2022-05-02 66 瀏覽
紅磡啟岸的伊間珈琲,是佐敦 Good Day Coffee 的姊妹店。除了提供名物青瓜梳打咖啡外,更大的烘焙空間,亦令伊間珈琲提供多款獨家的糕點選擇,部分甚至不在一般餐牌上,如這件北海道紅豆牛乳巴斯克。半熟的巴斯克芝士蛋糕加上紅豆作為餡料,紅豆的起沙感加上鮮奶的香滑,是紅豆冰與芝士蛋糕的完美組合。In addition to the signature cucumber espresso soda, with a larger baking space, Ima Coffee offers a variety of pastry, some of which are not even on the regular menu, such as this Hokkaido red bean & milk basque cheesecake.
青瓜梳打咖啡 & 北海道紅豆牛乳巴斯克
青瓜梳打咖啡 & 北海道紅豆牛乳巴斯克
2022-04-24 114 瀏覽
最近疫情開始緩和,就趁放假同朋友約下食嘢☺️於紅磡的啟岸巷子好像成為了cafe的聚集地成條巷子都掛滿日式燈籠,好啱打卡🏮這間咖啡店小小的,座位雖不多店內燈光柔和,使環境感覺帶點復古又温暖的氛圍🥰食物種類以輕食為主,收銀處亦有每日甜食精選供選擇🍪鳳梨曲奇 🍪花生奶醬曲奇 🍰小山圓抹茶巴斯克 花生奶醬同鳳梨曲奇好少見,都幾特別曲奇中係滿滿的花生奶醬,好邪惡(☆▽☆)甜甜地好重花生醬味,反而鳳梨曲奇就較普通除左片鳳梨幾大塊,個曲奇係一塊平凡牛油曲奇口感似食緊合桃酥🤣 小貴但味道合格抹茶巴斯克質感綿滑,是個不錯的午後茶點💚☕️𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 ☕️𝐇𝐨𝐢𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 ☕️𝐅𝐥𝐚𝐭 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 食甜品當然要配返杯咖啡🥰 咖啡拉花好靚♡´・ᴗ・`♡ 味道都幾好
最近疫情開始緩和,就趁放假同朋友約下食嘢☺️
於紅磡的啟岸巷子好像成為了cafe的聚集地
成條巷子都掛滿日式燈籠,好啱打卡🏮

這間咖啡店小小的,座位雖不多
店內燈光柔和,使環境感覺帶點復古又温暖的氛圍🥰
食物種類以輕食為主,收銀處亦有每日甜食精選供選擇

🍪鳳梨曲奇
🍪花生奶醬曲奇
花生醬奶醬曲奇

🍰小山圓抹茶巴斯克
小山圓抹茶巴斯克

花生奶醬同鳳梨曲奇好少見,都幾特別
曲奇中係滿滿的花生奶醬,好邪惡(☆▽☆)
甜甜地好重花生醬味,反而鳳梨曲奇就較普通
除左片鳳梨幾大塊,個曲奇係一塊平凡牛油曲奇
口感似食緊合桃酥🤣 小貴但味道合格
抹茶巴斯克質感綿滑,是個不錯的午後茶點💚

☕️𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞
☕️𝐇𝐨𝐢𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞
☕️𝐅𝐥𝐚𝐭 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞

甜品當然要配返杯咖啡🥰
咖啡拉花好靚♡´・ᴗ・`♡ 味道都幾好
花生醬奶醬曲奇
  • 花生奶醬曲奇
2022-04-23 155 瀏覽
啟岸最近開了很多間新店,假期和男友去遊遊看,順便嘆一杯咖啡,用咖啡去點綴下假期的愉快心情。這間咖啡店裝修帶日本調,既吸睛又充滿風味,而且他位置在剛開張的明星咖啡店後面,幾次經過明星咖啡店都人山人海;那我就心想「應該支持一下小店吧」所以就決定光顧-伊間珈啡,為小店打打氣吧!當時位置都入座有八成,男友不喜歡太擠迫,所以當時決定外賣;當時在我們前面只有一張單,門外亦只得我和那組客人在等候;當時男職員(我猜那想應該是老闆)說可能需要等10分鐘,我說沒有問題,我願意等10分鐘;我不是挑撥事情+製造事端的客人,所以我們站在門外乖乖的等了25分鐘.. 他們店面門口很小,我倆又站在門口,如果有心去記掛客人,沒有可能不知道我就在等你們… 最後我有禮貌地上前詢問「唔好意思~我的訂單已經等了25分鐘,請問還要大約等幾耐?」男職員才發現原來漏了我單,我心想「竟然間鋪咁細,都可以唔發現漏咗我張單..」然後男職員沒有歉意地說要等多陣就有,然後又行開做其他嘢,交俾女同事繼續沖我杯咖啡,但係佢哋應該溝通或管理出現左問題,兩位女職員拎住我張單研究咗好耐究竟我係買咗乜嘢item, 而個張單係由我剛剛手上遞比佢哋,張單其實

