<<熱溶芝士熱狗餐>>$55芝士用料超多,混合mozzarella 同車打兩款芝士,味道濃郁滑溜,絕對會令人唾延欲滴!芝士拉絲效果一流。建議食之前直接筆d芝士黎食下,會非常滿足! 但成個熱狗食就會覺得好普通,內裏嘅青瓜同蕃茄都麻麻地咁,唔多fresh,熱狗腸都係普通嘅味道,唔太突出。反而薯條幾脆幾好味,幾鐘意食本身有味嘅薯條。加左$5要和風芥末醬,味道都唔錯!另外仲送杯冰紅茶,勁甜。鍾意食芝士嘅朋友可以一試,個熱溶芝士係好食的,但唔好對其他野有太多要求。
<<熱溶芝士熱狗餐>>$55

另外仲送杯冰紅茶,勁甜。

2016-04-10
2016-04-08 686 瀏覽
星期六的中午, 與住元朗的朋友尋找all day breakfast友人說家附近有平價all day breakfast, 當然要一試門外有大大個pancake餐牌, 看起來pancake很吸引自助點餐, 我要了一份all day breakfast食物到時, 我好失望賣相很一般, 看起來份量款式很少, 而且pancake像放置很久很乾很細塊試試味道..菇味道不錯, 份量較多, 已經是整個早餐最好食pancake細塊, 唔熱, 可能放左一段時間蜜糖的味道配起這隻牛油, 味道很怪...其他都是一般加工食物我明白為何是$50, 但$50都嫌多了另外, 飲品跟餐送冰紅茶太甜朋友叫了一份熱狗薯條, 薯條明顯翻炸到油身脆口如果還有機會再來希望試下芝士熱狗吧
自助點餐, 我要了一份all day breakfast
all day breakfast
食物到時, 我好失望

試試味道..菇味道不錯, 份量較多, 已經是整個早餐最好食
pancake細塊, 唔熱, 可能放左一段時間
蜜糖的味道配起這隻牛油, 味道很怪...
其他都是一般加工食物
我明白為何是$50, 但$50都嫌多了

另外, 飲品跟餐送冰紅茶太甜
朋友叫了一份熱狗薯條, 薯條明顯翻炸到油身脆口
如果還有機會再來希望試下芝士熱狗吧
2016-04-02
2016-02-03 639 瀏覽
是次專登捉男友由山長水遠嘅山區馬鞍山入元朗雞地尋找熱賣嘅炒蛋熱狗tata呢個名字5錯,易讀易記,店舖位亦算方便,元朗站走過來10分鐘內一定到!今日都幾好彩,望入去人5多,可能因為過左主要晚飯時間。店舖用色幾特別,sharp colour幾多,而menu圖文並茂貼滿其中一幅牆,讓人一目了然,清楚易明!芝士迷叫左double cheese炒蛋熱狗同芝士bacon碎chips幻想都興奮嘅一個餐!因為現叫現做,製作需時,大約20-25分鐘後送上,一望到個製成品,不禁驚訝,D芝士多到係流緊出黎,隨意拍了一張便大大啖放入口一咬....umm d芝士好好味!!!!!食得出其中一隻係水牛,另一隻咸咸的5識分,2隻味道好清楚,而炒蛋嫩到你5知自己吃緊炒蛋,又係製造幸福嘅感覺入面咬到嘅腸毫無疑問係脆皮,咬落去卜一聲又爽又脆! 肉味豐富!包亦5錯,明顯又烘過,每件材料都花心思製作,客人吃得出來,廚師做得開心芝宜薯條仲漏,隻芝士好creamy,加上少少煙肉又帶多種咬口感直情想lum乾淨一點一滴嘅cheese
是次專登捉男友由山長水遠嘅山區馬鞍山
入元朗雞地尋找熱賣嘅炒蛋熱狗

tata呢個名字5錯,易讀易記,
店舖位亦算方便,元朗站走過來10分鐘內一定到!
今日都幾好彩,望入去人5多,可能因為過左主要晚飯時間。

店舖用色幾特別,sharp colour幾多,

而menu圖文並茂貼滿其中一幅牆,
讓人一目了然,清楚易明!

幻想都興奮嘅一個餐!

