2023-06-23 109 瀏覽
上週六大雨連綿,下午放工時剛落巴士就遇到「貓狗大雨」,正巧要開餐,於是求其搵間似樣嘅茶記,見到傑星冰廳門巿光鮮又就腳,又可淋少一陣,於是走入去試吓。悠閒下午茶 - 印尼撈麵餐 $40透過QR CODE自選配了午餐肉,煎蛋,餐茶為熱鴛鴦少啡下午茶嘅份量來說是足量,午餐肉及煎蛋係大路嘢冇乜可以介紹,撈汁就印尼式帶少少辣,可以提高食慾,麵就選用最普通嘅大光麵,煮得剛好不會太硬或太淋,整體尚算可以;不過杯鴛鴦就可以一提,配合自己口味揀咗少啡,就算唔落糖都好OK,由於少咗咖啡,突顯紅茶嘅味道,茶身較滑,濃淡度及奶嘅份量適中,餐後飲番杯,滿足度極高。悠閒下午茶 - 公司三文治 $42由於外賣預先包好,未能拍照。醬汁可選沙律醬或蜂蜜芥末,另配薯條或鮮果沙律,我選咗沙律醬及鮮果沙律,三文治嘅配料係牛肉、炒蛋及午餐肉,走大眾化路線,以$42價錢屬合理,沙律主要為鮮蘋果、青瓜及少量罐頭生果,沙律醬濃淡度適中,大量的蘋果提升口感,食咗三文治後會有飽脹感,但再食沙律胃部好像重新被喚醒,立即恢復戰爭值。

悠閒下午茶 - 印尼撈麵餐 $40

透過QR CODE
自選配了午餐肉,煎蛋,餐茶為熱鴛鴦少啡

下午茶嘅份量來說是足量,
午餐肉及煎蛋係大路嘢冇乜可以介紹,
撈汁就印尼式帶少少辣,可以提高食慾,
麵就選用最普通嘅大光麵,
煮得剛好不會太硬或太淋,整體尚算可以;

不過杯鴛鴦就可以一提,
配合自己口味揀咗少啡,
就算唔落糖都好OK,
餐後飲番杯,滿足度極高。

悠閒下午茶 - 公司三文治 $42

由於外賣預先包好,未能拍照。

醬汁可選沙律醬或蜂蜜芥末,
另配薯條或鮮果沙律,
我選咗沙律醬及鮮果沙律,
三文治嘅配料係牛肉、炒蛋及午餐肉,
走大眾化路線,以$42價錢屬合理,

沙律主要為鮮蘋果、青瓜及少量罐頭生果,
沙律醬濃淡度適中,大量的蘋果提升口感,
2023-06-17 243 瀏覽
最近因常在深水埗,試了其他冰室,見第一日試過呢間的咖哩雞扒飯唔錯,所以就試埋其他~個人覺得咖哩雞扒飯/咖哩類型的都不錯~通常都會叫多汁~撈飯一流😋👍🏻👍🏻.咖哩雞扒飯 $52好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️.凍奶茶(凍飲跟餐+$3).公司三文治配沙律 $42中間是午餐肉👍🏻👍🏻好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️..咖哩豬扒飯 $52好味度:⭐️⭐️⭐️之前試左雞扒,於是揀豬扒試下,豬扒質地好硬好干,都係雞扒好d~😂😂.熱奶茶.滑蛋雞扒飯 $52好味度:⭐️⭐️⭐️佢個滑蛋做得唔錯👍🏻👍🏻不.楊洲炒飯 $58好味度:⭐️⭐️咁多個餐,個人覺得最差呢個,第一次食完全無味ge 楊洲炒飯,最後餐廳果邊都有幫我拎入去再炒過😂😂雖然最後覺得真係無咩分別,不過算啦。。之後都唔會揀呢個叫😵‍💫😵‍💫😂👎🏻👎🏻👎🏻..黑椒雞扒飯 $50好味度:⭐️⭐️⭐️佢呢個黑椒汁好勁,食落都幾辣😂😂但個黑椒汁係好味的👍🏻👍🏻最後補充。。呢間冰廳的樓面姐姐都好nice,好好👍🏻👍🏻👍🏻整體食物唔錯~ 係有d 試左麻麻地的,就唔會再叫😆推薦:咖哩 同滑蛋系列‼️.
個人覺得咖哩雞扒飯/咖哩類型的都不錯~
通常都會叫多汁~撈飯一流😋👍🏻👍🏻
咖哩雞扒飯 $52
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
咖哩雞扒飯

凍奶茶(凍飲跟餐+$3)
凍奶茶

好味度:⭐️⭐️
楊洲炒飯

黑椒雞扒飯 $50
好味度:⭐️⭐️⭐️
佢呢個黑椒汁好勁,食落都幾辣😂😂
但個黑椒汁係好味的👍🏻👍🏻
黑椒汁雞扒飯

整體食物唔錯~ 係有d 試左麻麻地的,就唔會再叫😆
推薦:咖哩 同滑蛋系列‼️
咖哩雞扒飯