當時位置都入座有八成,男友不喜歡太擠迫,所以當時決定外賣;當時在我們前面只有一張單,門外亦只得我和那組客人在等候;當時男職員(我猜那想應該是老闆)說可能需要等10分鐘,我說沒有問題,我願意等10分鐘;我不是挑撥事情+製造事端的客人,所以我們站在門外乖乖的等了25分鐘.. 他們店面門口很小,我倆又站在門口,如果有心去記掛客人,沒有可能不知道我就在等你們… 最後我有禮貌地上前詢問「唔好意思~我的訂單已經等了25分鐘,請問還要大約等幾耐?」男職員才發現原來漏了我單,我心想「竟然間鋪咁細,都可以唔發現漏咗我張單..」然後男職員沒有歉意地說要等多陣就有,然後又行開做其他嘢,交俾女同事繼續沖我杯咖啡,但係佢哋應該溝通或管理出現左問題,兩位女職員拎住我張單研究咗好耐究竟我係買咗乜嘢item, 而個張單係由我剛剛手上遞比佢哋,張單其實寫得好清楚我買咗乜嘢,我唔喺係到做都睇得明,但嗰兩個女仔竟然睇唔明!我安撫自己,唔好咁嬲,我係黎支持小店㗎嘛,我一直叫自己冷靜… 跟住我又喺度望住佢哋等等等,嗰兩個女職員又叫咗個男職員問張單究竟叫左啲乜野,最後終於知道啦,但個陣其實我已經差唔多等咗35分鐘… 而當時我嗰兩杯咖啡係未有完成品出世,所以我決定上前退款取消,亦決定呢一間店舖以後並不光顧。

我嬲,唔係嬲我要等,而係嬲佢地唔去重視一位得失左嘅客人,而大前提係自己店方做得唔好。如果你發現呢位客人企咗喺度等咗你咁耐,你係咪應該身為老闆要即刻去沖呢一杯咖啡,或者如果個位新同事係唔識沖,呀老闆你係咪應該喺隔離輔助去快啲完結件事,而唔係行開唔去理個兩個連單都未識睇嘅女同事?OK,當所有嘢都真係半桶水喇,當你哋店舖係未ready、唔識做生意,最起碼你應該有少少禮貌去同客人講聲道歉,去安撫或take care個客人;我係一個好耳仔軟嘅人,其實當時只要用閃爍爍嘅眼神同我講聲唔好意思,我係一定唔會嬲,但最後我地只係企咗喺度35分鐘而換來被冷漠對待。

點解我會取消張單,因為我已經知道個杯咖啡唔會好飲得去邊,雖然我冇飲過而去評價,但一啲都對佢地唔係唔公平;因為沖一杯咖啡,係需要用心去做每一個步驟:咖啡磨起成粉嘅粗幼度,咖啡粉接觸水嘅時間同溫度,咖啡出世後接觸奶之前同空氣接觸時間既長短等等等等細緻嘅事項,試問你連一個客人咁簡單都照顧唔到嘅時候,你哋又何來有心去照顧到去沖一杯咁複雜細緻嘅咖啡?嗰位女同事連單都唔識睇既時候,你覺得佢識唔識沖一杯好咖啡?求其沖一杯咖啡係好易,沖一杯好飲嘅咖啡係好難。

最後,我希望佢哋自求多福,佢格離間明星咖啡店人山人海,而佢哋樓上仲有一間非常出色非常有禮貌非常有質素嘅咖啡店,而呢一間咖啡店只係一間「有裝修嘅舖頭」,僅此而已。我希望佢哋靠裝修可以支持到啦。

