餐廳: 傷心酸辣粉 (聯和道)
資訊:

2021-06-05 283 瀏覽
平時係九龍傷心酸辣粉平時都會食下🙌原來依家除咗食米線酸辣粉之外仲加入左好多新元素「烤魚🐟雞煲🐣蒸飯 小炒」多款選擇比唔同既朋友☺️今日晏晝諗唔到食乜,經過見到粉嶺呢間傷心酸辣粉有「烤魚🐟雞煲🐣」任飲任食放題🤗價錢幾吸引😎兩點至六點呢個時段都只不過係$88一位(兩位起90分鐘)晚市加多$30就可以食兩個鐘😍可以從「「烤魚🐟雞煲🐣肉骨茶煲🐖胡椒豬肚鍋」任選一個作主食😎我哋就揀咗「微辣酸菜烤魚🐟」就返唔係好食得辣既朋友🤣另外仲有「香辣口味」即使係放題店家都唔孤寒😄 送來時條魚🐟好大條而且烤到好香且肉質好滑🤤烤魚盤湯底下有好多自家製酸菜🥰配料仲有豆腐卜,腐皮,蓮藕,木耳同金菇😍索哂啲酸菜湯越滾越入味😋食到咁上下仲加選任食配料肥牛🐂豬腩片🐖丸類、蔬菜🥬菇菌類🍄粉麵主食等等🙌飲品選擇都有10幾款選擇👍總結真係要讚呢間既店員😍 不單止細心介紹食物😎連醬料都會簡單講解一下🙌特別喜歡介紹既花椒油夠麻🤤好正👍提供放題分店粉嶺✅銅鑼灣✅旺角 ✅北角✅新蒲崗

飲品選擇都有10幾款選擇👍

提供放題分店
粉嶺✅銅鑼灣✅旺角 ✅北角✅新蒲崗
2021-04-01 289 瀏覽
因為知道粉嶺開左~一直都想試,今日終於有機會試~係OpenRice app內叫外賣好快就有我拎外賣。充滿期待,但番到去打開後 賣相與期待有落差叫左二個單人套餐;一個係肚絲另一個係皇牌雞😊先講肚絲~打開份量都唔算少,但麻多過辣,味道不過不失皇牌雞套餐~打開只有幾舊雞,而且賣相一般,雞食落冇味跟餐要左個唔辣既粉,有少少酸,但湯底對我而言比較咸,吃左粉今晚飲左幾杯水另外叫左二個小吃。炒土豆絲,份量多,但味道一般,只不過因為每次食傷心都會叫所以照order😊雞軟骨完全唔得,一打開盒啲雞軟骨望落好黑,似不停番炸再均番炸既色,我個人吃左有好幾舊有油益味定變壞左既味~總之味道怪怪地;完全唔建議大家叫黎食,最後基本上冇食過總捨而言 我個人覺得味道一般,唔需要太期待,一般般,不過不失😊
好快就有我拎外賣。

充滿期待,但番到去打開後 賣相與期待有落差

叫左二個單人套餐;一個係肚絲另一個係皇牌雞😊

先講肚絲~打開份量都唔算少,但麻多過辣,味道不過不失

皇牌雞套餐~打開只有幾舊雞,而且賣相一般,雞食落冇味

外賣自取
2021-02-07 321 瀏覽
都痴痴地線 120幾蚊叫個毛血旺 內臟類超少反而俾腸仔蟹柳同午餐肉內臟夾埋10件都冇飯類手撕雞有骨 又係超細 冇味既d小菜真係唔好叫 又貴又咁既料D阿姐態度極差個個年初4咁既樣
都痴痴地線 120幾蚊叫個毛血旺
內臟類超少反而俾腸仔蟹柳同午餐肉
內臟夾埋10件都冇
飯類手撕雞有骨 又係超細 冇味既
d小菜真係唔好叫 又貴又咁既料
D阿姐態度極差個個年初4咁既樣
2020-11-23 503 瀏覽
咁啱行過見到新開,忍唔住即刻外賣返屋企都要食下😁好耐無食過傷心酸辣粉喇,叫左下午茶套餐,口水雞加酸辣粉,都係$42, 抵食, 水準keep得住,夠麻夠香夠辣,食得過疿,見到原來有任食邊爐,都係$108一位,下次要再嚟試下
咁啱行過見到新開,忍唔住即刻外賣返屋企都要食下😁

食飯時間去,全場爆滿咁濟已經over 50%入座率要求得四人卡位有塊隔板隔住四人圓臺會要搭臺而無隔板感覺無咁良好27分落單,搭九都未有野食見到好幾臺都係催完過幾分鐘就有平時食米線都係米線上先,餸後上呢度係落完單一陣野飲同餸上先但碗麵好似失咗蹤咁同埋催單一句唔好意思都無感覺上比人催單好似習慣左咁唔係因為一開始就上餸真係想齋比野飲錢走人始終食飯時間唔係多出得咁慢食完就會趕要趕命咁返工碗麵唔係唔好食酸辣都係好食但如果你唔係有時間呢間野唔會係好選擇上傳截圖原因係想表達碗野成51分先送到囉!!
食飯時間去,全場爆滿咁濟
已經over 50%入座率要求
得四人卡位有塊隔板隔住
四人圓臺會要搭臺而無隔板
感覺無咁良好

27分落單,搭九都未有野食
見到好幾臺都係催完過幾分鐘就有
平時食米線都係米線上先,餸後上
呢度係落完單一陣野飲同餸上先

碗麵唔係唔好食
酸辣都係好食
但如果你唔係有時間
呢間野唔會係好選擇

上傳截圖原因係想表達碗野成51分先送到囉!!

2020-10-06 375 瀏覽
食物味道係ok,但態度差。單不斷出錯來來回回改咗三四次。明明餐廳冇咩人都要等30幾分鐘先到齊野,漏咗紙包飲品叫咗四次先至肯拎過嚟,見到我哋舉手仲要無視。下次未必去,聯和有更好嘅選擇。