因為現叫現做,製作需時,大約20-25分鐘後送上,
一望到個製成品,不禁驚訝,
D芝士多到係流緊出黎,
隨意拍了一張便大大啖放入口
碎蛋雙重芝士熱狗配薯
一咬....umm d芝士好好味!!!!!
食得出其中一隻係水牛,另一隻咸咸的5識分,
2隻味道好清楚,而炒蛋嫩到你5知自己吃緊炒蛋,
又係製造幸福嘅感覺

入面咬到嘅腸毫無疑問係脆皮,咬落去卜一聲
又爽又脆! 肉味豐富!
包亦5錯,明顯又烘過,每件材料都花心思製作,
客人吃得出來,廚師做得開心

芝宜薯條仲漏,隻芝士好creamy,
加上少少煙肉又帶多種咬口感
直情想lum乾淨一點一滴嘅cheese
2015-11-24
碎蛋雙重芝士熱狗配薯
  • 炒蛋雙重芝士熱狗餐
ig見到勁多人都去元朗的他他餐廳, 前排過開屯門就入埋去試一試! 今次仲同埋男朋友仔一齊去!芝士肉醬熱狗配薯條 ($59, 加芝士醬加$5)救命,真係啱哂芝士痴!I m lovin it!他他餐廳絕不手軟,真係多芝士到暈。雖然冇映相, 但拉到勁多絲架!芝士醬我覺得唔太咸,又香濃!見到都流哂口水。熱狗有肉醬淋面唔會乾,入面除左香腸,仲有青瓜,食完都無咁膩。個飽微熱烘過,好軟熟。薯條是幼切,不過因為即炸所以好香口。加埋芝士醬味道又再提高一個層次!成個餐都係$64, 包冰紅茶。特飲另加錢,不過放心,性價比都非常高。另外網上好多人都話Tata Restaurant的熱香餅都係小店每日即整的, 一定要試埋佢!蜜糖焗雞翼全餐配熱香餅 ($47)有一句說話好真:「愈簡單的,愈難整得好食。」Hotcake亦是其中一個例子! 熱香餅的蛋,糖,麵粉份量要精準。這兒的熱香餅比M記煙韌和有蛋香。配上楓糖漿和牛油,簡直係肥十磅的最佳原因。如果份量可以多少少就好啦!蜜糖焗雞翼用了較貴的全翼,肉無縮水。香草份量很多,蜜糖從來也是雞翼的好朋友,好夾。
芝士肉醬熱狗配薯條
芝士醬我覺得唔太咸,又香濃!見到都流哂口水。
蜜糖焗雞翼全餐配熱香餅
蜜糖焗雞翼全餐配熱香餅 ($47)
有一句說話好真:「愈簡單的,愈難整得好食。」

題外話/補充資料: 聽講店主由外國回來,所以小店都十分有異地色彩,以前喺外國D fast food真係咁架。每張枱仲有手套提供,真係好窩心。
2015-11-26
蜜糖焗雞翼全餐配熱香餅
2016-01-04 533 瀏覽
話說呢排經常出滿元朗,當然就要四圍搵野食啦見到呢間餐廳新開,2點幾仲係滿座,就入去試下喇佢係快餐形式,出去叫完野食俾錢就放個no牌係枱,之後就會有專人送食物俾你野食既份量比相象中大份,最愛佢既honey wings! 好大隻好多肉😁佢仲有手套俾你用等你食既時候唔洗驚整dirty隻手,how sweet!仲有叫左杯caramel coffee!唔係太甜,好飲👍🏻個熱狗d芝士真心足料,但我食左一啖已經唔想食..因為見到佢我已經好飽..最後既fish&chips好抵食, $58, 4條fish, 炸得好正好香, 下次行過都會想試下其他野!
話說呢排經常出滿元朗,

當然就要四圍搵野食啦

見到呢間餐廳新開,2點幾仲係滿座,

就入去試下喇

佢係快餐形式,出去叫完野食俾錢

就放個no牌係枱,之後就會有專人送食物俾你

仲有叫左杯caramel coffee!唔係太甜,好飲👍🏻

招牌雞翼餐
三重芝士熱狗
Fish  &  chips
2016-01-01
5 分鐘 (堂食)
招牌雞翼餐
Fish  &  chips
  • 招牌雞翼
2015-12-27 446 瀏覽
朋友話呢間小食店係---新x期推介元朗美食 所以行佐入去食見好多人都食 hotdog 不過我反而想試下薯蓉薯蓉一上台我就知中伏! 薯蓉係用薯蓉粉溝出嚟嘅 個白汁水汪汪味道係好鬼行貨 食得出係馬馬虎虎果種 係冇靈魂嘅食物 我都煮得好過佢!咪諗往話我唔識食! 因為薯蓉係我家鄉菜 我食薯蓉同咖哩大𠺢我係葡、中混血兒 而且我爸爸係煮薯蓉嘅高手! 乜推介物推介 原來係咁 今餐完美咁中伏
朋友話呢間小食店係---新x期推介元朗美食 所以行佐入去食
見好多人都食 hotdog 不過我反而想試下薯蓉

咪諗往話我唔識食! 因為薯蓉係我家鄉菜 我食薯蓉同咖哩大𠺢
我係葡、中混血兒 而且我爸爸係煮薯蓉嘅高手!