2022-04-17 143 瀏覽
咖啡店內只有少許座位,所以堂食客一般都要排隊,但值得一排,店內食物及環境都充滿驚喜。與姐妹試了朱古力布朗尼,如果一個人食,就會覺得太漏。兩個人share剛剛好。布朗尼蛋糕邊有燒焦感覺,蛋糕邊不太甜,幾好。傳說賣得最好的蛋糕是抹茶巴斯克蛋糕,果然好好味。抹茶🍵味濃,蛋糕🍰份量剛剛好,如果再大件一點,就會太漏。飲品方面,試了抹茶同培茶拿鐵,拉花好靚。兩款飲品都好飲,配蛋糕一流。不少人到店買外賣,食物的確不錯👍🏻很值得遠道而來堂食或買外賣。今次食唔到三文治🥪,下次再到店內食三文治及試其他蛋糕。環境復古,店員服務態度非常好,一定會再去🥰

今次食唔到三文治🥪,下次再到店內食三文治及試其他蛋糕。

環境復古,店員服務態度非常好,一定會再去🥰
2022-04-17
30 分鐘 (堂食)
  • 小山圓抹茶巴斯克
趁著天氣好,到土瓜灣走走,繼續尋訪日本的味道。伊間珈琲 Ima Coffee。門口有個旋轉架掛着甜品Menu,玻璃櫃子裡放滿各種口味的Muffins Cookies。小店坐位不多,找到角落的一張八角桌子坐下來。點了一份吞拿魚蛋沙律三文治、一個宇治綠茶曲奇和一杯Dirty 。怎麼說呢?咖啡不是太對味。可惜一點。食物方面,三文治如果是熱的也許會更好。宇治綠茶曲奇有翻熱過,綠茶味濃厚,最滿意是這個。以前有段時間常常在土瓜灣覓食,很多又便宜又好吃的舊店子。老闆和老闆娘都會記得熟客們口味,未點餐已經可以幫你下單。今日一看,這區已經變了很多。突然很懷念那些沒有漂亮裝潢,卻盛載滿滿人情味的老店子。
趁著天氣好,到土瓜灣走走,繼續尋訪日本的味道。

怎麼說呢?咖啡不是太對味。可惜一點。
食物方面,三文治如果是熱的也許會更好。
宇治綠茶曲奇有翻熱過,綠茶味濃厚,最滿意是這個。

吞拿魚蛋沙律三文治+宇治綠茶曲奇+Dirty

Dirty
吞拿魚蛋沙律三文治+Dirty

2022-04-08
5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 宇治綠茶曲奇
2022-04-16 79 瀏覽
啟岸越黎越多新店進駐Ima店內唔大 大約容納5-6組客人以輕食為主 三文治同埋自家製曲奇 蛋糕巴斯克蛋糕好受歡迎 除抹茶味外 仲有獨有嘅南瓜味玻璃櫃內有各款曲奇 Muffin 馬德蓮 香蕉蛋糕因為太吸引 樣樣都想試叫咗件曲奇 三文治半份拎走😂黑朱古力棉花糖曲奇 入面軟心朱古力好濃 咁啱我果塊無咩棉花糖🤔Signature 青瓜latte 🥒 飲落份外順滑 青瓜味都幾出但咖啡變得唔夠濃🤔.Cucumber Latte $45黑朱古力棉花糖曲奇 $35日式蛋沙律三文治 $55
啟岸越黎越多新店進駐
Cucumber Latte $45
黑朱古力棉花糖曲奇 $35
日式蛋沙律三文治 $55
2022-04-15 78 瀏覽
冇得去旅行嘅香港人,當然要周圍搵地方扮去旅行今日嚟到土瓜灣嘅日本城,復活節第一日都算唔多人,三點幾都可以影到冇人嘅「燈籠街」,開心!排咗20分鐘就入到呢間小Cafe,成間舖得八個位,但坐得好舒服,仲播住日本電台,真係以為自己去咗日本叫咗杯青瓜梳打同Dirty加棉花糖曲奇,曲奇新鮮製造,棉花糖有拉絲效果,甜得來唔太漏,脆得來又夠甜!見大隻哥哥係咁揉粉又焗又盛,以為普通點知咁有驚喜唔怪得排隊都見到咁多人外賣佢啲餅,地址在193 Cafe隔離
冇得去旅行嘅香港人,當然要周圍搵地方扮去旅行

