好 唔會靭老油條釀芝士墨魚滑 $38油條釀咗芝士同墨魚滑熱辣辣食仲有拉絲嘅效果記得點埋個酸甜汁食呀😋紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28雞頸肉肉質緊實 咬落有彈性雞味亦都偏濃郁😚免治雞肉棒(配日本蛋)$28鹽燒牛舌芯
👈🏻人生有限杯.串燒店

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2K
🧑‍🎄🎄黎緊聖誕同朋友去呢間旺角串燒店聚會就岩曬~串燒$𝟏𝟎起就有交易,而且有唔少選擇,食物高質素全部即叫即燒😝串燒燒得幾嫩滑,每款我都好鍾意❤️⋄除左串燒之外仲有小食,老油條釀芝士墨魚滑一定要趁熱辣辣食🔥芝士仲可以拉絲,炸九肚魚夠曬酥脆,仲有齊鹽燒、紫菜、泰式辣醬3種口味🥳估唔到串燒店都有明太子忌廉烏冬,超正🤩⋄⋄====—====—====—====—✦ $𝟭𝟬-$𝟯𝟴串燒區 ✦🐷鹽燒西班牙五花腩($10)🐣惹味燒雞腳筋($10)🫔豆皮包蒜蓉($15)🐥鹽燒鮮雞皮($20)🐄鹽燒牛舌心($28)🍆蒜蓉菜脯燒茄子($38)🧀🐙老油條釀芝士墨魚滑($38)⋄✦ 海鮮 ✦💛蒜蓉欖角燒蟶子($38/隻)🦪蒜蓉燒蠔 ($48/2隻)🐚蒜蓉萊脯燒元貝($48/2隻)⋄✦ 必食惹味小食 ✦🫕有限杯之忌廉煮蜆($68)🐟椒鹽|紫菜|泰式辣醬九肚魚($68)⋄✦ 主食 ✦🍝明太子忌廉烏冬($58)⋄✦ 飲品 ✦🍍🍸菠蘿可爾必思($28)🍋🍹荔枝檸檬梳打($28)====—====—====—====—.📌店名:人生有限杯.串燒店’📍地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

估唔到串燒店都有明太子忌廉烏冬,超正🤩

====—====—====—====—
✦ $𝟭𝟬-$𝟯𝟴串燒區 ✦
🐷鹽燒西班牙五花腩($10)
🐣惹味燒雞腳筋($10)

🫔豆皮包蒜蓉($15)
🐥鹽燒鮮雞皮($20)

🐄鹽燒牛舌心($28)
🍆蒜蓉菜脯燒茄子($38)
🧀🐙老油條釀芝士墨魚滑($38)

✦ 海鮮 ✦
💛蒜蓉欖角燒蟶子($38/隻)
🦪蒜蓉燒蠔 ($48/2隻)
🐚蒜蓉萊脯燒元貝($48/2隻)

✦ 必食惹味小食 ✦
🫕有限杯之忌廉煮蜆($68)

🐟椒鹽|紫菜|泰式辣醬九肚魚($68)

✦ 主食 ✦
🍝明太子忌廉烏冬($58)

✦ 飲品 ✦

🍍🍸菠蘿可爾必思($28)
🍋🍹荔枝檸檬梳打($28)
====—====—====—====—
📌店名:人生有限杯.串燒店’
2024-12-20
2024-12-22 202 瀏覽
為食花太郎 Fafafoodblog 人生有限杯·串燒店 🍴鹽燒西班牙五花腩2 串 40蚊🐖🍴味噌松板豬 2 串30 蚊🐖好肥味但不膩既松板豬 🍴鹽燒鮮雞皮 2 串40 蚊🐥好香脆既燒雞板 🍴紫蘇鹿兒島雞頸肉 2 串56 蚊🐥雞頸肉幾彈牙 近雞頸既筋位幾好食 🍴芝士菠菜卷2 串 56 蚊🧀肥豬菜包住芝士菠菜燒 好味 🍴蒜蓉菜莆燒茄子 38 蚊🍆軟林茄子 d菜莆辣辣地連埋蒜蓉同茄子襯🍴芫茜雞絲手抓餅58 蚊🐥Fusion野 雞絲同芫茜係凍食 手抓餅個餅皮幾香脆 食落幾有層次感🍴椒鹽紫菜味泰式辣醬九肚魚 68 蚊🐟🌶️🍴蜜糖燒菠蘿 2 串20蚊🍍爽口香甜菠蘿🍴鹽燒和牛牛小排 48 蚊🐂牛小排牛肉味濃夠軟林 點d黑椒燒就好味#串燒 #燒烤 #牛小排 #菠蘿 #九肚魚 #菠菜 #芝士 #菠蘿包 #手抓餅 #牛舌 #雞皮 #五花腩
為食花太郎 Fafafoodblog 人生有限杯·串燒店
🍴鹽燒和牛牛小排 48 蚊🐂
牛小排牛肉味濃夠軟林 點d黑椒燒就好味
2024-12-22
2024-12-21 184 瀏覽
烤魚有幾款口味選擇我選擇了香辣烤魚有很多種不同辣度選擇 魚肉煎得皮脆肉滑 不像其他店魚肉都是又柴又老口烤泰式墨鱼须不會難咬 爽口搭配上泰式海鮮醬酸辣開胃辣鮮雞皮烤得剛剛好超級脆就像薯片一樣而且調味是港式風味有一款特別部位是雞腳筋 也是烤得剛剛好 不會有韌口 爽脆烤魚配料也有很多可以選擇我點了牛板鍵 肉味香濃 油脂分布剛好牛柏葉 爽脆 黃喉爽口服务:美女服務員態度10分好超級有禮貌細心溫柔 而且在結帳時會80度鞠躬說多謝在香港很多五星級飯店也做不到 真的很驚喜
烤魚有幾款口味選擇