乜推介物推介 原來係咁 今餐完美咁中伏

下午茶
2015-12-22 436 瀏覽
瘋狂拉絲芝士烤雞熱狗配薯條($59)元朗美食真係多不勝數,司令覺得要為元朗整一個美食特輯,為大家介紹下元朗有咩好野食🤔。 今次黎到tata,叫左個最出名嘅熱狗。唔好以為係普通嘅熱狗咁簡單,芝士鋪滿晒係面🧀,想有幾長就拉到幾長,淫賤度十足呀😻!仲有,入面每個熱狗除左自選嘅肉類之外,仲有熱狗腸、青瓜、醬汁等等,腸仔超juicy,加埋蔬菜一齊食成個熱狗好fresh唔膩,山長水遠過黎食都抵架。仲有薯條配埋,薯條係橙色個種有味薯條,炸到卜卜脆。而且可以加錢再加toppings,今次司令都係簡左芝士🤓,芝士醬偏咸,但即使過左一陣都仲可以用薯條點到醬黎食,不錯!不過司令最想食嘅限量彩虹熱香餅竟然係早上未有💔,食唔到啊食唔到啊嗚嗚嗚😭😭😭,唯有下次食到再同大家介紹啦!
瘋狂拉絲芝士烤雞熱狗配薯條($59)

2015-12-20
2015-12-02 573 瀏覽
睇新假期推介元朗美食身為元朗人,冇理由未食過㗎 熱溶芝士熱狗餐55蚊套餐飲品只有冰紅茶 飲汽水就要加6蚊 先付款,取號碼牌,食物稍後會有人送到 熱溶芝士熱狗 拉絲芝士,冇得輸,好睇又好味熱狗腸是普通脆皮腸,都係咁啦~麵包乾乾的,都係咁啦~冇要求 薯條 樣衰到冇朋友 外表又幼細又黑又油,內冇味又乾,鹽都冇粒我都OK, 只係比~熱溶芝士~咋 其他食物是
睇新假期推介元朗美食
身為元朗人,冇理由未食過㗎

熱溶芝士熱狗餐55蚊
套餐飲品只有冰紅茶

飲汽水就要加6蚊
先付款,取號碼牌,食物稍後會有人送到

熱溶芝士熱狗
拉絲芝士,冇得輸,好睇又好味

熱狗腸是普通脆皮腸,都係咁啦~

麵包乾乾的,都係咁啦~冇要求

薯條
樣衰到冇朋友
外表又幼細又黑又油,內冇味又乾,鹽都冇粒

我都OK, 只係比~熱溶芝士~咋

其他食物是
2015-12-02
2015-12-02 509 瀏覽
熱狗大大隻,熱熔芝士差不多鋪滿成隻熱狗,一孖脆皮腸撐到個包就嚟爆開咁,見到即刻想一啖咬落去!尼個餐有熱狗有薯條又有嘢飲,用料都無話就住就住,味道又唔差又食得飽,咁嘅價錢算係幾抵食!熱熔芝士鋪喺炒蛋上,賣相依然澎湃,有「芝流成河」嘅感覺炒蛋都幾滑吓,蛋香襯埋芝士香味,口感同層次感都比芝士孖腸豐富喔!
芝士雙腸熱狗餐 配芝士煙肉薯條
芝士炒蛋熱狗餐 配薯條
熱熔芝士鋪喺炒蛋上,賣相依然澎湃,有「芝流成河」嘅感覺
2015-11-27
芝士雙腸熱狗餐 配芝士煙肉薯條
芝士炒蛋熱狗餐 配薯條
2015-11-23 593 瀏覽
有一段時間沒吃熱狗,因此又想尋找一下熱狗店的所在地,唯近期除發現在尖沙咀有一間外,在元朗也有一間。他他餐廳位於鳳攸南街,原址原為分子甜品店,結業後就轉成他他,主打熱狗及其他小食。既然來到,又何不進入吃個熱狗?看看餐牌,圖文並茂,只是略嫌字體太細,看不清楚菜式名稱,唯有告牆上的餐牌,字體較大。在熱狗店也有周打魚湯,實是少見,湯頭有原塊魚柳在內,加上少量香草,看來頗有心思,魚柳都幾滑的,湯頭也不錯吧。在預期下,芝士雙腸熱狗的份量是一般大細的,可是當上桌後,其份量較其他的為大,實是超出了預期。其芝士也是想像中的不錯,芝士柔糯而香濃,亦可無限的拉長。點來香草蜜汁焗雞全翼,作為今餐的小食。全隻雞翼焗得幾香脆的,用香草及蜜汁來焗,令雞翼有種惹味感覺。炸魚薯條是典型的英國食品,當中的炸魚炸得幾脆,唯魚肉較為軟腍,而薯條卻炸得略為硬了一點吧。雜錦至尊薄餅份量都幾大的,一個圓圓的,切成三小份,當中有粟米蕃莙等食材,是一個豐富的薄餅。無意中與店主聊天,原來是從英國回來,食物的份量是依照當地的模式,故有一定份量,當然亦會適量的加減,迎合香港的市場。