• 棉花糖曲奇
小店外整條街道打造得非常日式, 頭上掛滿了燈籠, 讓你猶如置身於京都嘅小巷子🏮當日十分幸運更主動獲老闆出手, 在大批姐姐人群中, 幫忙留個倩影😍店內裝潢都充滿和風味道🎎以柔和昏暗嘅黃燈和木系傢俱為主🎏位置空間不大, 但有的是熱情友善的服務☺️主打三文治輕食、大大塊手工曲奇同巴斯克蛋糕😍🍴ᴍᴀɪɴ· 吞拿魚三文治 $54﹟三文治材料新鮮又足料, 厚厚橫切面, 蔬菜口感清新爽脆🥰調味同醬既份量控制剛好, 如果可以大份啲就好🤪🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 花生奶醬曲奇 $36﹟店員會為你加熱, 曲奇外層微脆, 內裏偏軟身, 食落係好濃郁既花生醬味🥜一開始見到中間pat煉奶都驚好會膩同甜, 但出到黎又唔會, 甜度控制恰宜👏🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Hojicha Burnt Cheesecake $50﹟本身想試抹茶, 可惜當日無🙈但焙茶食落都唔差呀😙口感非常軟滑creamy🥰🥰仲充滿濃濃既焙茶味道👍🥤ᴅʀɪɴᴋ· Cucumber Latte $45﹟第一次見cafe有咁特別既組合🥒+☕️但飲落個味又幾特別幾夾, 帶點清新😂👍青瓜味亦都冇因為咖啡溫度變凍而減退, 由頭飲到尾都有青瓜味😎🥤ᴅʀɪɴᴋ· Uji M

🍴ᴍᴀɪɴ· 吞拿魚三文治 $54

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 花生奶醬曲奇 $36

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Cucumber Latte $45

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Uji Matcha Latte $46
﹟抹茶味無想像中咁濃厚, 如果有啲回甘更好🙊但整體甜道不會高, 粉末感亦不重😛
2022-04-14 49 瀏覽
恭喜 @goodday.hk 姊妹店開張!💛日本名加日系裝修再加外面商場偽京都裝飾呃住自己係日本先啦 😂之前已經聽聞過𝗀𝗈𝗈𝖽 𝖽𝖺𝗒老闆好客又熱情見到我同朋友三心兩意佢都推介左幾款食物比我地呢⁡⟣ 𝖯𝗎𝗆𝗉𝗄𝗂𝗇 𝖡𝖺𝗌𝗊𝗎𝖾 𝖻𝗎𝗋𝗇𝗍 𝖼𝗁𝖾𝖾𝗌𝖾𝖼𝖺𝗄𝖾⟣ 𝖦𝖣 𝖤𝗀𝗀 𝖲𝖺𝗅𝖺𝖽 𝖲𝖺𝗇𝖽𝗐𝗂𝖼𝗁 ⟣ 𝖬𝖺𝗍𝖼𝗁𝖺 𝖯𝗈𝗎𝗇𝖽𝖼𝖺𝗄𝖾 ⟣ 𝖼𝗎𝖼𝗎𝗆𝖻𝖾𝗋 𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾⁡抹茶同焙茶巴斯克就食得多 都係第一次食南瓜味!食落係勁香甜既南瓜,質地好滑溜有啲似食緊南瓜蓉咁🧡 睇返原來不定期提供 見到有一定要似下⁡三文治我地揀左比較日式既蛋沙律 麵包用牛油烘過特別香脆 蛋沙律係多蛋少醬合乎我心意⁡抹茶磅蛋糕係新品 聽老闆介紹完忍痛唔叫曲奇叫左佢 😂 有啲似莎莉蛋糕但無咁濕潤,我覺得就乾身左少少 要配咖啡會比較好不過抹茶味超級香濃,每啖都食到甘香 喜歡抹茶嘅朋友不妨試吓青瓜咖啡係朋友叫的 偷飲左一啖感覺都幾得意 😹⁡
恭喜 @goodday.hk 姊妹店開張!💛
日本名加日系裝修再加外面商場偽京都裝飾
呃住自己係日本先啦 😂
之前已經聽聞過𝗀𝗈𝗈𝖽 𝖽𝖺𝗒老闆好客又熱情
見到我同朋友三心兩意佢都推介左幾款食物比我地呢