服务:美女服務員態度10分好
超級有禮貌細心溫柔
而且在結帳時會80度鞠躬說多謝
在香港很多五星級飯店也做不到 真的很驚喜
人生有限杯.串燒店 (旺角)📍地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖❤️罕見美食必食之選❤️ ✨港式蜜糖多士夾雪糕✨ $48這款蜜糖多士夾雪糕超脆口,咬下去的那一瞬間,幸福感直達雲端!🍞🍦✨✨老油條釀芝士墨魚滑✨ $38 這道老油條釀芝士墨魚滑,簡直是完美的搭配!外脆內滑,讓人一口接一口,根本停不下來!😋🦑🧀✨芫荽雞絲手抓餅 $58✨ 這款芫荽雞絲手抓餅吃起來超過癮,香氣四溢,手抓的感覺讓我忍不住想要多點幾份!🌿🍗🥙《打卡之選》 ✨流心蛋薯仔沙律✨ $68 這道流心蛋薯仔沙律不僅好吃,還超級好拍,流心蛋的樣子真是美到讓人心動!🥔🍳📸✨咖喱牛舌菠蘿包✨ $58這個菠蘿包的咖喱牛舌味道香濃,會有點辣!吃完讓我全身都冒汗!🌶️🍍🔥《內臟篇》✨燒雞心✨ $10 燒雞心的小吃,價格親民,味道卻讓我驚喜,真是必試!💖🍗✨黑松露燒雞肝 $15✨ 這道黑松露燒雞肝香氣四溢,吃上一口就讓我感到奢華的享受!🍄✨《食肉獸之選》✨韓風燒牛肋肉✨ $56 這道韓風燒牛肋肉的味道讓我想跳舞,肉質鮮嫩,簡直是肉食者的天堂!🥩💃✨味噌松板豬✨ $15這道味噌松板豬吃起來超嫩,絕對是會讓我
人生有限杯.串燒店 (旺角)

❤️罕見美食必食之選❤️

✨流心蛋薯仔沙律✨ $68

✨咖喱牛舌菠蘿包✨ $58

《內臟篇》
✨燒雞心✨ $10
燒雞心的小吃,價格親民,味道卻讓我驚喜,真是必試!💖🍗

✨黑松露燒雞肝 $15✨

《食肉獸之選》
✨韓風燒牛肋肉✨ $56

✨味噌松板豬✨ $15
這道味噌松板豬吃起來超嫩,絕對是會讓我一試成主顧的美味!🐖❤️

✨豚肉荔枝卷✨ $15
咬開裡面的豚肉荔枝卷,鮮甜的味道瞬間充滿口腔,減低了油膩感,真是太棒了!🍑🥢

《海鮮篇》
✨蒜蓉欖角蟶子✨ $38
這道蒜蓉欖角蟶子超級好吃,注意哦,會有點辣!一口接一口停不下來!🦪🔥

✨山椒鰻魚汁燒白鱔✨ $48
這道山椒鰻魚汁燒白鱔讓我驚喜連連,魚肉滑嫩,湯汁濃郁,太好吃了!🐍🍲

✨椒鹽+紫菜味+泰式辣醬九肚魚✨ $68
這款九肚魚的味道層次分明,椒鹽和泰式辣醬的結合讓我完全無法抗拒!🐟🌶️

《炸物》
日式秘製汁炸無骨雞翼 $48
這道日式秘製汁炸無骨雞翼外酥內嫩,真是吃了讓人心情大好的一道小吃!🍗✨

#人生有限杯 #串燒 #foodiehk #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #香港好去處 #香港旅行#香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #香港美食攻略 #香港美食天堂
Must-Try Rare Delicacies
Hong Kong Style Honey Toast with Ice Cream $48
This honey toast with ice cream is super crispy! The moment you bite into it, happiness reaches new heights! 🍞🍦✨