2015-11-13
2015-11-19 973 瀏覽
今次黎到呢間新開業既餐廳…um...或者唔應該叫佢做餐廳…因為只係舖位大而已…佢賣既野食…十足十係快餐店既野食黎…但之所以黎呢度幫襯…主要係為左呢隻>>邪惡既芝士狗…剩係睇佢個樣已經爆燈…善良既朋友亦變得不得不邪惡…要狠下毒手…內餡雖只係簡簡單單既香腸煎旦…但超濃既車打芝士豐富左我既味覺…而薯條亦加左料>>肉醬芝士…唔溜之餘仲好好味…至於另一個餐係卡邦尼火腿磨菇意粉同蜜糖雞翼…係雞全翼黎…有BBQ既燒出黎既感覺…至於意粉…不過不失…而凍朱古力…即沖略甜…但未夠冰凍…呢度主攻邪惡芝士狗…邪惡既芝士迷切勿放過…咁究竟係狗狗邪惡…還是食者邪惡呢!? haha....
而凍朱古力…即沖略甜…但未夠冰凍…
呢度主攻邪惡芝士狗…邪惡既芝士迷切勿放過…
咁究竟係狗狗邪惡…還是食者邪惡呢!? haha....
  • 芝士腸旦熱狗
  • 蜜糖雞翼
2015-11-18 818 瀏覽
他是一間快餐店,從開飯得知出名熱狗,芝士,所以帶小比來食,點了兩個餐,雞翼餐,跟卡邦呢意粉,雞翼用黑椒同蜜糖制成,熱得來唔乾,好味意粉有煙肉,冬菇,香草,芝士,好香口同開胃熱狗餐跟薯條同飲品,我加錢配了肉醬芝士薯,好濃芝士味又脆,炒蛋芝士熱狗,蛋同芝士味好夾,但腸仔一般,不過都好味,包煎香就更好凍朱古力夠甜但冰太少是取牌等上菜,有齊全各用餐工具整體食物ok,但比較自助形式
他是一間快餐店
雞翼用黑椒同蜜糖制成,熱得來唔乾,好味
意粉有煙肉,冬菇,香草,芝士,好香口同開胃
熱狗餐跟薯條同飲品,
凍朱古力夠甜但冰太少
是取牌等上菜,有齊全各用餐工具
整體食物ok,但比較自助形式
2K
2015-11-17 627 瀏覽
由元朗地膽的表妹帶路, 到鳯攸南找吃, 她推我們入丁這間在區內甚有人氣的小店 ~他他餐廳 Tata Quick Food and Dessert Cafe餐廳的裝修比較隨意 .... 來一杯 Iced Americano, 啡有啡味, 冰涼透心 ~ 手工熱香餅, 十分迷你的骰, 新鮮煎香, 軟熟、鬆軟中帶煙韌, 不會像 M記 售賣的又鬆又輕, 簡單的配楓糖漿、牛油已倍覺美味 ~本篇完 ~
餐廳的裝修比較隨意 ....

本篇完 ~
2015-11-14 343 瀏覽
第一次黎 Tata 食餐,杯柑桔檸檬和海鹽都好好味道,香草蜜糖雞亦好入味,三文魚意粉比較多汁,芝士蛋熱狗好食,值得一讚是店員服務態度一流,非常好。有機會我會介紹朋友去食。
2015-11-14 550 瀏覽
吃了它, 究竟還可以吃些甚麼呢?熱狗 ... 很大的一隻, 用料豐富, 我點的是芝士炒蛋熱狗。在大門前看見有嘉頓麵包的膠托籃, 相信熱狗包是用嘉頓的出品。熱狗內夾入大香腸、蕃茄粒與青瓜粒, 面頭鋪有炒嫩蛋及最期待的熱溶芝士, 直情是滿至流瀉。每咬一口熱狗, 芝士是勁拉絲, 鹹鹹的夾雜炒蛋的滑香, 只是那條大香腸 ... 蠻普通的 feel~吃完一隻, 已飽 !  (套餐連薯條及飲品)
吃了它, 究竟還可以吃些甚麼呢?

吃完一隻, 已飽 !  (套餐連薯條及飲品)
題外話/補充資料: 味道 4 環境 3 服務 3 衛生 3.5 抵食 4
$57 (其他)