⟣ 𝖦𝖣 𝖤𝗀𝗀 𝖲𝖺𝗅𝖺𝖽 𝖲𝖺𝗇𝖽𝗐𝗂𝖼𝗁
⟣ 𝖬𝖺𝗍𝖼𝗁𝖺 𝖯𝗈𝗎𝗇𝖽𝖼𝖺𝗄𝖾
⟣ 𝖼𝗎𝖼𝗎𝗆𝖻𝖾𝗋 𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾

不過抹茶味超級香濃,每啖都食到甘香 喜歡抹茶嘅朋友不妨試吓
青瓜咖啡係朋友叫的 偷飲左一啖感覺都幾得意 😹
Ima is the sister cafe of Good Day Coffee, whom has made their mark with their very evil yet delicious cookies 🍪 and stunning Basque burnt cheesecake 🍰. This time, to cater to the theme of Japanese vibes, Good Day Coffee has rebranded slightly. The food offering remains similar to the original in Jordan.The unassuming Genmaicha Basque burnt cheesecake was pillowy and very light in texture, it was scrumptious!! And the tea taste was delicate. The cake wouldn’t leave you feeling super guilty!The c

The cucumber 🥒 latte was their signature, a subtle cucumber taste really sent forth to the tip of tongue when you sip in the coffee.

The mini sando was assembled using a crusty hard bread roll, and comes in tuna spread and sprinkled with some condiments 🐟🍞.

P.S. Ima stands for live in the present moment, this cute cafe also encourages a no gadget policy, which prompts people to have more interaction, or simply enjoy the food .
genmaicha  basque  burnt  cheesecake
mini  tuna  sando
飯後來到位於紅磡啟岸地下的日系咖啡店「伊間珈琲」嘆咖啡,先來選擇了小山圓抹茶鬆餅($35)超好食,店員好細心幫客人用焗爐翻熱,內有不少nuts,表面外脆有少少甜味,蛋糕本身味道晤太甜膩都吃起來鬆軟,抹茶味濃而清幽,有少少自然的抺茶苦瀝,個人口味較喜歡。飲品選擇了杯美式咖啡($34),咖啡豆是主打南美洲及其他的產區,不過店方主扛都是日系咖啡,所以都是深焙為主,較重朱古力味及較苦少少,喜歡nutty 咖啡的愛好者會較喜愛。還有點了一杯抹茶鮮奶($46)及一杯焙茶鮮奶($46),兩者牛奶味都偏重,茶味都還可以平衡,拉花圖案都好美,店員都好nice又健談,環境地方細,所以座位不太多,整體最讚muffin 真是幾好食。
美式咖啡
抺茶鮮奶
2022-04-10
10 分鐘 (堂食)
小山圓抹茶muffin
【土瓜灣goodday姐妹cafe 街景偽京都佈置】Goodday coffee姐妹店,偶然發現嘅🥴 特登過嚟土瓜灣搵食 美食一日遊,專程黎試呢間日本北海道南瓜口味嘅basque burnt cake 🍰 當日weekend都有啲多人,入面大概得4-5張枱,要早啲去___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ✨伊間吞拿魚三文治🥪 $54 吞拿魚三文治🥪perfect for a light lunch, 蔬菜在口感上加添爽脆,如果煎嗰陣加多啲牛油🧈香氣會更足✨北海道南瓜巴斯克 $60 普通口味嘅$50, 呢款有啲驚喜比平時嘅巴斯克芝士蛋糕冇咁甜,表面更濃令表面苦澀味明顯,餘韻先會有南瓜微甜味🎃✨伯爵茶蘋果曲奇🍪 $38外脆質感更厚實, 伯爵茶味有少許蓋過蘋果味, 焦糖蘋果味道唔突出,唔太夾 ✨latte $40 拉花靚!重朱古力味🍫少許charcoal 味
【土瓜灣goodday姐妹cafe 街景偽京都佈置】