Deep-Fried Chinese Cruller Stuffed with Cheese and Squid $38
This deep-fried cruller stuffed with cheese and squid is the perfect combo! Crispy on the outside and smooth on the inside, I just can’t stop at one! 😋🦑🧀

Coriander Chicken Shredded Flatbread $58l
This coriander chicken shredded flatbread is incredibly satisfying. The aroma is irresistible, and I can't help but want more! 🌿🍗🥙

InstaWorthy
Runny Egg and Potato Salad $68
This runny egg and potato salad is not only delicious but also super photogenic! That runny egg is a picture-perfect delight! 🥔🍳📸

Curry Beef Tongue Pineapple Bun $58
This pineapple bun with curry beef tongue is rich in flavor, but be careful—it’s a bit spicy! I’m sweating just thinking about it! 🌶️🍍🔥

Offal Delights
Grilled Chicken Hearts $10
These grilled chicken hearts are a budget-friendly snack that surprises with flavor—definitely a must-try! 💖🍗

Black Truffle Grilled Chicken Liver $15
This black truffle grilled chicken liver is aromatic and indulgent, giving me a luxurious experience with every bite! 🍄✨

Meat Lover's Choice
Korean Style Grilled Beef Ribs $56
This Korean style grilled beef ribs make me want to dance! The meat is tender—it's a meat lover's paradise! 🥩💃

Miso Pork $15
This miso pork is incredibly tender and will definitely make me a repeat customer! 🐖❤️

Lychee Pork Roll $15
Biting into this lychee pork roll brings a burst of sweetness, reducing the greasiness—absolutely fantastic! 🍑🥢

Seafood Delights
Garlic Olive Clams $38
These garlic olive clams are super tasty, but be warned—there’s a bit of spice! I can’t stop at just one! 🦪🔥

Szechuan Eel with Grilled White Eel Sauce $48
This Szechuan eel with grilled white eel sauce keeps surprising me; the fish is tender, and the sauce is rich—so delicious! 🐍🍲

Salt and Pepper + Seaweed Flavor + Thai Chili Sauce Nine-Section Fish $68
This nine-section fish has a complex flavor profile, with a perfect blend of salt and pepper and Thai chili sauce that I can’t resist! 🐟🌶️

Fried Delights
Japanese Secret Sauce Fried Boneless Chicken Wings $48
These Japanese secret sauce fried boneless chicken wings are crispy on the outside and tender on the inside—truly a mood booster! All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences. 🍗✨
芫荽雞絲手抓餅
咖喱牛舌菠蘿包
豚肉荔枝卷
燒雞心
老油條釀芝士墨魚滑
🍺🍺《人生有限杯.串燒店》🍻🍻旺角新開🥳超抵食🥳高性價比日式串燒店🔥🔥👏🏻👏🏻💞朋友係要見嘅~杯都係要碰嘅~🎉🎉🎉雖然今年大家都忙💃🏻💦但人生有限⏳係時候要杯一杯🍻🍻呢日我哋就嚟到旺角新開呢間《人生有限杯》聚一聚🥳🥳地點超方便而且喺中環銅鑼灣都有分店👍🏻仲要價錢超抵食💰最平都係$10一串有交易👌🏻啱曬同朋友傾計聚餐慢慢坐密密斟🍺🍻🥂不過留意都幾full下🈵想食就要記得早book定個位啦🉐🌟首先飲品方面好豐富多款啤酒同果茶選擇👏🏻👏🏻我哋嗌咗手打檸檬茶🍹百香果梳打🍹桔仔薄荷梳打🍹其中薄荷梳打好醒神超Fresh👍🏻最啱串燒解漏飲✨✨🌟流心蛋薯仔沙律受到大家一致好評🙌🏻🙌🏻仲有明太子忌廉烏冬😻口感超順滑~烏冬煮到啱啱好~煙靭有咬口~搭配埋啲明太子醬號好Yummy都係一人一啖爭住黎食😆😆🌟蔬菜方面都好出色🥬🌶️🥒我哋點咗鹽燒芥蘭頭🧂好特別好味👍🏻豆皮包蒜蓉都好香口👏🏻黑松露金菇卷🍄‍🟫🍢朋友話好好食😋蜜糖燒菠蘿🍍清甜可口嘅燒菠蘿好似係食串燒必選🙌🏻🙌🏻可以中和平衡一下多種食物D味蕾👅🙏🏻🌟山椒鰻魚汁燒白鱔🌶️🌶️好出色👍🏻外脆內軟加埋山椒獨特D味道衝擊🌪️好惹味encore咗多輪🤭紫蘇鹿兒島雞頸肉👏🏻