___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
✨伊間吞拿魚三文治🥪 $54

✨北海道南瓜巴斯克 $60

✨伯爵茶蘋果曲奇🍪 $38

✨latte $40
拉花靚!重朱古力味🍫少許charcoal 味
2022-03-27 218 瀏覽
疫情持續左兩年有多, 試過中左招唔出得街,而家有抗體,更加唔想留響屋企!當然如果我自己一個住就應該唔同講法。咁黑仔今朝一擘大眼見到成個廚房水浸,搞到一朝早起身就係咁喺度索水拖地,搞咗成兩粒鐘先可以出門口,連個天都唔鍾意我😭琴晚已經諗好今日嘅行程,係比原定計劃遲咗少少。呢間Cafe其實係佐敦另一間good day 嘅姊妹店,佐敦嗰間我去過一次,雖然地方好細,但係好有佢嘅特色. 我記得當日我行到身水身汗,等咗一輪先有位坐,個店長都好有禮貌同我推介有咩啱我,今次嚟到佢嘅姊妹店反而冇去佐敦嗰間咁有親切感。因為上次食過一款夾包好食,(好有日本嘅感覺)冇平時嗰啲三文治咁大份,可以俾我呢啲眼闊肚窄嘅人試多樣野。今次我以為自己叫返同一樣嘅夾包,點知嚟到都係俾咗份三文治我,等我仲嗌多咗款甜點飽到上心口。雖然佢份三文治係好新鮮好Fresh,個presentation亦都好好,唔知點解佢可以整到份烘底三文治上左枱之後仍然咁香脆。本身我係想叫佢嘅scone 點知又冇,胡亂咁樣點左一款奶油曲奇🍪,點知勁多油,除咗包住曲奇嗰張雞皮紙索晒油,連佢俾我嗰兩張餐紙巾都沾滿晒油!🥵感覺唔係太良好,好邪惡咁。可能佢幫我返熱
當然如果我自己一個住就應該唔同講法。

本身我係想叫佢嘅scone 點知又冇,胡亂咁樣點左一款奶油曲奇🍪,點知勁多油,除咗包住曲奇嗰張雞皮紙索晒油,連佢俾我嗰兩張餐紙巾都沾滿晒油!🥵感覺唔係太良好,好邪惡咁。可能佢幫我返熱左啦。

雖然餐廳周圍都有溫馨提示叫我哋要enjoy唔好睇電話平板,但係我諗都好難做得到,又要打卡影相,如果唔睇手機唔通睇吓書?但係你見到出面啲人排晒隊你又點好意思喺度睇書?或者平日佢哋可能會好啲掛

整體感覺都係佐敦嗰間好啲,雖然呢一間土瓜灣店對我來講係方便啲!
奶油曲奇
非常推薦全自家製paѕтry ιмa是佐敦@goodday.hk 的姊妹店新店雖然比舊店的面積大了,但仍然保留着一份人情味,絕對是一間溫馨的小店。.............................. ..............................老闆娘的咖啡拉花很美,部份輕食和飲品也加入了新的元素,最欣賞是他們的paѕтry,例如手作曲奇、巴斯克芝士蛋糕等,全部都是老闆的出品。玻璃櫃內放滿了不同款式的蛋糕曲奇,非常賞心悅目。(´▽`)南瓜巴斯克芝士蛋糕這個十分好吃啊!非常濃郁的南瓜味,友人說味道有點像流沙奶黃蛋黃啊,他的質感很滑溜,流心的狀態,但仍吃到南瓜粒。個人實在太喜歡,所以還買了外賣和家人分享。(´▽`)香蕉蛋糕非常濕潤不會太乾,也不會一吃進口便散開。用了新鮮的香蕉製造,所以有別於用香油的味道呢。新店還提供三文治,三文治內的蔬菜非常新鮮,別小看桌上的三文治和甜品,由於實在太真材實料,吃罷真的十分飽肚啊!(´▽`)最後不得不提他們的咖啡,老闆娘的拉花實在太美了,這杯мocнa入口順滑,朱古力味啡味也平衡得宜。碎碎唸:走進店內,桌上溫馨提示了各位要享受咖啡和食物

非常推薦全自家製paѕтry
ιмa是佐敦@goodday.hk 的姊妹店

(´▽`)南瓜巴斯克芝士蛋糕

(´▽`)香蕉蛋糕

碎碎唸:
走進店內,桌上溫馨提示了各位要享受咖啡和食物,要暫時放下手機和電腦啊,確實專心用餐也是
用餐的禮儀啊
Cafe的後方有一塊圓形的月亮金屬掛飾也是老闆的手作,一雙巧手真的太厲害了!