🌟山椒鰻魚汁燒白鱔🌶️🌶️好出色👍🏻外脆內軟加埋山椒獨特D味道衝擊🌪️好惹味encore咗多輪🤭紫蘇鹿兒島雞頸肉👏🏻👏🏻大家都話好味推推推🙌🏻韓風燒牛肋骨🥩鍾意食牛嘅一定要試一試🤗牛味好濃郁咬落好滿足呀🥳蒜蓉燒蠔同蒜蓉菜脯燒元貝同樣出色👍🏻調味啱啱好又食到海鮮原本嘅鮮味好新鮮惹味🦪🍥🍥 @lifewithfinite.cup

📍旺角通菜街一A至1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖
港鐵旺角站E2出口,步行約5分鐘

#人生有限杯 #串燒 #foodiehk #Kol #ootd #kolhk #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #打卡 #拍照 #手機食先 #香港好去處 #聖誕2024
2024-12-11
  • 明太子忌廉烏冬
  • 流心蛋薯仔沙律
2024-12-08 579 瀏覽
好似好耐冇同表弟食野,問佢串燒啱唔啱食佢話ok , 咁我就同左佢來旺角呢間人生有限杯串燒店呢到除左串燒仲有烤魚。✡️ 皇慶麻辣烤鱸魚 ~ 今次點了bb 辣, 味道都又麻又辣都幾刺激, 鱸魚烤得好香邊位香脆,唔多細骨啖啖肉掛了麻辣湯仲滋味。✡️ 啫啫豬潤 ~ 佢地會放入烤魚到一起食, 豬潤爽口入味。✡️ 響鈴 ~ 拎來掛湯食一流。✡️ 出前一丁 ~ 食哂所有野放個一丁落來做個結尾正。串燒系列⬇️⬇️⬇️✡️ 鹽燒牛舌芯 ✡️ 大蔥雞肉✡️ 鹽燒西班牙五花腩✡️ 香燒翠玉瓜✡️ 西班牙叉燒串✡️ 豚肉荔枝卷✡️ 孜然羊仔柳串燒整體發揮好出色唔會全都單一一個味道, 簡單的鹽燒西班牙五花腩入口一d 都唔油膩,層次分明,孜然羊仔柳分量大大件, 一d 都冇騷味, 豚肉包住荔枝又係好正好夾。🥤 冷泡白桃烏龍茶🍻 Sapporo 生啤

✡️ 響鈴 ~ 拎來掛湯食一流。

✡️ 出前一丁 ~ 食哂所有野放個一丁落來做個結尾正。

串燒系列⬇️⬇️⬇️

✡️ 孜然羊仔柳

🥤 冷泡白桃烏龍茶
🍻 Sapporo 生啤

2024-12-08 389 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨抵食高質串燒🙌🏻-🍻 旺角新開串燒店主打抵食串燒, menu用價錢區分, 由$10-$48不等, $20以下款式2串起叫🍻 價錢合理仲有多款特色主食, 成餐飯冇一款係覺得唔好食或唔值, Sapporo生啤仲要$48買一送一-▪️$10區大蔥雞肉真心抵食, 大蔥冇根好清甜; 蜜糖燒菠蘿兩樣野都好甜又唔撞, 有焦糖脆皮▫️$15區香燒牛白肉好香脆, 質地似雞皮而牛油味重; 西班牙叉燒串肉質結實, 叉燒醬甜甜地帶焦香▪️$20區孜然羊仔柳大推! 羊仔柳厚肉嫩滑, 羊肉鮮甜, 加少少孜然好香口椒鹽燒雞尾油香十足; 老油條釀墨魚滑爆芝士外脆內軟, 點檸檬蜜糖醬酸甜解膩▫️$28區紫蘇鹿兒島雞頸肉彈牙爆汁, 紫蘇葉甘香滲透每一件雞肉好食!▪️小食 $38藤椒魚皮重蒜麻辣, 魚皮爽脆, 燒緊串燒黎左先已經送左半杯啤酒▫️主食 $58咖喱牛舌菠蘿包大大個, 牛油皮香甜好襯微辣咖喱加流心蛋漿, 牛舌軟腍份量多!明太子忌廉烏冬加埋生蛋黃係冇得輸, 個忌廉汁都唔會太heavy直情飲埋個湯
👧🏻😋👅🍽✨
抵食高質串燒🙌🏻

▪️$10區

▫️$15區

▪️$20區

▫️$28區
紫蘇鹿兒島雞頸肉彈牙爆汁, 紫蘇葉甘香滲透每一件雞肉好食!

▪️小食 $38

▫️主食 $58